Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

A karácsony körülölel

A városi nomád stílus esszenciája, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az urbánus lét és a természet szépsége, nyugalma között. Az egyre divatosabb irányzat natúr színei, anyagai szívet melengetően öltöztethetik ünnepi díszbe otthonunkat.

Közel a természethez

A kevesebb több – ez a vezérgondolata a naturális karácsonyi dekorációnak. Mivel az élénk árnyalatok helyett a földszínek az uralkodók, az ünnepi díszítésnek sem kell ettől eltérnie. A természet kiapadhatatlan ihletforrás: az ágacskák, termések, illatos fűszernövények mind-mind megtalálhatják helyüket a lakásban. Ne féljünk a fémes felületektől sem, hiszen egy-két izgalmas formájú termés arany- vagy bronzszínre fújva teljesen átlényegül, egy nagyobb ág pedig még a karácsonyfa szerepét is betöltheti.

box-2953722_1920.jpg

Az összhatás művészi, a kellékek egyszerűek: válassz natúr papírokat, zsineget és növényi ágakat az ajándékcsomagoláshoz.

Visszafogott alapon

A városi nomád stílus kedvelői inkább a minőségre és nem a mennyiségre törekszenek: a kevés bútor mutatós és tartós, az esztétikum mellett pedig fontos a kényelem is. Az egyik uralkodó anyag természetesen a fa, amelynek melege a puha textíliákkal alkot igazán szép párt. Szenteste főszerephez juthat a régi étkezőasztal, ami nyers lenvászon terítővel és fekete, kőhatású porcelán étkészlettel terítve egyszerre drámai és ünnepélyes. Az élő növénydíszek kedves kuszaságban kerülhetnek a falra és az asztalra is, a karácsonyi csillogásról pedig pár aranyszínű termés gondoskodhat.

Fókuszban az egyszerűség

Az egyszerűség és az újjászületés filozófiája mikor máskor lenne a legaktuálisabb, ha nem karácsonykor? A különböző formájú és méretű üvegek felhasználhatók vázaként, gyertyatartóként, mindkét szerepben megállják a helyüket, akár apró növényekkel díszítve. A hideg időben arra is rájöhetünk, hogy nem csak a színpompás, látványos virágoknak lehet szerepük otthonunk ünnepi csinosításában: a téli séták során szedett kis ágak, levélkék csokorba fogva asztal- vagy ajtódíszként is szépek.

gift-2655558_1920.jpg

A legszerethetőbb ebben a stílusban az, hogy mindent szabad, ami boldoggá teszi az ünneped. 

gifts-2998593_1920.jpg

Szöveg: Mátyás Lara Fotó: pixabay,
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Stílusos otthonok
Ünnepi varázslat
Elképzelted már, milyen lenne a tökéletes karácsony, ha az otthonod minden szegletét úgy csinosíthatnád, ahogyan szeretnéd? 

Stílusos otthonok
Erdő szélén házikó
Első karácsonyára készül Nikoletti Petra és családja Fót melletti otthonukban, ahol a természetesség és egy csipetnyi provence-i hangulat találkozik ...

Inspiráció
Csodás csokrok
Anyák napján, ballagáskor vagy pedagógusnapon nem kell feltétlenül a virágkötőkre bízni magadat! Te magad is illatozó költeményeket ...

Receptek
Mézeskalács házikó
Készíts a karácsonyi mézes tésztájából édes kis házikót az ünnepre. A készítésbe a gyerekeket is bevonhatod, így valódi programmá emelkedik a közös ...

Hírek
Jegesmedvék, angyalok és rénszarvasok hozzák idén el a karácsonyt
Csodálatos mesevilág kicsiknek és nagyoknak.

Inspiráló helyiségek
Ünnepre várva
Vedd alapul a múlt századi eleganciát, némi modernnel vegyítve, adj hozzá csipetnyi praktikumot, majd mindezt meleg fényekkel és ünnepi hangulattal ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek