hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Kubus gyertyatartó

Mogens még karácsony napján sem tette le a ceruzát: folyton tervezett. Ennek a megszállottságnak köszönhető a dán design büszkesége, a Kubus gyertyatartó is.

Míg a szomszéd fiúk játék autókat tologattak, addig Mogens Lassen és a testvére, Flemming vázlatrajzokat készítettek különféle házakról. Művész családba születtek, de mindig érezték, hogy egy napon építészek lesznek. 

bylassen_kubus_OK.jpg
Bár a cél kristálytiszta volt, az oda vezető út korántsem akadálymentes. Szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy Mogens diszlexiásként beindítsa az építészmérnöki karrierjét, de tehetsége túllendítette a nehézségeken. Az arányok és a geometria iránti csalhatatlan érzékének talán legszebb bizonyítéka a Kubus gyertyatartó.

byLassen_OK.jpg
Az ikonikus tárgy tulajdonképpen egy matematikai sorozat, gyertyatartókkal a tetején. A Kubus 8 első darabjait 1962-ben hozták létre dán kézművesek, és egy ma is híres szűcs dinasztia tulajdonába is került belőlük. Ők egy vendégség alkalmával a vacsoraasztal közepére állították. Mindenki műalkotásként csodálta. 
Gyártásba azonban még ekkor sem került: a család, a barátok és a Lassenhez közeli építész kollégák birtokolhatták csupán, mígnem a leszármazottak 2008-ban megalapították a By Lassen céget. Mára Sorgen Lassen, a tervező unokája gondozza a dán funkcionalizmus úttörőjének hagyatékát, és ezért az egész világ hálás.

byLassen_Kubus_collection_72_-_Rettet.jpg

Ahogy a kezdetek kezdetén, ma is Dániában, kézműves munkával állítják elő a Kubus gyertyartók változatait, hűen Mogens Lassen eredeti víziójához.

szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: By Lassenhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Egy téma 14 változat
Az egyszerű széktől a trónig tizennégy különböző formájú ülőalkalmatosság következik azonos stílusban és mindez világszínvonalon Patricia ...

Dekor
Trendi csokornyakkendőszék
Lendületes vonalvezetés, modern design párosul a remek tűrőképességű, bambuszból készült székhez. a titok a gyártástechnológiában ...

Dekor
Semmi ne vesszen kárba: bölcsőből üvegház
Az olasz tervezők hosszú távra terveznek, arra is gondolnak, hogy mi történik akkor, ha a gyerek kinövi a bölcsőt.

Stílusos otthonok
Tenger a lakásban
A nyári égbolt tisztaságát és a tenger ígéretét költözteti a lakásba a Designers Guild új kollekciója kékben.

Dekor
A félfekvő helyzet a legpihentetőbb
Kényelmes, ergonomikus és színes ülőbútorok készültek, amelyekben akár fekvő- vagy félfekvő helyzetben is lehet lazítani. Csúcsdesign a ...

Dekor
Függőágy a biciklin
Rugalmas, vízálló és hosszú élettartamú a neves angol cég új biciklinyerge. Mindemelett az esztétikus kivitelezés is figyelmet érdemel.Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek