hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Családbarát játszótér

Irigykedni lehet. Egy lábastyúknak ugyanis nem sok gondja van az otthonteremtéssel! Abban a percben, hogy kikelnek a kicsinyei, el is szaladnak, hisz tudnak magukra vigyázni. Mi, emberek viszont nagyon is felelősek vagyunk azért, hogy gyermekeink milyen körülmények között nőnek fel. Irigykedni nem kell. Hisz nincs jobb, mint boldog gyerekkort biztosítani.

Az életünk évek óta a gyerekekről szól – vág bele a mesélésbe a tulajdonos Kosztyu Brigitta. Mivel férjemmel mindketten vidéken nőttünk fel, amikor a fővárosba kerültünk a munkánk miatt, lányainknak is azt a nyugodt, ráérős légkört akartuk biztosítani, mint amiben mi felnőttünk. Öt éve ezért jöttünk Biatorbágyra, ami a fővárosi nyüzsgés közeli ellenpontja.
„Úgy érzem, mostanában a harmóniát letisztult formák, meleg földszínek, természetes anyagok között találom meg. Ezért, amikor ezt a lakást kialakítottam, a minimál és a kényelmes között lavíroztam” – mutat körbe a háziasszony.
Szerencsére Brigittáéknak nem sokat kellett az alaprajzon változtatni. Még viszonylag az elején be tudtak kapcsolódni az építkezésbe, ezért csupán néhány falat bontattak ki. Tekintve, hogy napközben mindenki az alsó szinten tartózkodik, a nappalit, konyhát és étkezőt egy térbe tervezték. Nagy főzőcskézésre nincs idő, ezért a konyha nem uralja a teret, praktikus. A konyhaszigettel nem csak a munkafelületet növelték meg, de egy reggeli kávét is gyorsan fel lehet hörpinteni itt. Mivel a háziasszony nagyvonalú férjétől a lakáskialakításban teljesen szabad kezet kapott, olyannyira belesodródott a szakmába, hogy azóta már papírral a kezében lakberendezőként mások otthonát is csinosítgatja.

Brigitta nem ragaszkodik az extra bútorokhoz és az aktuális trendekhez. Inkább olyasmit választott, ami árban kedvező, és a családias életformához jobban passzol. Nagy süppedős kanapét, mindent elnyelő komódot, sötét parkettát, amin nem látszik a kosz, és papucs nélkül is lehet rajta szaladgálni. „Ha tehetem, bolhapiacra járok. Ezektől a szívvel felújított személyes apróságoktól lesz sajátom a tér.” Tény, a felújított lámpák teszik puhává például a felső szinten lévő, letisztult stílusú hálót is. Brigittától a saját kezű szépítgetés sem áll távol. Hogy romantikus, mégis egy férfi számára is élhető legyen az enteriőr, sötétebb tónusú virágmintás tapétával dobta fel az ágy mögötti falszakaszt. „Hogyha pár hónappal ezelőtt kopogtatsz, tapétaragasztóval és festékeshengerrel a kezemben találsz! – árulja el Brigitta. A lépcsőknél és itt is én alkottam mindent a falra. Ez már a második változat. Miután egyszer rákényszerültem, rájöttem, ezeket a munkákat én is el tudom végezni. Olcsón és élvezettel. Azóta, ha valamit megunok, nem félek változtatni.”

„Mivel a fürdőben az ember nem cseréli a burkolatot nap mint nap, inkább olyan enteriőrben gondolkodtunk, amit nem fogunk néhány éven belül megunni. És azt hiszem, a natúr árnyalatok ilyenek. Színes kiegészítőkkel, gyertyákkal, mécsesekkel bármikor feldobhatóak örök klasszikusok. Most a lányok színes fürdőjátékaival dekorálunk” – teszi hozzá.

Hogy biztonságban érezzék magukat, a szülők közelében kapott helyet a kicsik hálója is. A liberális anyuka természetesen megvitatta a lányokkal a kialakítást. De ahol két hercegnő van, ott nem is lehetett másban gondolkodni, mint rózsaszínben. A pink töménységén úgy próbáltak lazítani, hogy fehér bútorokat választottak alapnak.

A rózsaszín paradicsomon kívül a földszinti játszószobában is kedvükre hancúrozhatnak a lányok. „Mivel még kicsik, és mindig a közelünkben vannak, logikus volt, hogy amikor lent vagyunk, a fenti szobájukban nem fognak megmaradni. Viszont azt sem akartam, hogy a játékok szanaszét heverjenek a földszinten. Erre találtam ki egy olyan kuckót, amin nincs ajtó és így rálátni a konyhából. Itt gyakorlatilag soha nincs rend, de mivel figyelemelterelőnek egy izgalmas térelválasztó gyöngysort tettem a bejárathoz, így mindenki ezt csodálja és nem a mögötte lévő kupit.” Tény, a gyerekek tudják, hogy otthon minden körülöttük forog. Csoda, hogy Brigitta elmondása szerint legszívesebben ki se tennék a lábukat?

Ha többet szeretnél megtudni Brigittáék otthonáról, keresd az Otthon januári számában.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Pénztárcakímélő megoldások „alkimista“ akcentussal
Gergő néhány külföldön töltött szemeszter után hazatérve diákként továbbra is a már megszokott önállóságra vágyott. A kollégiumok célszerűsége, a ...

Praktikus ötletek
Közös élet, közös otthon
A szerelmespárok életében az összeköltözés jelenti a fordulópontot. És fordulópontot jelent abban a lakásban is, melyet közös életük színteréül ...

Inspiráló helyiségek
Télikert, a házi oázis
A télikert nem csupán a növények pompás elhelyezésére szolgál, ennél sokkal többet „tud”. A napfényes, csupaüveg helyiség olyan hatást gyakorol ...

Inspiráló helyiségek
Hétvégi ünnepnapok
Csukd be a szemed és képzelj el valami csodálatosat! Legyen benne természet, hegyek, gyümölcsös, tó, nyugalom, harmónia, csend. Nem, kedves olvasó, ...

Praktikus ötletek
Takaros fűszertár
A fűszerezés adja meg főztünk karakterét, ezért főzés közben ez a munkafolyamat gondos odafigyelést igényel. Hogy minél könnyebb legyen a dolgunk, ne ...

Inspiráló helyiségek
Virágzó romantika
A Bakonyba későn köszönt be a tavasz – nem úgy e vidéki otthonba, amely évszaktól függetlenül mindig virágzóan friss hangulatú. Talán a természet ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek