hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Kollégium vagy albérlet? Szerintünk 10-90 a GAMA-ban

Most még tombol a nyár, lazítunk, de hamarosan komoly kihívások várnak ránk. Július második felében hirdetik ki ugyanis a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Míg a fiatalok a sikeres felvételit ünneplő bulit szervezik, szülőként kezdhetünk gondolkodni azon, hol fog lakni a gyerek?

A kollégiumi férőhelyek korlátozottak, és lássuk be, az Y és Z generáció már nem biztos, hogy osztozkodni akar a tusolón. Bár az albérlet árak elvben 10%-ot csökkentek mostanában, július végén – augusztusban ismét szárnyalni fognak. A bérbeadók is tudják, hogy ekkor kezdődik meg a legjobb helyeken lévő albérletek levadászása.

Az olcsóbb albérletek, ahol hárman-négyen osztoznak egy lakáson, ne adj isten egy szobán, nem sokban különböznek a kollégiumi fílingtől. Talán annyiban, hogy a koleszben könnyebb átköltözni egy másik szobába, ha nem működik a kémia a lakótársakkal. Év közben albérletet cserélni viszont szinte lehetetlen. Pláne, ha az ember szeretne az egyetem környékén lakni.

Az egyszemélyes kislakások piaca pörög ilyenkor igazán. A 30-40 négyzetméteres, egyetemek közelében lévő budapesti albérletek díja 140-210 ezer forint is lehet havonta. Ehhez hozzászámolva a rezsit és a BKV bérletet, már kétszázezer körül jár a fix költség, és akkor szerencsétlen diák még nem evett, nem öltözködött – és ami még szomorúbb, nem is szórakozott.

Az albérlettel talán nem is ez a legnagyobb gond. Hanem az, hogy öt év alatt, amíg egy MSC diplomát megszerez a gyermek, közel tízmillió forintot fizetünk azért, hogy tető legyen a feje fölött. Bizony, az albérletet nyáron is fizetni kell. Egyrészt a jó lakásokat kiadják másnak a nyári szünet alatt, másrészt a diákot is ide köti minden: a barátok, a diákmunka és a szórakozási lehetőségek.

Na és mi van akkor, ha nem egy, hanem két-három gyermek taníttatásáról kell gondoskodni? Ha ezt albérletben tesszük, konkrétan kifizetjük egy lakás árát, mire mindegyik diplomát szerez.

Érdemes hát elgondolkodni rajta, hogy ezt a pénzt, ahelyett, hogy kidobnánk az ablakon, egy ilyen kis lakás megvásárlására fordítsuk. Bár szülőként nehéz ezt elfogadni, de az esetek többségében a fiatalok már nem költöznek vissza vidékre Budapestről, így egyben az életkezdésüket is támogatjuk ezzel. Ha pedig mégsem így történne, még mindig kiadhatjuk a lakást más egyetemistáknak. Mennyivel jobb beszedni közel tíz milliót, mint kifizetni, nem igaz?

Most már csak kéne találni egy kedvező árú kis lakást az egyetem környékén. Van ehhez egy jó tippünk. Láttad már a GAMA Residence-t?

Avico_gama_F06_day_1200x1600.jpg

Az újjá épülő Belső-Ferencvárosban, a Márton és Gát utca sarkán folyamatosan épülő újépítésű lakóparkban még van néhány szabad kislakás.

Innen szinte minden jó nevű egyetem könnyen elérhető. A SOTE és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem gyakorlatilag a szomszédban van. A Corvinus és a BME pedig 15-20 percen belül elérhető biciklivel vagy kötöttpályás járművel.

Apropó, bicikli. A háztól nem messze, a Vendel és Thaly Kálmán utca sarkán egy BUBI állomás is van. Így biciklit már nem kell venni – sőt tárolni sem – elég kölcsönözni egyet, amikor szükség van rá.

Persze nem a kerékpár az egyetlen közlekedési eszköz, amivel a belvárost könnyen bejárhatjuk. Az épülethez az M3 metróvonal Klinikák megállója esik a legközelebb. Itt jár a 24-es és 51-es villamos. Sőt a hamarosan induló új 21-es villamos járattal a Keleti pályaudvartól kötöttpályán járhatjuk körbe az egész várost egészen a Jászai Mari térig. De sétatávolságra van a 4-6-os villamos is, ami éjjel-nappal jár, sőt, egy átszállással az M4 metró is elérhető.

Avico_gama_map_1200px.jpg

Sétatávolságra van a Corvin plaza és a Lurdy ház, ahol az üzletek és étkezési lehetőségek mellett mozi is van. Könnyen elérhető a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház és a könnyedebb műfajok kedvelőinek a Budapest Park is. 

Diákként ideális szálláshely a GAMA Residence. Később fiatal felnőttként is élvezhető a környék által nyújtott sok lehetőség. Sőt, még az első gyermekkel is élhető a hely, hiszen számos zöldfelület, játszótér, szabadtéri sportolási lehetőség is adódik.

Egyetemre készül a gyermeked? Akkor mindenképpen beszéljünk! Hívd a +36/30-158-5127-es vagy +36/30-165-4505-ös számot és minden részletet megbeszélünk. Ja, a legfontosabbat majdnem elfelejtettem! Amikor kiválasztottátok a számotokra legideálisabb kis lakást, elég csak a 10% előleget kifizetni. A többi 90% ráér költözéskor is. (x)
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Megoldjuk
Szakmai tanácsok: amikor elmész megnézni egy ingatlant
Egy ingatlan megvásárlása életünk egyik legnagyobb döntése. Általában a családi vagyon vagy annak egy jelentős része az ára, ezért nagyon fontos, ...

Kislakás
Kortárs ékszerdoboz a Városliget mellett
Az art deco és a szecesszió kellemes keverékének jegyében született meg ez a modern igényeket kiszolgáló kislakás, amely gazdag, mély színekkel, ...

Stílusos otthonok
Meg Ryan fekete-fehér luxusotthona: nézd meg a fotóit
Meg Ryan saját maga rendezte be New York SoHo-beli luxusotthonát. A fekete-fehér enteriőr kifinomult ízlésről árulkodik.

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Elképesztő albérletek New York-ban
New York megfizethető albérleteiről indított blogot Ryan Nathery, aki először csak egy élhető helyet szeretett volna találni magának, mára azonban a ...

Praktikus ötletek
A lakásbérlésé a jövő?
Nem éri meg a saját lakás – állítják a német közgazdászok. A saját tulajdonú ingatlan csak helyhez köt, elérhetetlenné teszi az ember tőkéjét és a ...

Praktikus ötletek
Extrém olcsó az albérlet
Bármennyire meglepő: Magyarország benne van a világ húsz legolcsóbb államában, már ami az albérletek átlagos díját illeti. A numbeo.com kimutatása ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek