hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Főszerepben a kék: galériás kislakás Budapest központjában

A kis alapterület nem szabott határt a fantáziának ennek a kislakásnak a berendezésekor, az enteriőr alapját a kék szín, egy retró hűtőszekrény és Almodóvar filmes világa adta.

Napfényes, csendes otthon

Korábban már élt Magyarországon, imádja a pezsgő városi létet, és barátokat is szerzett itt az orosz származású Nataliya. Amikor később megismerte a Nyáry Erika – Jordán Sanz Tena építész házaspárt, épp Moszkvában élt, de hatásukra visszatért Budapestre, ahol a romkocsmák közelében keresgélte második otthonát. A választott lakás központi fekvésű, a nagy ablakoknak köszönhetően napfényes, és mivel udvarra néz, csendes is.

„Miután megbeszéltük az alapokat, tovább is utazott” – mesélte az OTTHON magazinnak Nyáry Erika építész. „A kék retró hűtőhöz azonban ragaszkodott, és kedvenc filmrendezője, Almodóvar mozijainak hangulatát is szerette volna megjeleníteni.”

lakas2.jpg

Így váltak az alapötletekből visszatérő designelemek, amelyek köré az átalakítás szerveződött. A válaszfalakkal felszabdalt eredeti elrendezésben a bejárat rögtön egy szűk konyhába nyílt, és a nappali egészét egy robusztus galéria uralta.

„Kibontottunk pár válaszfalat, és az acélpilléres kiváltást a bejárathoz annyival közelebb helyeztük, hogy a konyhabútornak elegendő szélességgel tudtuk bővíteni a nappalit. Az immár kisebb galéria alá egy többfunkciós kubust szerveztünk” – mesélt a változásokról Erika.

lakas7.jpg

Nagy belmagasság

Nataliya kedveli az ipari stílust, ezért döntöttek a galéria acélszerkezetes kialakítása mellett, amelyről a feketére festett támpillér árulkodik. A galériának köszönhető a lakásnak az az erőssége is, hogy – bár mindössze 40 négyzetméter, amelyet 6 négyzetméterrel egészít ki a galéria – akár hatan is aludhatnak itt. Nataliya gyakran fogad vendégeket, sőt szívesen kölcsön is adja barátainak a lakást, ha elutazik, mert büszke egyedi részleteire.

lakas1.jpg

A hűtőszekrény árnyalatai visszaköszönnek a bútorokon, lámpákon, kiegészítőkön, a csaptelepen, de még a háló ajtaján is feltűnik a fehér falak egységét felüdítő szín. Az egyetlen eredeti kazettás ajtót felújították, és egy, a kompozícióba illő, kézzel festett kerámiakilincset is kapott. Szinte láthatatlan tárolóhelyeket csempésztek mindenhová: a galéria korlátja befelé könyvespolcot rejt, a korláttal felületfolytonos konyha- és gardróbszekrények sok holmit elnyelnek, ahogy az ablakok alá telepített polcok és az előszobai pad is.

Szellemes ötletként a háló tükrös gardróbját épp a bejárati ajtóval szembe fordították, így tágítva a teret. Nem tolakodnak előtérbe a fényforrások sem; a minden irányba fényt irányító ipari stílusú függesztékek és a nappali fényplakátja adja az általános és hangulatvilágítást. Nem csoda, hogy bárhol is jár, Nataliya mindig boldogan tér vissza hangulatos otthonába.


Galériához klikk a képre!

Fotók: Vikman András
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Megoldjuk
Szakmai tanácsok: amikor elmész megnézni egy ingatlant
Egy ingatlan megvásárlása életünk egyik legnagyobb döntése. Általában a családi vagyon vagy annak egy jelentős része az ára, ezért nagyon fontos, ...

Kislakás
Kortárs ékszerdoboz a Városliget mellett
Az art deco és a szecesszió kellemes keverékének jegyében született meg ez a modern igényeket kiszolgáló kislakás, amely gazdag, mély színekkel, ...

Stílusos otthonok
Meg Ryan fekete-fehér luxusotthona: nézd meg a fotóit
Meg Ryan saját maga rendezte be New York SoHo-beli luxusotthonát. A fekete-fehér enteriőr kifinomult ízlésről árulkodik.

EZT IS Ajánljuk
Kislakás
Tökéletes kislakás Taipeiben
Ebben az apró kis lakásban egy pár lakik a cicájával, méghozzá a legnagyobb kényelemben. A kislakást az A Lentil Design álmodta újra Taipei ...

Kislakás
Ötletes megoldások aprócska, galériás otthonokba
Ha elég nagy a lakás belmagassága, az aprócska otthonokba bátran tervezhetünk galériát. Alatta dolgozósarkot, étkezőt, sőt akár fürdőszobát is ...

Kislakás
Üdítő letisztultság: 35 négyzetméteres garzon skandináv stílusjegyekkel
Bár mindössze 35 négyzetméter az alapterülete, kis mérete ellenére sem kellett megalkudni ebben a pécsi garzonban: a térérzetet az okosan választott ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek