hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Vintage ékszerdoboz

Fiatalos, meglepően tágas terek, furmányos tervezés teszi egyedivé a csöppnyi városi lakást, amelynek minden négyzetméterén találni jó megoldást. Vintage ékszerdoboz ez kényelmes galériával.

A mindig lüktető, nyüzsgő belvárosnál nincs ideálisabb helyszín egy mozgalmas életet élő fiatalnak, így nem meglepő, hogy Csilla is Budapest egyik legnépszerűbb központi negyedében keresgélt. Annak ellenére, hogy erősen leromlott állapotban talált rá erre a 38 négyzetméteres lakásra, az elrendezésével alapvetően elégedett volt, ezért biztosra vette, hogy Zsoltai Tünde segítségével megvalósíthatja álmát saját aprócska otthonáról.

_MG_4940_OK.jpg

Két fontos kérése volt a tervezőhöz: az egyik, hogy a felújítás költségei ne legyenek túl magasak, a másik pedig az, hogy érjék el egy nagyobb, levegősebb tér érzetét. Ahelyett, hogy ez a két komoly elvárás gúzsba kötötte volna Tünde kezét, inkább megmozgatta a fantáziáját, és olyan trükköket vetett be, amelyek nagy anyagi ráfordítás nélkül hoztak látványos változást.


Galériához klikk a képre!

A költséghatékonyság jegyében nem változtattak az alaprajzi elrendezésen, és megtartották az eredeti galériát is, amely most újrafestve simul bele a lakás fiatalos vintage hangulatába. De nem csupán a galéria érett fenyő színét fedi fehér festékréteg, hanem az alatta lévő beépített szekrényt is, így mára nem hogy nem tűnik robusztusnak, de szinte észrevétlenné vált. Ugyanakkor azt az előnyt is élvezheti Csilla, hogy nem kellett értékes négyzetmétereket áldozni a gardróbszekrények kialakítására. Plusz hozadékként pedig tágasabbnak és légiesebbnek érezni a szobát.

_MG_4967_OK.jpg

A leghatásosabb vizuális csel mégis a tapéta. Pofonegyszerű a trükk: a vízszintesen futó csíkok mélységet adnak a térnek, már csak ki kellett választani azt a fa hatású tapétát, amely a modern vintage stílust is megalapozza a lakásban. A parketta, ami párhuzamosan fut a tapéta famintázatával, szintén jótékonyan hat a térérzetre, ahogy a nappali gipszkarton polca és a galéria dekorációs fényei is. Nagy kérdés volt, hogyan lehet kényelmes egy falatnyi fürdőszoba, de a precízen megtervezett zuhanyzónak, valamint a magasfényű fehér falburkolatnak és a hatalmas tükörnek köszönhetően ez a helyiség is komfortos térré alakult. Igaz ez a törtfehér bútorral és kétszemélyes étkezősarokkal kialakított konyhára is. Mindez azonban stílus nélkül csupán praktikus megoldások tárháza volna, az otthonos és barátságosan friss hangulathoz találtak egy kellemes kék árnyalatot, ami a tapétával együtt a természetközeliség és a szabadság érzését is megadja ebben a kislakásban.

_MG_4958_OK.jpg

Szöveg: Kurucz Adrienn Fotó: Téglásy Zsuzsa

 

CÍMKÉK: galéria garzonhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kislakás
Menő minigarzon
 

Kislakás
Üdítő letisztultság: 35 négyzetméteres garzon skandináv stílusjegyekkel
Bár mindössze 35 négyzetméter az alapterülete, kis mérete ellenére sem kellett megalkudni ebben a pécsi garzonban: a térérzetet az okosan választott ...

Gyerekszoba
A tökéletes gyerekszoba kellékei
Alakítsd kényelmessé, vidámmá és praktikussá a gyerekszobát, hogy a tanuláshoz és a játékhoz is tökéletes terepet nyújtson. 

Hírek
Virtuális kiállítások
Töltsd hasznosan a kényszerű bezártságot. Nézz kiállításokat online!

Inspiráló helyiségek
Kis terek, nagy ötletek
19 négyzetméter olyan kevés, hogy sokan el sem tudnánk képzelni, miképpen lehet otthont teremteni ekkora térben. Pedig lehet, nem is akárhogy. ...

Kislakás
Fiatalos lendület
Sok-sok egyedi ötlet egy praktikus és vidám belvárosi otthonban, mely mindössze huszonhét négyzetméteres. Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek