hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Egy mesebeli falu: kívül-belül virágminták díszítik a házakat

Alig pár százan lakják Zalipie-t, mégis az egyik legnépszerűbb lengyel település a turisták körében. Mi a különlegessége? Házai egytől egyig fából készültek és kívül-belül csodás virágmotívumok díszítik.

poland-4559357_1920.jpg

Turistalátványosság lett a faluból

Zalipie Lengyelország déli részén, Krakkótól közel 70 kilométerre található. A falu házait több mint 100 ével ezelőtt kezdték el fehérre meszelni az asszonyok, és hogy elrejtsék a kisebb-nagyobb repedéseket, hibákat, csodás virágmintákat festettek a falra. Azóta ez a szokás hagyománnyá nőtte ki magát, a település minden háza így néz ki. Mivel a festék idővel megkopik, tavasszal mindig újra kell festeni a népies motívumokat. Megéri vesződni vele, a falu igazi turistalátványosság lett az elmúlt években.

A házak többségét a mai napig lakják, néhány pedig múzeumként működik. Nem csak kívülről díszesek egyébként, a virágmotívumok a szobák falain is megtalálhatóak.

Mutatunk róla néhány fotót!

 
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Megoldjuk
Szakmai tanácsok: amikor elmész megnézni egy ingatlant
Egy ingatlan megvásárlása életünk egyik legnagyobb döntése. Általában a családi vagyon vagy annak egy jelentős része az ára, ezért nagyon fontos, ...

Kislakás
Kortárs ékszerdoboz a Városliget mellett
Az art deco és a szecesszió kellemes keverékének jegyében született meg ez a modern igényeket kiszolgáló kislakás, amely gazdag, mély színekkel, ...

Stílusos otthonok
Meg Ryan fekete-fehér luxusotthona: nézd meg a fotóit
Meg Ryan saját maga rendezte be New York SoHo-beli luxusotthonát. A fekete-fehér enteriőr kifinomult ízlésről árulkodik.

EZT IS Ajánljuk
Utazás
Hatalmas építőkockák egymáson: a különleges rotterdami kockaházak
Furcsa építményekkel többfelé találkozhatunk a világban, ilyenek például a rotterdami kockaházak is. Nézzük, mit érdemes róluk tudni!

Utazás
Mint a mesékben: Burano, a világ legszínesebb városa
Ha az olaszországi Velencébe utazunk, vaporettóval érdemes útba ejteni a szomszédos szigetet, a színes házairól ismert Buranót is.

Praktikus ötletek
A készházak előnyei
A könnyűszerkezetes épületekről nem kevés tévhit kering a köztudatban. Sokaknak csupán az alacsony ár és a gyors építési munkálatok jutnak eszébe, ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek