hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Ínyencségek a BBC Good Food és a Henkel Magyarország Kft. közös rendezvényén

Vegán pecsenyezsír, hamis májas, vagy épp túrókrém, amely semmilyen állati eredetű alapanyagot nem tartalmaz – ilyen ínyencségeket kóstolhattak meg a látogatók a BBC Good Food magazin és a Henkel Magyarország Kft. első közös rendezvényén. Az Eat Smart eseményen edukációs beszélgetések által nyerhettek új információkat a látogatók a vegán, tudatos és fenntartható étkezésről.

Az unikális esemény kapcsán Dr. Fábián Ágnessel, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

henkel2.jpg

„Fontos számunkra munkatársaink egészsége. Úgy gondoljuk, hogy az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás pozitív hatással lehet hangulatunkra és közérzetünkre”

Honnan származik az Eat Smart Day alapötlete? 

Évekkel ezelőtt indult útjára a Henkel Global Health nemzetközi programunk, mely minden évben munkatársaink fizikai és mentális egészségére fókuszál egy-egy kiemelt témával. Az idén az Eat smart Take part tematikára épül a teljes kampányunk, ahol a középpontban az egészséges étkezés, táplálkozás áll.

Zero waste rendezvény: volt-e már hasonló a Henkel történetében Magyarországon?

Nem volt még, ez volt az első zero waste rendezvényünk, de szeretnénk hagyományt teremteni.

henkel3.jpg

Mit tesz a vállalat a zero waste jegyében a rendezvényen túl? Ügyel-e a helyi együttműködésekre?

A fenntarthatóságot nem csak hangoztatjuk, központi eleme vállalati jövőképünknek. Rövid- és hosszútávú fenntarthatósági stratégiánkban többek között olyan célokat fogalmaztunk meg, mint a környezet védelme és klímasemleges vállalattá válás, a nagyobb értékteremtés kevesebb ráfordítással, illetve a közösségek támogatása. Ezért nemzetközi és helyi szinten is számtalan sikeres együttműködéseket, kezdeményezéseket valósítunk meg tevékenységünk, valamint márkáink, termékeink által.

henkel4.jpg

Miért fontos a Henkel vezetésnek a munkavállalók Eat Smart/egészséges étkezés edukációja?

A Henkel egyik vállalati értéke maga a munkavállalók. Fontos számunkra munkatársaink egészsége. Úgy gondoljuk, hogy az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás pozitív hatással lehet hangulatunkra és közérzetünkre. A tudatos, egészséges táplálkozás szellemileg is frissen tart, energiával tölt fel, ezáltal kihat teljesítményünkre. Mindezek miatt lényeges, hogy munkavállalóinkat az egészséges táplálkozásra oktassuk és buzdítsuk.

henkel5.jpg

A Henkel családi vállalkozásból vált multivá, mit tesz mégis, hogy a vállalaton belül családi maradjon a hangulat?

Vállalatunk nagy múltra tekint vissza, idén 147. éve annak, hogy Fritz Henkel 1876 szeptember 26-án megalapította a vállalatot. A családias vállalati szellem örökségünk és vállalati kultúránk része. Az alapítást minden évben világszerte ezen a napon, közösen, együtt ünnepeljük. Ilyenkor a munka mellett időt szakítunk egy kis közös ünneplésre, és megragadjuk az alkalmat, hogy megköszönjük munkatársainknak elkötelezett munkáját. Ezek mindig örömteli, jó hangulatú rendezvények szerte a világon.

Kóstoltátok már az ehető tányérokat? Hogy ízlett? Illetve melyik állomás ételei keltették fel az érdeklődéseteket?

Még nem kóstoltam, és megvallva őszintén, picit fenntartásokkal kezeltem. Sok kolléga azonban kíváncsiságból falatozott belőle. A további útját a tányéroknak sokkal érdekesebbnek tartottuk, hiszen mindet összegyűjtöttük és elvitettük egy kertészetbe, ahol a komposztálóra került.


Galériához klikk a képre!

#zerowaste #EatSmart #globalhealthcampaign #HSC

Fotók: Kurdi Zoltán



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Dekor
Alakformáló kanapé
Nemcsak kényelmes pihenésre, de feszültséglevezetésre és alakformálásra is alkalmas a Tobias Franzel tervezte piros-fehér kis kanapé. 

Praktikus ötletek
Mitől egészséges egy épület?
Épülő házunk falai közt fog élni a családunk, ezért nemcsak szépnek, hanem egészségesnek is kell lennie. A Baumit kiváló páraáteresztő képességű ...

Hírek
Diabétesz világnap: ingyenes családi programok, szűrővizsgálatok
Világszerte csaknem 500 millió új diabéteszes, daganatos, valamint szív- és érrendszeri megbetegedést lehetne megakadályozni 2030-ig, ha az emberek ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek