Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Wellness-élmény otthon: így tedd hangulatosabbá fürdőszobádat

Egy-egy nehéz nap után jól esik egy felfrissítő zuhany vagy egy ellazító fürdő a kádban. Ahhoz azonban, hogy a relaxálás tökéletesen sikerüljön, kell egy hangulatos fürdőszoba is. Cikkünkben most adunk néhány tippet, hogyan érheted ezt el.

Wellness otthonodban

Ki ne vágyna arra, hogy otthon is átélje a wellness-központok nyújtotta felüdülést? Egy-két aprósággal te is hasonló eredményt érhetsz el. Az egyik legfontosabb szempont a minőség: ha lehet, válassz organikus kiegészítőket, tárgyakat a fürdőbe. Érezd úgy, mintha a természetben lennél, hass az érzékeidre. A különböző látványelemek mellett gondoskodj az aromaterápiás élményről, használj illatgyertyákat, mécseseket.

Természetközeli élmény

A fürdőszobában se feledkezz meg a szobanövényekről, természetközeli élményt csak így érhetsz el. Ha a minimál stílus híve vagy, válassz kisebb növényeket, például kaktuszokat, de ha trópusi hangulatra vágysz, futónövényeket szerezz be. Vannak olyan virágok, amelyek kifejezetten kedvelik a párás-, meleg levegőt, ilyen például az orchidea, vagy a páfrányfélék.

furdoszoba.jpg

Ne ragaszkodj a csempéhez

A megfelelő burkolat kiválasztásával máris megadod a fürdőszoba alaphangulatát. A klasszikus csempe jó választás lehet, ugyanakkor nem kell az egész helyiségben használni, elég, ha csak a víznek kitett részeket borítja. Már vannak vízálló falfestékek és tapéták, amelyek sokkal barátságosabb hangulatot idéznek elő.

home-3593729_1920.jpg

Minden kéznél legyen

Ne feledkezz meg a kisebb bútorokról sem, hiszen a wellness-élmény eléréséhez nagyon fontos, hogy minden karnyújtásnyira legyen. Akár egy kisebb ülőkét is elhelyezhetsz a fürdőszobában, de egy lerakóasztal mindenképp jól jön. Vannak kádtálcák is, amelyeket rátehetsz a kádra, így pancsolás közben bármikor eléred, amire csak szükséged van. A törölközők tárolására válassz egy vesszőkosarat, hogy ezzel is természetes hatást kelts.

Puha törölközők

Nagyon fontos az is, hogy a fürdés végén milyen törölközőbe, fürdőlepedőbe vagy köntösbe burkolod magad. Válassz természetes anyagból készülteket, olyanokat, amelyeknek puha a tapintása és jól szívják a nedvességet.

bathroom-2460377_1920.jpg
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
A hétköznapok ünnepélye
Ha lakást keresünk, többnyire jobban örülünk egy szépen felújított otthonnak, amelybe egy gyors tisztasági festés után máris be lehet költözni. Nagy ...

Dekor
Mosdóhoz csatlakozó zuhanyzó kis fürdőkbe
Egy kis fürdőszobába a legegyszerűbb, helytakarékos megoldásra van szükség, ami ezúttal egy olasz márkától érkezett. Íme a mosdóból kivezethető ...

Inspiráló helyiségek
Színek vidám hangulatban
Hogy miről álmodik a lány, azt tudjuk a mesékből: természetesen egy fehér lovon – manapság sportautón – érkező hercegről. Az azonban már bonyolultabb ...

Praktikus ötletek
Újdonságok a fürdőszobában
Nincs is jobb érzés, mint egy szép, tiszta és elegáns fürdőszoba. Az egész lakásnak javára válik, ha kiemelt figyelmet fordítasz arra a helyiségre, ...

Dekor
Új, trendi fürdőszobabútor
A fürdőszoba kimeríthetetlen téma. Alkalmazkodóképes bútorok következnek, amelyek megjelenésükkel a legújabb trendet követik. 

Stílusos otthonok
Merész megoldások egy budapesti otthonban
Tökéletes szimbiózisban él együtt múlt és jelen Barnabás budapesti otthonában. Építészként különös finomsággal érte el, hogy a sok szokatlan, merész ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek