hirdetés
hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kollégium vagy albérlet? Szerintünk 10-90 a GAMA-ban

Most még tombol a nyár, lazítunk, de hamarosan komoly kihívások várnak ránk. Július második felében hirdetik ki ugyanis a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Míg a fiatalok a sikeres felvételit ünneplő bulit szervezik, szülőként kezdhetünk gondolkodni azon, hol fog lakni a gyerek?

A kollégiumi férőhelyek korlátozottak, és lássuk be, az Y és Z generáció már nem biztos, hogy osztozkodni akar a tusolón. Bár az albérlet árak elvben 10%-ot csökkentek mostanában, július végén – augusztusban ismét szárnyalni fognak. A bérbeadók is tudják, hogy ekkor kezdődik meg a legjobb helyeken lévő albérletek levadászása.

Az olcsóbb albérletek, ahol hárman-négyen osztoznak egy lakáson, ne adj isten egy szobán, nem sokban különböznek a kollégiumi fílingtől. Talán annyiban, hogy a koleszben könnyebb átköltözni egy másik szobába, ha nem működik a kémia a lakótársakkal. Év közben albérletet cserélni viszont szinte lehetetlen. Pláne, ha az ember szeretne az egyetem környékén lakni.

Az egyszemélyes kislakások piaca pörög ilyenkor igazán. A 30-40 négyzetméteres, egyetemek közelében lévő budapesti albérletek díja 140-210 ezer forint is lehet havonta. Ehhez hozzászámolva a rezsit és a BKV bérletet, már kétszázezer körül jár a fix költség, és akkor szerencsétlen diák még nem evett, nem öltözködött – és ami még szomorúbb, nem is szórakozott.

Az albérlettel talán nem is ez a legnagyobb gond. Hanem az, hogy öt év alatt, amíg egy MSC diplomát megszerez a gyermek, közel tízmillió forintot fizetünk azért, hogy tető legyen a feje fölött. Bizony, az albérletet nyáron is fizetni kell. Egyrészt a jó lakásokat kiadják másnak a nyári szünet alatt, másrészt a diákot is ide köti minden: a barátok, a diákmunka és a szórakozási lehetőségek.

Na és mi van akkor, ha nem egy, hanem két-három gyermek taníttatásáról kell gondoskodni? Ha ezt albérletben tesszük, konkrétan kifizetjük egy lakás árát, mire mindegyik diplomát szerez.

Érdemes hát elgondolkodni rajta, hogy ezt a pénzt, ahelyett, hogy kidobnánk az ablakon, egy ilyen kis lakás megvásárlására fordítsuk. Bár szülőként nehéz ezt elfogadni, de az esetek többségében a fiatalok már nem költöznek vissza vidékre Budapestről, így egyben az életkezdésüket is támogatjuk ezzel. Ha pedig mégsem így történne, még mindig kiadhatjuk a lakást más egyetemistáknak. Mennyivel jobb beszedni közel tíz milliót, mint kifizetni, nem igaz?

Most már csak kéne találni egy kedvező árú kis lakást az egyetem környékén. Van ehhez egy jó tippünk. Láttad már a GAMA Residence-t?

Avico_gama_F06_day_1200x1600.jpg

Az újjá épülő Belső-Ferencvárosban, a Márton és Gát utca sarkán folyamatosan épülő újépítésű lakóparkban még van néhány szabad kislakás.

Innen szinte minden jó nevű egyetem könnyen elérhető. A SOTE és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem gyakorlatilag a szomszédban van. A Corvinus és a BME pedig 15-20 percen belül elérhető biciklivel vagy kötöttpályás járművel.

Apropó, bicikli. A háztól nem messze, a Vendel és Thaly Kálmán utca sarkán egy BUBI állomás is van. Így biciklit már nem kell venni – sőt tárolni sem – elég kölcsönözni egyet, amikor szükség van rá.

Persze nem a kerékpár az egyetlen közlekedési eszköz, amivel a belvárost könnyen bejárhatjuk. Az épülethez az M3 metróvonal Klinikák megállója esik a legközelebb. Itt jár a 24-es és 51-es villamos. Sőt a hamarosan induló új 21-es villamos járattal a Keleti pályaudvartól kötöttpályán járhatjuk körbe az egész várost egészen a Jászai Mari térig. De sétatávolságra van a 4-6-os villamos is, ami éjjel-nappal jár, sőt, egy átszállással az M4 metró is elérhető.

Avico_gama_map_1200px.jpg

Sétatávolságra van a Corvin plaza és a Lurdy ház, ahol az üzletek és étkezési lehetőségek mellett mozi is van. Könnyen elérhető a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház és a könnyedebb műfajok kedvelőinek a Budapest Park is. 

Diákként ideális szálláshely a GAMA Residence. Később fiatal felnőttként is élvezhető a környék által nyújtott sok lehetőség. Sőt, még az első gyermekkel is élhető a hely, hiszen számos zöldfelület, játszótér, szabadtéri sportolási lehetőség is adódik.

Egyetemre készül a gyermeked? Akkor mindenképpen beszéljünk! Hívd a +36/30-158-5127-es vagy +36/30-165-4505-ös számot és minden részletet megbeszélünk. Ja, a legfontosabbat majdnem elfelejtettem! Amikor kiválasztottátok a számotokra legideálisabb kis lakást, elég csak a 10% előleget kifizetni. A többi 90% ráér költözéskor is. (x)



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Fényes jövő: egy napfényes gödöllői otthon
Napfényes terek, tapétacsodák és művészi lámpák köszöntik a tavaszt Nóráék gödöllői otthonában. Az új életre kelt ház igazi ékszeresládika, tele ...

Stílusos otthonok
Stílusos előszobák, közlekedők
Amikor a vendégek belépnek otthonunkba, először az előszobát pillantják meg. Ha szeretnénk jó benyomást kelteni, érdemes a berendezésére nagyobb ...

Dekor
Gyűjtőszenvedély: Benedict Winterrel beszélgettünk
Műkincsek, aukciók: egyeseknek hobbi, másoknak kiváltság. Benedict Winter maga is a szép tárgyak szerelmese, aki a Christie's aukciósház Privát ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Dekor
Bútorral tagold a lakást
Kisebb lakások ötletes kialakítására tervezték ezeket a modul bútorokat, amik akár egy albérletben is megoldják az igényes térszervezést anélkül, ...

Hírek
Ennyiért lehet most lakást bérelni Közép-Európa országaiban
A környező országok fővárosai közül a legmagasabb ingatlanbérleti díjakat idén nyáron Prágában mérték, ahol egy kétszobás belvárosi lakásért ...

Hírek
Hosszú idő után először csökkentek a lakbérek
Csaknem két év után először mérséklődtek havi szinten a lakbérek 2022 decemberében: országosan 0,7 százalékkal, Budapesten 0,9 százalékkal lettek ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek