hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Minőség és tradíció: a Hästens ágy

A gép olcsóbbá teszi, de az ember jobban csinálja. Így gondolkodott termékeiről a kezdetben lónyergeket készítő Janson família. Mára álomgyárat működtetnek.

Az 1800-as években járunk. Svédországban óriási a szegénység, aki csak teheti, a jobb élet reményében emigrál. De nem a Janson család. A fiatal Pehr Adolf Janson a túlélés zálogát a nyeregkészítés mesterségének kitanulásában látja, 1852-ben veszi át bizonyítványát. A későbbi generációk ezt a dátumot tekintik a családi vállalkozás megszületésének.

58dbb25bb61a6_OK.jpg

Akkortájt a nyeregkészítők kezei közül kerülnek ki az ágymatracok is, mígnem a harmadik generációt képviselő David Janson úgy dönt,hogy kizárólag az ágyakra koncentrál.

boxspring agyak.jpg
1917 szilveszterére elkészül a Hästens márkajelzés, amelyben a ló egyrészt utal a tradíciókra, valamint az ágyak lószőr töltetére. Egészen Egyiptomig elmentek a kiváló alapanyagért, és Köpingbe szállították. Ott a tiszta folyóban megmosták, majd nagy műgonddal feldolgozták.

embrace-chaos.jpg

Az ikonikus kék-fehér kockás szövet egy újabb generáció érdeme. 1978-ban egy kiállításon debütál a Blue Check, és rögtön a svéd sajtó kritikájába ütközik – akkoriban ugyanis a zöld és a narancssárga dívott.

beds_hastens_auroria_new_auroria_0078-b_OK.jpg

A Hästenst mára álomgyárként emlegetik. Saját szabadalmaztatott táskarugós rendszert dolgoztak ki, és több mint ötven éve birtokolják a svéd királyi udvar beszállítói címet.

Csak természetes anyag: pamut, len, gyapjú és lószőr felhasználásával, kézművesek varrják a matracokat. Elkészítésük százhatvan órát vesz igénybe, és így van ez már legalább százhatvan éve.

SZÖVEG: FÜZESI ZSUZSA FOTÓ: HÄSTENShirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert, növény
Szeptemberi kertészkedés
Ilyenkor még bőven van mit tenni a kertben a virágágyások között, és a balkonládák környékén. Akinek meg van egy kis konyhakertje, nem késő vetni, ...

Praktikus ötletek
Mi van a galériaágy alatt?
Tény, hogy elsősorban a gyerekek szeretnek a magasban aludni. De mit lehet kezdeni a galériaágy alatt felszabaduló hellyel? Mutatunk néhány könnyen ...

Praktikus ötletek
Miért jobb a robotporszívó a hagyományosnál
Itt a gyönyörű tavaszi idő, amikor legszívesebben egész nap a szabadban lennénk, de sokunknak a munka mellett erre nincs túl sok lehetősége. Amikor ...

Dekor
Kézzel készült asztali kiegészítők
Tetszetős asztali kiegészítők és rendszerezők égetett agyagból, kézzel készítve. Meg lehet próbálni.

Megoldjuk
Könnyen cserélhető ágyvégek
Ismét a skandináv stílusé az érdem, aminek köszönhetően feltalálták a falimatricaként működő ágyvégeket, amik nem csak olcsók, de könnyen cserélhetők ...

Inspiráló helyiségek
Konyhakerti virágok
Az egyszerű zöldfűszerek, vetemények között is találhatsz csokorba kívánkozó, vagy önmagukban is szépséges virágokat és üde hajtásokat. Ezek nemcsak ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek