hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Buza Krisztina, a Cellunett lámpák tervezője

Télen imádjuk a különböző hangulatos fényforrásokat. A légies Cellunett lámpa varázslatos fényjátékot fest a szoba falára. 

IMG_3555_ok.jpg

Lámpáiddal bebizonyítod, hogy egy funkcionális tárgy is közvetíthet érzelmeket, előhívhat asszociációkat és természeti képeket. Te is így tekintesz a Cellunett termékekre?
Számomra az a természetes, ha az érzelmeinket is kifejezhetik a tárgyak, tehát nem csak funkcionálisak és esztétikusak. Erről szólnak a Cellunett lámpák is. Ami pedig a formákat és a struktúrákat illeti, szívesen inspirálódom a természetből, mi több: nagy tanítómesternek tartom. Emellett ezeknek a kissé rusztikus, áttört felületű lámpáknak az érintése is élmény, a fényt pedig szinte hipnotikus szépséggel szórják. De újszerű a könnyedségük és a formálhatóságuk is, például összetekerhetjük és egyszerűen magunkkal vihetjük egy házibuliba. Mindezzel interaktív játékká válik a térformálás.

07d02404c3dc3c2c75f4d87201858e05.jpg

Szokatlan anyagtársítást választottál a lámpákhoz. Honnan jött a facellulóz és a fém, pontosabban a fémháló ötvözésének a gondolata?
Negyedéves egyetemistaként egy papírművészeti fakultáción kezdtem el kísérletezni az anyaggal. Nagyon tetszett a légiessége és az érzékenysége, meg az is, hogy minden lenyomatot tud hagyni a felszínén. Mivel a papír sík alapú, leginkább az foglalkoztatott, hogyan tudnám térbe emelni ezt a könnyed, vékony anyagot, hogyan tudnék vázat adni a papírnak anélkül, hogy változtatnék a természetes megjelenésén. Több dologgal is próbálkoztam, de a fémháló, amivel ma is dolgozom, ott volt az elsők között. Megunhatatlan számomra, amikor a facellulóz rostos anyagát a fémhálóra merítem. Aprólékos, nagy koncentrációt igénylő folyamat ez, és ha belekezdek, végig kell csinálni, hogy a száradás és a színkeverés egységes legyen.

P1140648_ok.jpg

Jól érzem, hogy a kísérletezés, az egyediség és a művészetek összekapcsolása egyaránt fontos szerepet kapnak nálad?
Valóban így van, ezért is örülök minden kihívásnak. Volt, hogy egy spirálisan tekeredő hatalmas hálószobai csillárt készítettem, amit többször át kellett alakítanom ahhoz, hogy megfelelően elrejtsem a fényforrásokat. Máskor maguk a lámpák formai, illetve fényadottságai inspirálnak. Ez ösztönzött arra a közelmúltban, hogy a főbb motívumokat, fényvetületeket párnákon is megjelenítsem. Kezd körvonalazódni egy tágabb értelemben vett Cellunett stílus, ami játékos és művészi egyszerre, ugyanakkor inspiratív is.

IMG_3846_ok.jpg

Még több képet találsz az alkotótól ITT.

szöveg: FÜZESI ZSUZSA fotó: BUZA KRISZTINA  
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Megoldjuk
Szakmai tanácsok: amikor elmész megnézni egy ingatlant
Egy ingatlan megvásárlása életünk egyik legnagyobb döntése. Általában a családi vagyon vagy annak egy jelentős része az ára, ezért nagyon fontos, ...

Kislakás
Kortárs ékszerdoboz a Városliget mellett
Az art deco és a szecesszió kellemes keverékének jegyében született meg ez a modern igényeket kiszolgáló kislakás, amely gazdag, mély színekkel, ...

Stílusos otthonok
Meg Ryan fekete-fehér luxusotthona: nézd meg a fotóit
Meg Ryan saját maga rendezte be New York SoHo-beli luxusotthonát. A fekete-fehér enteriőr kifinomult ízlésről árulkodik.

EZT IS Ajánljuk
Világítás
Az állólámpa is lehet geometrikus
A geometria szerelmeseinek tervezett új állólámpa őszinte darab, a lámpa minden részét láthatóvá teszi, miközben trendi mértani formákat rajzol az ...

Dekor
Ami az üveg babérjaira tör
Az üveg szépségével és eleganciájával vetekednek azok az akril tálak, poharak és kancsók, amelyek az átlátszó mellett számos színárnyalatban is ...

Átalakítás
Design díjas betonburkolat
Nemzetközi design díjat nyert a betonburkolatok sztárja, a KAZA Concrete mutatós, minőségi és sokoldalú geometrikus burkolataival.
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek