Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

Nem fakul, nem szürkül, nem töredezik: ilyen a tökéletes fuga

Ugye Ön is olyan fugát szeretne az otthonába, amit kismilliószor le lehet törölni, takarítani, és az rezzenéstelenül állja a legerősebb súrolást is?

Nem pattogzik ki, nem fakul ki a színe foltokban és nem is szürkül el az évek során. Létezik ilyen csodaanyag? Megmutatjuk a választ!

Burkolataink tartósságában és kinézetében meghatározó jelentősége van a választott fugázóanyag milyenségének. Ha hosszú éveken át tartós burkolatot szeretnénk, akkor a fugázóhabarcs megválasztásánál és a fugázás során sem köthetünk kompromisszumokat a minőség kárára.

A kivitelezés során fontos, hogy a fugahézagok maradéktalanul ki legyenek töltve a fugázóanyaggal, repedések és apró lyukak nélkül. Nagy hangsúlyt kell fektetni a bedolgozás minőségére, így például a lemosás mélységére, a felületi struktúra kialakítására, a burkolólapok lemosására.

Mindezt azonban megelőzi a fugázóanyag megfelelő megválasztása. Ennek során nemcsak a fugahézagok szélességét vagy a termék kötésidejét kell figyelembe venni. Sokszor nagyon fontossá válik az is, hogy milyen a fugahabarcs anyaga. A burkolatok nagy részének hézagaiba nagyon gyakran cementkötésű anyagok kerülnek, azonban létezik egy még nagyobb biztonságot és tetszetősebb vizuális élményt nyújtó fugázó: a KERAPOXY CQ, ami 2 és 30 mm közötti fugaszélesség esetén alkalmazható.

iStock_000003781692Large.jpg

Ahogy arra a termék neve is következtetni enged, ez egy epoxigyanta bázisú termék. Ez az epoxigyanta tartalom garanciát jelent a fugázóanyag nagymértékű vízzáróságára. A KERAPOXY CQ kitűnően használható teraszokon, épített zuhanyzókban, medencékben, de nyugodt szívvel ajánlható akár nagy forgalmú padlóburkolatok élénk, világos színnel való fugázására is anélkül, hogy a felmosások miatt a színek fakulásától vagy kiszürkülésétől kellene tartanunk.

A KERAPOXY CQ másik nagy előnye a savállósága. Ez alkalmassá teszi arra, hogy vegyi terhelésnek kitett felületeken tartósan helyt álljon. A KERAPOXY CQ így hosszú ideig megbízható megoldást eredményez minden olyan helyen, ahol a felületek takarítása erősebb szerekkel történik.

A KERAPOXY CQ „atombiztos”, vagyis könnyen bedolgozható fugázóanyag, szeretnek vele a mesteremberek dolgozni, mert gyorsan tudnak haladni a fugázással.

G2PH0659.JPG

Hogyan kell felhasználni a KERAPOXY CQ-t? Bedolgozása jóval egyszerűbb más epoxi bázisú termékekéhez képest. Mindkét komponense zselészerű, ami egyszerű, gyors és tökéletes elkeverhetőséget biztosít. A fugák kitöltésének módja alig különbözik a cementkötésű fugázókétól.

A KERAPOXY CQ kemény fugázógumival könnyedén bedolgozható anélkül, hogy a lap felületén túl sok anyag maradna, amivel elkerülhető a túlzott anyagfogyás. Az első tisztításhoz szükség van egy fehér színű MAPEI tisztítófilcre. Ezzel kell eltávolítani a felesleges anyagot a lapok felületéről, és kialakítani a fugaképet. A további lemosást elegendő fugázószivaccsal elvégezni.

Ha szeretne még több segítséget a felújításával, építkezésével kapcsolatban, keresse fel szaktanácsadói honlapunkat, ahol szakemberek várják kérdéseit!

Ha fugázóanyagokról szeretne több információt megtudni, mit hova ajánl a Mapei, akkor látogassa meg a www.fugazonanyag.hu oldalt.
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Megoldjuk
Szakmai tanácsok: amikor elmész megnézni egy ingatlant
Egy ingatlan megvásárlása életünk egyik legnagyobb döntése. Általában a családi vagyon vagy annak egy jelentős része az ára, ezért nagyon fontos, ...

Inspiráló helyiségek
Variációk konyhára: hat mesés enteriőrt mutatunk
A konyha a lakás egyik központi helyisége. Nagyon fontos, hogy úgy rendezzük be, hogy minden igényünknek megfeleljen: legyen megfelelően gépesítve, ...

Inspiráló helyiségek
5 mérgező szobanövény, amit rejts el a kutya, macska elől
Szobanövény vásárlásakor több szempontot is figyelembe kell venni, többek között azt, mennyire szereti a napfényt és hogy bírja a szárazságot. ...

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Térnövelő átalakítás
A hetvenes években épült, Bauhaus utánérzetű társasház legfelső emeletén lévő lakás szűk terekre szabdalt, szokványos beosztású volt, három kis ...

Inspiráló helyiségek
Temperamentum felsőfokon
Vendéglátónk, a sikeres üzletember szerint, építkezéskor, felújításkor sem érdemes spórolni a menedzsmenten. Vagyis ez esetben a belsőépítészeti és ...

Praktikus ötletek
Tippek a penészmentes az otthonhoz
Van egy jelentéktelennek tűnő dolog, amire nem szoktak nagy figyelmet fordítani a felújításkor, pedig igen fontos, mert a penész legtöbbször ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek