hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Acapulco szék

Az 1950-es években Elvis Presley és a Kennedy házaspár is Acapulcóban lazult. Meg az a titokzatos turista, akit megihletett egy függőágy.

Hollywood legnagyobb sztárjai koktéloztak egykor Mexikó legfelkapottabb üdülőhelyén, az acapulcói fülledt éjszakában, ám a designkedvelők mégis egy francia turistát emlegetnek az 1950-es évekből. A legenda szerint ennek az ismeretlen tervezőnek köszönhetjük az Acapulco széket, aki úgy érezte, hogy a perzselő forróságban szinte beleolvad a székébe. Ekkor pillantott meg egy függőágyat, és megszületett az ötlet.

1_officinakreativa_aca_all_cc7a507a69ed74f9049096b1ffb90119.jpg

A maya függőágy nem véletlenül népszerű azóta is ezen a vidéken, hiszen szellős szövésével tökéletesen alkalmazkodik a meleg, tengerparti időjáráshoz. Ennek inspirációjára PVC szigetelésű fémhuzalokat feszítettek egy tojás, vagy mások szerint avokádó formájú, háromlábú keretre, és létrejött az Acapulco szék.

Acapulco-chair-stainless-with-black.jpeg
A trópusi színekben pompázó ülőalkalmatosság az egész világon népszerűvé vált, és számtalan variációban látott napvilágot. Az eredeti darabok azonban ma is hagyományos kézműves technikával, Mexikóban készülnek és egyszerre képviselik a népi designt, a modernizmust és a hollywoodi csillogást.

IMG_9274__29618__62516.1471025244.jpg

Ez a szék a mexikóiaknak egyet jelent az egzotikus, gyönyörű Acapulcóval.

Az eredeti Acapulco szék névadója a legendás Pacific Resort hotel lehetett, akkor még csak nem is sejtve, hogy ezzel a város végképp bekerül a designtörténelembe.

Wholesale-factory-plastic-rattan-egg-chair-bistro.jpg

Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: OK Design

CÍMKÉK: acapulco szék


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Ilyen a mozgáskorlátozottak design konyhája
Főzni jó, és ehhez az érzéshez mindenkinek joga van. Az új konyhabútor kerekesszékből nézve sem támaszt újabb nehézségeket és élvezhetővé teszi a ...

Praktikus ötletek
Ha a divat és a kényelem találkozik
Az ősz különleges évszak. Ami leginkább eszünkbe jut róla, az a sok színben pompázó fák, erdők, parkok vagy a kellemes esőillat. Azonban legtöbbször ...

Dekor
Lusta kosárlabdázók kedvence
Ha pihenésre vágysz, kényelmes ülőhely, de kosarazhatsz is ezzel a kétfunkciós mobil bútorral, ha épp úgy tartja kedved.

Bútorok
Ghost szék
Pusztán Philippe Starck neve hatással van a tőzsdére. A francia tervezőzsenihez mára éppúgy hozzánőtt a csíkos ujjú kabátja, mint egyik legsikeresebb ...

Bútorok
Pantone szék napsárgában
Idén, 2017 tavaszától kapható a Vitra új színben gyártott Pantone széke. Ezúttal a napsárga a nyerő. 

Dekor
Örök divat a tonett
A tonett időről időre megihleti a designereket, csodás fonott részei és hajlított fakereteinek lágy ívei sosem fognak kimenni a divatból. Íme egy ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek