hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Így válassz díszpárnákat az otthonodba

A részletekben rejlik egy otthon varázsereje. Az egyedi dekorációs tárgyaktól, a látványos lakástextíliáktól és egyéb különleges kiegészítőktől lesz otthonos egy lakás, ami a benne lakók egyéniségéről is árulkodik.

Ilyenek lehetnek a párnák, amelyeket többféle helyiségben és funkcióban használhatunk. Vásárláskor számos dologra érdemes odafigyelni, az ár és a praktikum mellett.

bonami_madre_selva_HR.jpeg

Hogyan válasszunk párnát kikapcsolódáshoz, vagy a nappaliba a kanapéhoz
Ha párnákról van szó legtöbbször a hálószobához és az alváshoz kapcsoljuk őket, de a különböző méretű és színű változatok stílusos kiegészítői lehetnek más helyiségeknek is úgy, mint például a hálószoba, a nappali vagy az irodában is feldobhatják a hangulatot.

bonami_welovebeds_2Fluffy Rose Quartz_HR.jpgA kérdés csak az, hogy mi alapján válasszuk ki a párnákat? Ez már a fantáziánkon is múlik és annak a helyiségnek a berendezésétől is függ, amelyben használni fogjuk őket. Választhatunk ovális, téglalap, vagy négyzet alakút, kerek formájút, de vannak teljesen szabálytalan változatok is rendhagyó anyagokkal, amelyek manapság nagyon népszerűek. A klasszikus vagy négyzet alakú párnák valamilyen izgalmas dekorációval nagyon jól mutatnak a kanapén. A különböző nyomatok is nagyon elegánsak, de a geometriai minták is visszatértek a divatba, sőt még még a pöttyös változatok is közkedveltek. A virágminták fa bútorokkal és kiegészítőkkel kombinálva igazán eredeti hatást biztosítanak, amelyek a rusztikus stílusú enteriőrökben élnek a legjobban. A modernebb lakásokba inkább monokróm díszpárnákat válasszunk.

bonami_welovebeds_51 Bird Of Paradise (1)_HR.JPG

Milyen lehetőségek vannak a párna méretei szempontjából?
A díszpárnáknak számos formájával találkozhatunk a piacon: a klasszikus, kör vagy négyzetes alakútól kezdve a különböző rendhagyó formákig. A különbség közöttük természetesen az árban és a kiszerelésben mérhető vagyis, hogy különálló darabot vagy komplett szettet vásárolunk. A leggyakoribb hiba a párnák kiválasztásakor, hogy nem megfelelő méretű huzatot választunk. A nem pihenésre tervezett párnák esetében figyelmen kívül hagyható a bélés alapanyaga, vagyis nem kell drága tollakat, gyapjúkat vagy műszálakat vásárolni. Elég, ha könnyű, habszerű anyagból készül a díszpárna így az ára is sokkal kedvezőbb és jobban kitölti a huzatot. Legalábbis újonnan biztos. Ha a párnát televízió nézés vagy olvasás közben akarjuk használni a fejünk alátámasztására, akkor vegyük figyelembe, hogy hamar elalszunk, így akkor is kényelmesnek kell lennie. A ráolvadt szennyeződéseket nem túl könnyű tisztítani, ezért tanácsos külön huzatot venni a díszpárnákra, amit bármikor leszedhetünk.

bonami_welovebeds_Copenhagen_HR.jpg

Hogyan válasszunk párnahuzatot? Mit vegyünk figyelembe ha gyerekek vagy háziállatok is vannak a lakásban, vagy ha problémáink vannak a gerincünkkel, nyakunkkal?

A legfontosabb, hogy megfelelően ki legyen támasztva a nyakunk. Válasszunk hipoallergén anyagú huzatot, azzal nem árthatunk. Nagyanyáink még toll párnákat használtak, de ma már az ilyen töltőanyagtól eltekintünk, mert csak ritkán találhatók meg az online boltokban. A többfunkciós párnák már egy teljesen más iparághoz tartoznak. Ilyen a kettő az egyben funkciójú orvosi párna, vagy a tapadókorong egy szabványos párnához. Ezek a párnák amellett, hogy nagyon különlegesen néznek ki az extra dekorációval, még a belsejük is hajdina szemekkel vagy gyógynövényekkel van megtöltve, így ha ezeket választjuk, már eleve sokat tettünk az egészségünkért. A legismertebb gyógynövények nyugtatnak és kellemes közérzetet biztosítanak. De kipróbálhatjuk a stresszoldó vagy az ún. hideg párnákat is.

bonami_bepurehome_1000x1000_HR.jpeg

fotók: bonamihirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Párnák és takarók nem csak gyerekeknek
Ízléses, játékos, gyerekeknek szánt, de nem gyermekded kollekció, amelynek takarói és díszpárnái akár a nappaliban is megállják a ...

Inspiráció
Érkezik a tavasz - borítsd virágba otthonod!
Költöztesd a nyíló virágokat otthonodba. A díszpárnákkal könnyen tavaszi hangulatot varázsolhatsz az egész lakásban. 

Karácsony
Eredeti ajándék ötletek szeretteidnek
Hasznos és eredeti ajándék ötletek férfiaknak és nőknek

Praktikus ötletek
Hasznos tippek egy új életmód kialakításához
Egészséges környezet és testi-lelki jóllét otthon is!

Hírek
A Bonami bemutatja: a jövő gyerekszobája az Egyszülős Központban
A Bonami egyéves magyarországi fennállásának alkalmából részt vesz az idei Design Hét Budapest programsorozatában.

Praktikus ötletek
Függönyök rendhagyó szerepben
Függönyanyaggal nem csak az ablakaidat öltöztetheted, használhatod őket térelválasztóként, baldachinként, vagy akár díszpárnahuzatként is. A ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek