Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Egy különleges tajvani otthon

A zen letisztultságát egyedi, néhol extrém formai megoldásokkal párosítja ez a kislakás, míg praktikusan kialakított terei a tökéletes helykihasználás mellett az intimitásnak is helyet hagynak.

20161026ganna01S_OK.jpg

A természettel való szerves együttélés, valamint a letisztultság, a száguldó gondolatok megfékezése és elsimítása az ázsiai filozófia fontos része. Ez a gondolatsor érvényesül ebben a tajvani lakásban is, amely a mindennapok funkcióinak átgondolt térbe rendezése mellett arra is emlékezteti lakóit, hogy bátran merítsenek az élet egyszerű, megnyugvást hozó örömeiből. Mindez nem csupán a gondolatok szintjén lehet vonzó számunkra is, hiszen a fiatal pár otthona tele van jó példákkal arra, hogyan játszhatunk a térérzettel és fordíthatjuk hasznunkra a színeket és a transzparenciát.

20161026ganna22S_OK.jpg

A szürke alapszín és a háromszög motívumok amellett, hogy a minimalista enteriőr alapjául szolgálnak, funkcióval is bírnak: a mennyezeten futó háromszög elem ügyesen az ablak felé vezeti a tekintetet, miközben enyhíti a gerendák és oszlopok jelentette vizuális nyomást. A sok helyütt visszaköszönő szürke alapszín cseppet sem unalmas, ellenkezőleg: lehetővé teszi, hogy a színes dekoráció és az ablakokon keresztül a lakásba költöző természet kiegészítse a berendezés képét, és ez a játék jó hatással van a térérzetre. A fiatal páron kívül egy hófehér kutya otthona is ez a lakás, így a design alapmotívumát jelentő háromszög a közöttük lévő harmónia és egyensúly szimbólumaként is értelmezhető.


Galériához klikk a képre!

Habár ez a geometrikus forma következetesen végigvonul az enteriőrökön, azonban legerősebb vizuális poénként a konyha és a hálószoba mindent elnyelő, beépített szekrényein tűnik fel: az ajtólapokat visszahajtva a kilincsek szerepét töltik be, ugyanakkor a fiatal pár kézműveskedés iránti elhivatottságára is utalnak. Mivel szeretnek főzni is, sok időt töltenek a konyhában, aminek bútorzatát szándékosan magasfényű, fehér frontokkal látták el, hogy a lehető legtöbb fényt visszatükrözzék. A főzőlapot azonban a térbe állított zöld-fekete szigetbe integrálták, így a nappali felé fordulva lehet tevékenykedni. Ehhez a polcokkal ellátott főzőszigethez közvetlenül csatlakozik az étkezőasztal, hogy minél jobban kihasználják a rendelkezésre álló teret.

20161026ganna35S_OK.jpg

Gondoskodtak fókuszpontról is a lakásban. A játékgyűjteménytől színes, nyitott polcrendszer nem csupán a folyton változó tartalma miatt érdekes, de azért is, mert a hálószobát határoló üvegfal elé helyezve különleges átlátást enged. Emiatt a transzparencia miatt döntöttek az üvegajtó mellett is, ami szintén a tágas, egybefüggő tér érzetét viszi a lakásba. A hálót ugyanakkor egy függönnyel el lehet sötétíteni az üveg válaszfal mentén – ez nemcsak a fény kint tartására szolgál, de intimebbé teszi a helyet. Csupa kreatív játékosság ez a kislakás, ami feledtetve a négyzetmétereket, a kiegyensúlyozottság és a tágasság élményét nyújtja.

20161026ganna34S_OK.jpg

Szöveg: Csiki Judit Fotó: Ganna design

CÍMKÉK: zenhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Semmi ne vesszen kárba: bölcsőből üvegház
Az olasz tervezők hosszú távra terveznek, arra is gondolnak, hogy mi történik akkor, ha a gyerek kinövi a bölcsőt.

Praktikus ötletek
A beltéri ajtó, mint tér-illuzionista
Előfordul, hogy egy adott helyiség alapterülete teljesen ideális, de a bútorok és a kiegészítők miatt mégis túlzsúfolt érzetet kelt. Ilyenkor két ...

Hírek
„Living” – lakberendezés az Ambiente dizájnvásáron
A világon egyedülálló termék-mixben prezentálják a híres dizájn-márkák, manufaktúrák a lakberendezés és dekorálás újdonságait.

Étkezők és konyhák
Konyha, a ház lelke
A konyha azért van, hogy az ember valahol otthon legyen benne.

Praktikus ötletek
PicA - Új műfajok a négy fal között
Az új műfajok, vagy régóta ismert, de kevésbé közismert képalkotási technikákkal készült alkotások is megtalálhatók a PicA ...

Praktikus ötletek
Formabontó csempék
Óriási divatja van a hatszög, halpikkely és más különleges formájú hidegburkolatoknak. Vajon hogyan képesek kibújni a megszokott keretekből és ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek