hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Fogyatékkal élők számára készült háztartásigép-kiegészítők

Az LG Electronics (LG) bemutatta új termékkiegészítő-készletét, a Universal UP Kitet, amely olyan innovatív, univerzális formatervezésű és újrahasznosított anyagokból készült háztartásigép-kiegészítőkből áll, amelyek megkönnyítik a testi fogyatékkal élő felhasználók számára a háztartási gépek használatát.

A Universal UP Kitet a vállalat a fogyatékkal élők szempontjait képviselő független tanácsadó testületének segítségével hozta létre, amelynek tagjai maguk is olyan egészségügyi problémákkal küzdenek, mint a hallás- vagy látáskárosodás, illetve valamilyen központi idegrendszeri sérülés. A tanács tagjai a fejlesztési folyamat során megosztották meglátásaikat, tapasztalataikat és a különböző háztartási készülékek használata során megélt kihívásokat. A cég összegyűjtötte, kategorizálta és elemezte az egyéni visszajelzéseket, és ezek alapján alakította ki a Universal UP Kit tervezésének elveit, valamint a jövőbeli akadálymentesítésre fókuszáló projektjeinek irányvonalait.

fogyatekos1.jpg

A közös munkának köszönhetően olyan segédeszközöket alkothatott meg az LG, amelyek újrahasznosított műanyagból készültek – a gyártási folyamat során így a vállalat egyrészt takarékosan bánik az erőforrásokkal, másrészt minimalizálja a hulladéktermelést, ami a cég átfogó ESG-menedzsment stratégiájának egyik alappillére.

A Universal UP Easy Handle Kitben az LG mosógépek ajtajához és mosószeradagoló fiókjához tartozó levehető fogantyúk kaptak helyet. Ezeket a kiegészítőket úgy tervezték meg, hogy megkönnyítsék a mosógép eredetileg süllyesztett fogantyúinak megfogását azok számára, akiknek károsodottak, illetve gyengébbek a finommotoros készségeik vagy a csuklójuk. A készlet kontrasztos színekben is elérhető, ami kifejezetten a látási nehézségekkel, például tompalátással küzdőknek jelent segítséget.

fogyatekos2.jpg

A Universal UP portfólió másik segédkészlete, az Assistant Kit egy olyan, utólag felszerelhető kerekes támaszték, amely megváltoztatja az LG CordZero rúdporszívó súlyelosztását, ezzel pedig jobb irányíthatóságot és manőverezhetőséget tesz lehetővé. Az LG Stylerhez kifejlesztett Easy Hanger Kit egy kör alakú fogantyúval felszerelt hosszú nyél, amellyel a kerekesszékesek is könnyen felakaszthatják ruhaápoló készülék mozgó fogasára a ruhadarabokat. A hűtők akadálymentes használatát szolgálja egyrészt a Rotate Shelf Kit, amely a készülék polcaihoz való hozzáférést könnyíti meg, illetve az Easy Nozzle Kit, amelyet a víztisztítóhoz csatlakoztatva kényelmesen beállítható a kifolyócső magassága és távolsága. A víztisztító a látássérültek számára Braille-írással ellátott szilikonborítással is kiegészíthető.



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Dekor
Mysterious Gardens: titokzatos kertek által inspirált kollekció
A kertek változatosságukkal, életet adó energiájukkal a kikapcsolódás forrásai lehetnek és inspirálhatnak bennünket mindennapjainkban.

Dekor
Fából készült lakberendezési kiegészítők a LEGO-tól
Meglepő lépés a LEGO-tól: egy dán céggel közösen piacra dobták fából készült lakberendezési kiegészítőiket.

Dekor
Új design lámpa brandek Budapesten
Az olasz és a skandináv design lámpák világának két nagy szereplője érkezett meg Budapestre, a Basic Collection Home kínálatába: a dán Le Klint ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek