hirdetés
hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Jegesmedvék, angyalok és rénszarvasok hozzák idén el a karácsonyt

Csodálatos mesevilág kicsiknek és nagyoknak.

Az adventi időszak a készülődésről, ráhangolódásról szól. Mindenki szeretné otthonát ünnepi díszbe öltöztetni, ám évről-évre felmerül a kérdés, hogy milyen legyen az idei színvilág, melyek a legújabb trendek és hol szerezzük be a díszeket, kiegészítőket. A kika áruházakban idén is hatalmas, talán az egyik legszebb és legszínesebb karácsonyi választékot találjuk – karácsonyfadíszekkel, mécsestartókkal, játékos figurákkal, párnákkal, plédekkel és sok-sok gyönyörű gömbbel. A megterített asztalok és feldíszített fenyőfák kiváló ötletadók lehetnek, inspirációt adnak az ünnepi dekoráció kiválasztásához.

5 téma – 5 különböző hangulat és mégis akár ötvözhetők is

Tradition Karácsony közeledtével a legtöbben nosztalgiával gondolnak a gyermekkori várakozás örömére. Ebben a témában a piros, zöld és fehér színek dominálnak. A többnyire fából, kerámiából készült, sok párnával, pléddel, textíliával bevont dísz között megtaláljuk a hógömböt, a mézeskalács figurát és házikót, a mikulást, hóembert, szánkót és a hintalovat is.

0532115_2_23642160.jpg

 

Klassik A hagyományos keresztény karácsonyi ünnep fő motívumai a csillagok és az angyal – kecses, bájos, bohókás, vagy akár kis pufók figurája. A bordó, arany és fehér színű, kerámia, üveg és plüss bársony bevonatú díszekkel a klasszikus, elegáns ünnepek hangulata garantált.

0533073_1_23634688.eps.jpg

Natur Az ünnepi nyüzsgésben sokan vágynak a természet nyugalmára és otthon is megnyugtatóbbnak érzik a természet szépsége ihlette hangulatot. A zöld, matt- és aranybarna különböző árnyalataival, tobozokkal, fenyőágakkal, sok fa dísszel és puha szőrmével az erdei természet elevenedik meg. A hangulatot a többféle méretben megtalálható manók és rénszarvas figurák teszik teljessé.

0532150_23643192.eps.jpg

Silber A modern és hűvösebb stílust előnyben részesítők körében évek óta kedveltnek számító ünnepi dekoráció a szikrázó, fagyos téli tájat idézi. A még mindig különlegesnek számító fehér - ezüst árnyalatokat, a fém és kerámia jeges ragyogását a kék szín teszi ünnepélyessé. A kisebb – nagyobb jegesmedve és manó figurák, a sok puha szőrme és textília oldja a tekintélyt parancsoló hangulatot.

0528437_2_23654222.jpg

Sweety Kicsit lányos és szórakozott benyomást kelt első látásra az idei év különlegessége. A visszafogott rózsaszín, matt és szatén fényű fehér árnyalatok, finom, kecses, tollas díszek a romantikus, titkon vágyott ünnepek hangulatát juttatják eszünkbe. Míg az arany, ezüst és a rubint színek ünnepélyessé, a tollak, csillagok, fánk- és szív alakú díszek egy-egy meghökkentő bohókás figurával játékossá teszik ez a kollekciót.

0533040_1_23690961.eps.jpg

Az adventi kollekciót idén is egy kötetlen hangulatú sajtóeseményen mutatta be a lakberendezési cég, melyen Orosz Barbara műsorvezetésével a meghívott vendégek szempontból is körbejárták a karácsonyt témakörét.

0534299_23585998.eps.jpg

Dr. Tátrai Zsuzsanna néprajzkutatótól például megtudtuk, hogy Magyarországon csak a rendszerváltás után lett szokás az adventi koszorú, a karácsonyfa pedig 19. századi főúri családokból érkezett hozzánk, osztrák közvetítéssel. Hompok Melinda lakberendező hozzátette, hogy bár mindenkinek megvan a stílusa, amit szeret, jellemzőek az örökölt, családi, hagyományos dolgok is. A klasszikusok mellett karácsonykor belefér a giccs is, mindenki szabadon kiválaszthatja, ami neki tetszik - a kika választékában pedig szinte biztosan is megtalálható.

A szokások azonban nem csak a díszítésben jelennek meg, hanem a konyhában is, ahol Havas Dóra meglátása szerint még a díszítésnél is jobban ragaszkodunk a hagyományos ízekhez, minden családnak megvan a megszokott karácsonyi menüje, ami nemzedékeken keresztül öröklődik tovább, hiszen ezek az ízek kötnek minket hozzá az ünnephez.

0533075_2_23634795.eps.jpg

Talán nincs még egy olyan felület, ahol annyira nyomot hagynának az egyes korszakok hagyományai, szokásai, mint az irodalomban. Juhász Anna irodalmár segítségével ebbe a világba is betekintést nyertek az esemény résztvevői, akitől megtudhatták, hogy a magyar lírában vannak olyan alaptémák, amelyek erősen képviseltetik magukat és ilyen a karácsony is, bár a különböző korokban máshogy kapcsolódnak az ünnephez a szerzők – például a nyugatosok egészen máshogy ragadják meg a témát, mint akár csak egy évtizeddel később alkotó pályatársaik. Orosz Barbara egy személyes élménnyel zárta a jó hangulatú beszélgetést – számára az jelenti az igazi ünnepet, ha a családja körében ünnepelhet és persze a töltött káposzta sem hiányozhat ilyenkor.

0532175_23682843.eps.jpg

A kika áruházakban már október elején indul a karácsonyi vásár, így a vásárlók időben megismerhetik a folyamatosan bővülő kínálatot és jó előre elkezdhetik az ünnepi készülődést. A korábbi évek tapasztalatai szerint az igazán erős időszak november első hetétől várható. Az előző év adventi időszakában több mint 210 ezer darab ünnepi dekoráció talált gazdára. Voltak, akik a költségeket nem nézve készültek az ünnepre, a legbőkezűbb vásárló több mint fél millió forint értékben vitt haza díszeket, kiegészítőket.

Hogyan készül a kika idén az ünnepekre?

Az áruház nemcsak bőséges és minden ízlést kielégítő kiegészítőket kínál a vásárlók számára, de idén is kaphatók lesznek az akár 2 méter magas, impozáns, megszólalásig a valódira hasonlító műfenyők. Tavaly kedveltek voltak a világítás nélküli kisebb fák, valamint a világítással díszített nagyobbak is. A terített asztal, a feldíszített fenyő, az ünnepi pompában úszó nagy terek pedig inspirációt nyújtanak azok számára is, akik még nem döntöttek az idei stílusról.

A kika idén egy különleges sarokkal is várja a vásárlókat áruházaiban. A fotópontnál kialakított ünnepi miliőbe bárki beülhet és már egészen korán átélheti a karácsony hangulatát. Az itt elkészített fényképek személyes üdvözlőlapként is felhasználhatók: a vásárlók megoszthatják a képeket közösségi oldalakon is családtagjaikkal, barátaikkal, így kívánva szép ünnepet. Ráadásként a fotópontnál készült képek nyereményjátékban is részt vesznek. A játékra a Facebookra vagy Instagramra feltöltött fotóval és a játékhoz szükséges hashtag-ek használatával lehet jelentkezni, ezzel kapcsolatosan további részletek a ITT találhatók.

CÍMKÉK: karácsony kika


hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Stílusos előszobák, közlekedők
Amikor a vendégek belépnek otthonunkba, először az előszobát pillantják meg. Ha szeretnénk jó benyomást kelteni, érdemes a berendezésére nagyobb ...

Dekor
Gyűjtőszenvedély: Benedict Winterrel beszélgettünk
Műkincsek, aukciók: egyeseknek hobbi, másoknak kiváltság. Benedict Winter maga is a szép tárgyak szerelmese, aki a Christie's aukciósház Privát ...

Inspiráló helyiségek
Virágos rét tálalva: Halmos Monikával beszélgettünk
Andersen egyik meséjében a virágok bált rendeztek, rózsalányok keringőztek jácintifjakkal. Ilyennek képzeltük Halmos Monika, a Rózsakunyhó ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Dekor
Tüllfa az idei karácsony slágere
Igazi mesevilágot teremthetsz otthonodban az év egyik legtrendibb ünnepi dekorációjával, a tüllfával.

Hírek
Anyu, hozzánk is jön a Jézuska?
Adománygyűjtő kampány a gyermeküket egyedül nevelő szülők támogatására

Dekor
Ünnepi díszben pompázik a Fehér Ház
Feldíszítették karácsonyra a Fehér Házat: összesen 300 önkéntes vett részt a dekorálásban.








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek