hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Rangos elismerésben részesült a magyar művész fényinstallációja

Idén 17. alkalommal tartotta meg az ARCHITECTURAL LIGHTING az AL Design Awards-ot, amelyen az építészeti világítástervezés kiemelkedő és innovatív projektjeit díjazzák. Az Agapeh Allahverdi és Szabó Amanda által megálmodott és létrehozott Zohar Concept is részesült idén a rangos elismerésben.

Belső utazás

A Zohar Concept két művésze, Szabó Amanda, a Solinfo Lighting Embassy világítástervezője, valamint Agapeh Allahverdi Los Angeles-ből érkező világítástervező színházi, építészeti, média és formatervezési szakmai háttérrel vizsgálják a fénynek az emberi testre és elmére gyakorolt hatásait. Ezt kapcsolják össze a világítástervezésben szerzett tapasztalataikkal, amit egy meditációs fényinstalláció formájában mutatnak be.

A Zohar Concept meditációs fényinstallációja, „A természetes fény reprodukciója” a budapesti Design Héten került először bemutatásra a Solinfo Group főhadiszállásán, 2019 októberében. Az installáció a fény- és hanghatások emberi elmére, testre és pszichére gyakorolt hatásairól szól, ezeket vizsgálja. A látogatót egy, a saját elméjén és múltbéli tapasztalatain keresztül tett belső utazásra invitálja.

installacio1.jpg

Mintha a felhők közöss járnánk

Az installációban az elhomályosított várakozóhelyiséget követően egy fényfolyosón végighaladva érkezett a látogató egy hófehér térbe – mintha csak a felhők között tett volna egy sétát. Ebben a fehér térben meditációs testhelyzetbe lehetett helyezkedni: a kihelyezett ülőalkalmatosságok lehetővé tették, hogy mindenki a számára legkényelmesebb, legnyugtatóbb pozíciót válassza. Az installáció fókuszpontjába a művészek egy pulzáló fényforrást álmodtak meg, amely a Napot, a napfény élő organizmusokra gyakorolt pozitív hatását képezte le. A „Nap” színét és fényerejét aláfestő hangfürdőhöz igazították, amelyet Davin Young Chicago-i sound artist alkotott meg.

installacio2.jpg



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Átalakítás
Design díjas betonburkolat
Nemzetközi design díjat nyert a betonburkolatok sztárja, a KAZA Concrete mutatós, minőségi és sokoldalú geometrikus burkolataival.

Hírek
Kiosztották az Év háza díjakat: ők az idei nyertesek
Egy Földes László és Lukács Anna által tervezett sasadi villa, valamint a Csillag Katalin és Gunther Zsolt által jegyzett MOME Campus nyerte el idén ...

Dekor
Díjnyertes, magyar orrszívó
A hazai fejlesztésű, gyerekbarát orrszívó, a Nosiboo elnyerte a rangos German Design Award-ot.








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek