hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Modernista lámpabúrák

Annyira műalkotások, mint amennyire fényforrások. Évente mindössze ezer darabot gyártanak Serge Mouille lámpáiból, és ennek az egész világ örül.

Tanult ezüstművességet, ötvösmesterséget és szobrászatot Párizsban, elismerték látványtervezőként. Mouille később oktatott is, egész életét a világítástervezésnek szentelte. Fémmegmunkáló stúdiójában érezte igazán otthon magát. 

lampadaire-3-bras-pivotants-noir-h210cm-serge-mouille-original.jpg
Kollekciójának első darabja, az MFL háromkarú állólámpa Jacques Adnet felkérésére született. A felkapott lakberendező egy gazdag dél-afrikai megrendelőjének szeretett volna olyan fényforrást készíteni, ami tökéletesen bevilágítja a nagy tereket.
Mouille szembement az olaszok diktálta trendekkel, és feketére festett fémet, valamint egyszerű formát alkalmazva készítette el az ikonikus darabot. 1953-ban, egy Adnet által támogatott kiállításon debütált az MFL, ami azonnali hírnevet és sikert hozott. Ezután mennyezeti és asztali változat, valamint falikar is készült, így állt össze a Noir sorozat.
A designer feleségének, Gin Mouille-nak köszönhetően 1999-ben újra gyártásba kerültek a modellek. Minden munkafázis az eredeti technológiával valósul meg, maradtak az arányok és az anyagfelhasználás is, a legmélyebb tisztelettel adózva a tervezőnek.

A modernista lámpabúrák és a mozgás illúzióját keltő kecses karok – a kinetikus megjelenítés – Mouille szobrász énjéből fakadnak.

agrafee-simple_serge-mouille_editionssergemouille_ags-noir_luminaire_lighting_design_signed-20835-product.jpg

Ma az Éditions Serge Mouille műhelyének joga a reprodukció. Eredetiségüket bizonyítandó minden darabra pecsét és sorszám kerül.

Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: nedgis.comhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Evőeszközök az űrből
Vizuális élményt nyújt az a különös geometria, ami Till Cobes evőeszközeit jellemzi, amelyek állítólag remekül funkcionálnak.

Dekor
Logikusan szép
A fém és a fa, az építészet és a design találkozása. Mindig meg lehet ismerni, ha egy design tárgy építésztől származik. Íme a logika ...

Dekor
Retro székek kortárs átirata
Az 50-es 60-as évek retro stílusát idézik meg azok a szép, íves formájú székek, amelyek a német design legújabb produktumai.

Dekor
Az Audi új vasalója - a sötét erő
Fölény és dominancia az űrkorszak designjával párosítva. Ilyen az Audi új vasalója, természetesen feketében.

Dekor
Tűzrakó eszközök mindenkinek
Megfelelő eszközökkel gyerekjáték lesz a tűzrakás, olyannyira, hogy még a kezedet sem kell bepiszkolni ahhoz, hogy hatékonyan beüzemelhesd rögtönzött ...

Dekor
Fém bútorok hófehérben
A fémek ridegségét feloldandó, ugyanakkor a mindenhez alkalmazkodó minimalizmus és a humort sem nélkülöző formai megoldások együttese az új fehér ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek