hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Hogyan frissítsük fel a kertünket?

Sokszor nagyon megszokottnak tűnik a kert. Most abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogyan frissítsük fel saját kezűleg, s mindezt viszonylag olcsón.

Varázsoljuk újjá a kerti szegélyt

Érdemes kicsit átalakítani a növényágyások előtti kerti szegélyeket. Nincs írott szabály arra, hogyan kell kinéznie egy kerti szegélynek. Van aki a nyers kőből kirakott, íves, romantikus formavilágot szereti jobban, mások pedig a határozott egyenes vonalvezetést részesítik előnyben. Utóbbi esetben kicsit modernebbnek tűnik majd a kertünk. Az anyaghasználat is változó. Használhatunk terméskövet, előre öntött szabályos formákat, téglát, fa cölöpöket, de akár használt üvegből is készíthetünk egyedi szegélyt.

 

Ültessünk színes virágokat

A kertünk szabad részeire, így például a sövény elé, ültessünk színes virágokat. A dália régről ismert, a liliom pedig manapság (is) kedvelt, nyáron virágzó, magasabbra növő virág. Az árvácska és a petúnia alacsonyabb növekedésű, előbbit inkább ágyásokba ültetve, utóbbit ámpolnában, kaspóban nevelve, csüngő növényként tartsuk. Színes levelű vagy virágzó cserjéket is ültessünk a kertbe.

Alakítsunk ki egy konyhakeret

Alakítsunk ki egy olyan területet, mely nemcsak szép, de hasznos is. A legtöbb fűszer- és gyógynövény egész nyáron virágzik, és a növények leveléből, terméséből ízes fűszereket, gyógyteákat készíthetünk. Manapság igen közkedvelt a levendula, melyből teát, szörpöt, sőt még lekvárt is lehet készíteni. A rozmaringgal húsételeinket ízesíthetjük, a zsályából gyógyteát készíthetünk, míg a mentát a nyári limonádéba vagy koktélunkba tehetjük természetes ízfokozóként. Egy egyszerűbb konyhakertet mi magunk is kivitelezhetünk néhány ezer forint ráfordítással.

Öltöztessük át a kerti bútorokat

Fordítsunk egy kis időt a kerti bútorok ápolására és karbantartására is. Mind a műanyag, mind a fa bútorokhoz kaphatók különféle tisztító- és ápolószerek. Érdemes szakszerűen és rendszeresen kezelni őket, mert a napsugárzástól idővel minden anyag elfárad és megfakul. Ha végeztünk a karbantartási munkákkal válasszunk olyan színű textíliákat a bútorokhoz, mely harmonikusan illeszkedik a kert, és az újonnan ültetett kerti virágok színvilágához.

Ha komolyabb munkát szeretnénk, forduljunk szakértőhöz

Ha úgy érezzük, hogy nincs elég bátorságunk vagy szakértelmünk egy-egy kerti munkába belefogni, vagy ha nagyobb átalakítást szeretnénk elvégezni a kertünkben, mielőtt hozzákezdenénk a megoldhatatlannak tűnő feladatnak, kérjük ki egy szakértő véleményét, vagy olvassunk utána az adott kerti témának a különféle szakmai oldalakon. A kertelunk.hu oldalon például sok-sok ötletet és hasznos kerti tanácsot lehet találni. (X)

 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Szakértőnk válaszol a homlokzatburkolatokról
Egy homlokzat reflektálhat a környezetére, kővel, fával is burkolható!

Inspiráló helyiségek
Színkavalkád a teraszon
Ha kicsit hűvösebbre fordul az idő, nem kell azonnal minden növényt betelepíteni melegebb helyre. Inkább válasszunk pár olyan cserepest, melyek az ...

Inspiráló helyiségek
Virágoznak a rózsák az Esterházy-kastély kertjében
Gyönyörű látvány nyújt a fertődi Esterházy-kastély rózsakertje és parkja.

Tárolás
Vagány hely a virágoknak
Igazi városi kiskertészeknek is jól jöhet a falra ez a dekoratív kispolc, ami az urbánus életmód egyik legszimbolikusabb tárgyát idézi meg: a ...

Dekor
Legszebb kétéltű kültéri bútorok kertbe és medencébe
Többfunkciós alakváltó bútorok a nyár legújabb kedvencei, amik nem csak a kertben vagy a medence partján, de a vízen is kényelmes, mutatós úszó ...

Dekor
A legszebb kerti bútorok
Minden szezonnak meg van a maga slágere. A nyár közeledtével szinte minden évben születik egy olyan design, ami abszolút viszi a pálmát. Íme az idei ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek