hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Acapulco szék

Az 1950-es években Elvis Presley és a Kennedy házaspár is Acapulcóban lazult. Meg az a titokzatos turista, akit megihletett egy függőágy.

Hollywood legnagyobb sztárjai koktéloztak egykor Mexikó legfelkapottabb üdülőhelyén, az acapulcói fülledt éjszakában, ám a designkedvelők mégis egy francia turistát emlegetnek az 1950-es évekből. A legenda szerint ennek az ismeretlen tervezőnek köszönhetjük az Acapulco széket, aki úgy érezte, hogy a perzselő forróságban szinte beleolvad a székébe. Ekkor pillantott meg egy függőágyat, és megszületett az ötlet.

1_officinakreativa_aca_all_cc7a507a69ed74f9049096b1ffb90119.jpg

A maya függőágy nem véletlenül népszerű azóta is ezen a vidéken, hiszen szellős szövésével tökéletesen alkalmazkodik a meleg, tengerparti időjáráshoz. Ennek inspirációjára PVC szigetelésű fémhuzalokat feszítettek egy tojás, vagy mások szerint avokádó formájú, háromlábú keretre, és létrejött az Acapulco szék.

Acapulco-chair-stainless-with-black.jpeg
A trópusi színekben pompázó ülőalkalmatosság az egész világon népszerűvé vált, és számtalan variációban látott napvilágot. Az eredeti darabok azonban ma is hagyományos kézműves technikával, Mexikóban készülnek és egyszerre képviselik a népi designt, a modernizmust és a hollywoodi csillogást.

IMG_9274__29618__62516.1471025244.jpg

Ez a szék a mexikóiaknak egyet jelent az egzotikus, gyönyörű Acapulcóval.

Az eredeti Acapulco szék névadója a legendás Pacific Resort hotel lehetett, akkor még csak nem is sejtve, hogy ezzel a város végképp bekerül a designtörténelembe.

Wholesale-factory-plastic-rattan-egg-chair-bistro.jpg

Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: OK Design

CÍMKÉK: acapulco szék


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Így tárold a bringát a nappaliban
Legyen környezetbarát, könnyen mozgatható és variálható, helytakarékos és lehetőleg jól mutasson a nappaliban. Mindenre megoldást nyújt a rétegelt ...

Dekor
Kalsszikus székek új köntösben
Néha a design klasszikusokra is ráfér egy kis ráncfelvarrás, hogy aktuális trendekhez igazítsuk őket. Ez történt azokkal a székekkel is, amelyek ...

Dekor
A jövő bútorai
Ha a jövő bútorairól van szó, nem csak a forma, de a bútorszövet is óriási lehetőségeket rejt magában - legalább is a Bakery szerint.

Dekor
Dolgozz, tanulj stílusosan!
Otthoni iroda kényelmes székekkel és trendi íróasztallal, de tárolók is szerepelnek a több stílusban készült új kollekcióban.

Dekor
Fából készült intim női kuckó
A kevesebb több és ezt Bankokban is tudják a tervezők. Ennek megfelelően alkották meg fa lécekből összeállított szépítkező ...

Dekor
Itt a hűtő, hol a hűtő
Hiába az ősz, a szeptember még tartogat számunkra meleg napokat. Hálásak is vagyunk ilyenkor a hűtőszekrény feltalálójának. Naponta több tucatszor ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek