hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

A fa virtuóza: Papp Bálint György

Papp György munkái nemcsak attól különlegesek, hogy minden egyes darabot a történelem valamely fontos eseménye, alakja ihletett, hanem attól is, hogy titkos rekeszekkel teli alkotásai minden esetben szögek és egyéb idegen anyagok felhasználása nélkül készülnek.

– Ha következő életében fa lehetne, milyen fajta lenne szívesen?
– A választásom egyértelműen a tiszafára esne. Ez az egyik legnemesebb fajta, amely őshonos a Kárpát-medencében. Erdélyben például van egy hatalmas tiszafaerdő, ahová minden évben elzarándokolok. Itt mindig megnyugszom, ezeknek a fáknak már pusztán a látványa is feltölt.
– A fák mely tulajdonsága áll önhöz a legközelebb?
– Szeretem tekintélyt és tiszteletet parancsoló jelenlétüket, és persze, hogy ősidők óta a természet elemi részei.
– Mit gondol azokról, akik hirdetik: öleljük át a fát?
– Lehet benne valami, hiszen a fa maga az élet, tehát bizonyára jótékony hatással van az ember fizikai testére, szellemére. A feleségem többször is próbálta már, de jómagam inkább csak csodálójuk vagyok.
– Melyik fával szeret leginkább dolgozni?
– A nehezen megmunkálható, kemény faanyagok igazi kihívást jelentenek számomra. Szívesen dolgozom például tiszafával, dióval, tölggyel, juharral, és az utóbbi időben nagy kedvenceim az egzotikus anyagok is, például a paduk, a mélyfekete ében vagy a wenge.
– Ha egy mondatban kellene megfogalmaznia, hogy mi az ön által készített bútorok filozófiája, mit mondana?
– Minden esetben olyan tárgyakat készítek, amelyek mellett jó leülni, és egy finom bor társaságában megbékélni a világgal.
– Ha nemük lenne az egyes bútordaraboknak, férfiak, vagy inkább nők lennének?
– Azok a bútorok, amelyeknek elkészítését a történelem ihlette, inkább férfias attitűddel bírnak. Ilyen például az a darab, amelyet Wass Albert író, költő emlékére készítettem (a nyitóképen - a szerk.). Azok a bútorok, amelyeket a keleti kultúra inspirált, íves formáikkal talán inkább a női princípiumot hordozzák magukban.
– Ha életre kelnének ezek a bútorok, kiknek az alakját öltenék fel?
– Mindenképpen olyanokét, akikre majdan büszkén emlékezhetünk, és a példaképeinkké válhatnak.
– Melyik korban látná legszívesebben a bútorait?
– A középkor sajátos hangulatát kifejezetten kedvelem, de az általam készített bútorok véleményem szerint a ma oly divatos modern, letisztult közegben mutatnak a legjobban.
Hiszen ezek az alkotások olyanok, mint egy-egy szobor, amelyek már önmagunkban is gyönyörködtetnek.
– Ha otthon, akkor modern design, vagy inkább hagyományos, rusztikus berendezés?
– Szeretem a hagyományos tárgyakat, bútorokat, és szeretem olyan dolgokkal körbevenni magam, amelyeknek történetük van, amelyek mesélni tudnak.

Vadas Judit cikkéből
Fotó: Glázer Attila
 hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Az épített bútor rejtelmei
Nemcsak praktikus, minden kis zugot kihasználó, hanem éppen olyan, amilyennek megálmodtuk. A készbútor ugyan egyszerű és azonnali megoldást jelent, ...

Praktikus ötletek
Kárpit, a bútor ruhája
A kárpit anyagának kiválasztásánál legtöbben a külső megjelenést és a megfelelő karbantartást tartják szem előtt. Pedig sok múlik az anyag minőségén, ...

Inspiráló helyiségek
Egy kis hazai thai
Amikor útra kelünk és csodás tájakon járunk, mindannyiunkban megszületik a vágy, hogy egy pici szeletét hazahozzuk a felfedezett országoknak. Úgy ...

Praktikus ötletek
Alternatívák energiára
A legtöbb háztartásban gázt használnak fűtéshez és főzéshez, villanybojlerrel állítják elő a meleg vizet. A kőolaj és a földgáz 80 százaléka ...

Dekor
Akusztikus Bútorok, avagy a hangsugárzók stílusa
Otthonunk kialakításánál a tárgyak harmóniájára törekszünk, különös gonddal választjuk ki a kanapét, a szőnyeget, a lámpákat vagy a székeket, ...

Inspiráló helyiségek
Családostul egy kis manzárdban
Katiék egy Budapest környéki faluból folyamatosan ingáztak a gyerekek óvodája és különórái miatt, így egyre több időt utaztak. Végül úgy döntöttek, ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek