Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Másként takarítunk a koronavírus miatt

Egy felmérés szerint jelentősen több gőztisztító készüléket vásároltunk az elmúlt negyedévben, mint korábban. Valószínűleg ez egyrészt annak köszönhető, hogy itt a tavaszi nagytakarítás ideje, másrészt a koronavírus miatt nagyobb figyelmet fordítunk otthonunk fertőtlenítésére is.

Gőzerővel takarítunk

Csak idén márciusban, kb. 30%-kal több gőzölős takarítógépet vásároltak a MediaMarkt-nál a tavalyi év azonos hónapjához képest. A kiugró érdeklődés vélhetően több tényezőnek is köszönhető: egyrészt ezen készülékek egyik csúcsidőszaka többek között március-áprilisra, azaz a tavaszi nagytakarítás idejére tehető, másrészt a koronavírus miatti helyzetben még fontosabb szempont lett a felületek fertőtlenítése az otthonokban.

A gőztisztítók csúcsidőszaka a tavaszi nagytakarítás idejére, tehát március-áprilisra, valamint az év utolsó negyedévére tehető, ami a karácsonyi készülődéshez is kapcsolható. Ezen időszakokban többszörös forgalomnövekedést tapasztalunk az előző év azonos időszakához képest. Ehhez vélhetően hozzájárult a jelenlegi koronavírus helyzet is, ami negyedéves összehasonlításban váratlan, 50%-os emelkedést hozott ebben a termékkategóriában. Bár a készülékek bizonyítottan hatékonyak a baktériumok eltávolításában, fontos szem előtt tartanunk, hogy a vírusok elleni hatékonyságát több gyártó még vizsgálja” – mondta el Szilágyi Ágnes termékmenedzser.

1977N_Vac&Steam_Lifestyle_PIU_10.jpg

A gőztisztítók előnye

A gőztisztítók a túlhevített gőz erejével bontják le a felületi szennyeződéseket, a beivódott koszt és baktériumokat vegyszer alkalmazása nélkül. Használatuk gyors és egyszerű, hiszen elegendő csak feltölteni vízzel őket, hogy látványos eredményt kapjunk. A gőztisztítók egyik legfontosabb előnye mégis a fertőtlenítő hatásuk, hiszen elpusztítják a csírák és baktériumok 99,9%-át, és foltmentes felületet hagynak maguk után. Ezekre a mopok nem feltétlenül alkalmasak. További előny, hogy használatukkal rövidül a száradási idő is, ami nemcsak a takarítást gyorsítja meg, de jobban kíméli az érzékenyebb, pl. fa felületeket is. A vegyszermentes alkalmazás, valamint a mosható antibakteriális felmosó párnák pedig kevésbé terhelik a környezetet. 

A felhasználási területet illetően a gőztisztító készülékek közül az álló berendezések alkalmasak a padlótisztításra, gyakorlatilag minden keménypadlón jó szolgálatot tesznek, legyen az járólap, parketta, fapadló, márvány. Amennyiben más felületek tisztításához választunk készüléket, a kézi takarítógépek hatékonyan használhatók konyhai, fürdőszobai felületeken, de akár a sütő belső tisztítására, fertőtlenítésére is. Nem ajánlott ugyanakkor gőztisztítót olyan elektronikai eszközökhöz használni, amiket a víz vagy a forró gőz egyébként is tönkre tehet.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Új építésű lakás vásárlása – kockázatok és mellékhatások nélkül
Akár használt lakás vásárlásáról, akár új építésű ingatlanról van szó, többnyire komoly stresszként éljük meg a lakásvásárlás ...

Hírek
Designers Guild kiállítás nyílt Londonban
Kiállítással ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a híres márka.

Hírek
Hogyan maradj fitt a karanténban?
Virtuális sajtótájékoztatót tartott a Scitec.

Hírek
Rejtőzködő tetőráépítés tükörhomlokzattal
Az illeszkedés problémája régi és új között mindig is kérdéses volt az építészetben. Íme egy remek megoldás Hollandiából.

Hírek
A szavahihetőség értéke az építőiparban
A kimagasló márkaminőség és márkaépítésbe fektetett munkája elismeréseként Superbrands díjat nyert a Mapei Kft. A vállalat üzleti és fogyasztói ...

Hírek
Úszóváros épül
Egy hatalmas, négy négyzetmérföldnyi, víz alatti, úszóváros megépítéséről sző terveket az egyik legnagyobb kínai építkezési ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek