hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Nézz be Sárközi Ákos konyhájába

Kíváncsiak voltunk a kulisszákra: vajon milyen kést használ, és ragaszkodik-e a munkaeszközeihez? Sárközi Ákos avantgárd újragondoló a konyhában. Mint kiderült: ételt és eszközt egyaránt.
 

Akárcsak gyermek a legkedvesebb játékát, úgy fogja, forgatja kezében kedvencét a séf. „Kizárólag nekem van ilyen fanyelű spatulám itt a konyhában. Mára sötétbarnára érett a markolata” – meséli mosolyogva. Felsorolni is nehéz, mi mindenre használja ezt az eszközt: tálal, dekorál, formáz vele.

2017091201699_OK.jpg
Az is bizonyossá válik, hogy a tálalógyűrűben épp annyi fantázia van, mint a használójában. Ákos cukorsüveg és cukorbuborék készítéséhez, de burgonyakarikák kiszúrására éppúgy használja. Játék és fantázia a főzés.

2017091201720_OK.jpg
Jó kések nélkül nincs jó konyha. A Mcusta Zanmai Japán leginnovatívabb és legmodernebb műhelye, ahol a késeket precíziós lézervágással élezik. Ákos az idei Bocuse d’Oron vásárolt magának egy készletet. A harminchárom rétegű damaszkuszi acél pengék hibátlanul vágnak, nem roncsolnak, famarkolatuk nedvesen még jobban tapad a kézben. 

2017091201646_OK.jpg

Bolhapiaci szerzemény egy külföldi útról. Ákos nagy becsben tartja ezt a régi rézcsengőt, megszólaltatni mindig adrenalinnal teli pillanat, hisz azt jelenti: útjára engedi az ételt.

Ritkán iszik, de ha valami jóra szomjazik, akkor Villányi kerül a poharába – árulja el a séf, akinek az esztétikus tálalás akkor is fontos, ha italról van szó. „Egy dekantáló megtöltve finom borral az asztal koronája, a föld és a napfény ajándéka, amit a Borkonyhában megtanultam értékelni.”
Alig hinni, hogy a kedvenc eszközök sorában nem sous vide kádat vagy más újhullámos gépet említ Ákos, hanem egy karalábévájót, amivel apró zöldséggömböket alkothat. Nem is tagadja, hogy rajong az ilyenfajta kísérletezésért.

2017091201656_OK.jpg
Mise en place, magyarul: helyre téve. Ez a francia kifejezés a főzéshez szükséges hozzávalók előkészítését jelenti. Másfelől a kreativitás fokmérője. A csinos edénykékben itt gyömbéres koktélparadicsomok, kolbászpor, a szájpadláson bizsergetően szétpukkanó balzsamecetkaviár, különféle őrölt magvak, marinált gomba és Maldon-só sorakozik. Michelin-csillagos ízek és illatok.

2017091201779_OK.jpg

Kísérletezni, játszani, engedni a megérzéseknek – ez lehetne Sárközi Ákos konyhai mantrája. Na meg ez: főzni jó, főzni öröm.

2017091201756_no_logo_OK.jpg

Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamáshirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Újra jó befektetés az ingatlan
Még mindig érdemes kivárnia annak, aki lakást akar venni: a GKI Gazdaságkutató Zrt. legújabb felmérése szerint a következő egy évben tovább ...

Dekor
Gombokat használnak tárolásra a belgák
Óriás gombokban tárolják a gyűmölcsöt a belgák a konyhában. Íme a legújabb design darabok.

Inspiráló helyiségek
Az önkifejezés merész tónusai
Már kifelé sétálunk a télből, de még nem zöldellnek a fákon a levelek. Bárhogy is van, nem árt, ha odabent a lelkünk mélyén azért kicsit kisüt a nap. ...

Dekor
Ami a stílusos reggelihez kell
A csillogás és az elegancia része lehet a napi rutinnak - ezt az üzenetet közvetítik a csiszolt kristályok formáját idéző háztartási gépek. ...

Átalakítás
Tiszta levegőt otthonra is!
A civilizációs betegségek közül az egyik leggyakoribbak az asztma, illetve a légzőszervi problémák. Sokat tehetünk a betegségek ellen egy jó minőségű ...

Inspiráló helyiségek
Bravúros minigarzon a Várban
Remek lokációval, némi kreativitással egy aprócska földszinti lakás is nagy lehetőségeket rejt. Ez a budai Várban berendezett otthon jól mutatja, ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek