hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Szakértőnk válaszol a stílusos fürdőszobáról

A fürdőszoba különleges berendezési lehetőségeiről kérdeztük Filo Zsófi fürdőszobadesignert, aki édesapjával alapította meg a FiloSzaniter Fürdőszoba Stúdiót Budapesten.

Két kislányom van és szeretném, ha a fürdés és a fürdőszoba szerethetőbb lenne számukra, éppen ezért színesebbé tenném a helyiséget. Mivel dobhatnám föl a szokásos kiegészítőkön túl?

Szanitereket jó esetben hosszabb időre vásárol az ember, ezért ha túl karakteresek, akkor az évek múlásával unalmassá válhatnak. A mosdótállal azonban kivételt tehetünk, mert egy színes darab izgalmas fókuszpontja lehet fürdőnek. A Villeroy egyik legújabb termékcsaládja, az Artis mosdó tizenötféle színt kínál ehhez, kifinomult árnyalatait a párizsi életforma és a város négy évszak során bekövetkező változásai inspirálták. A mosdótál formája – ami lehet ovális, kerek, szögletes és téglalap – további lehetőségeket rejt, így egy púder rózsaszínű gömbölyded mosdótál tökéletes alapdarabbá válhat egy csajos fürdőszobában.

edca7e91f91ff3267f3fbee134abae56.jpg
Romantikus hangulatú fürdőt szeretnék, és arra gondoltam, hogy egy lábas kád elegáns és nőies megoldás lehetne. Milyen típusút érdemes választani, és milyen szempontokat kell szem előtt tartani a helyiség tervezésénél, ha ilyen kádat szeretnék?

Egy lábas kád, legyen klasszikus stílusú vagy modern design darab, mindig különleges hangulatot ad a fürdőszobának. Bár a formájuk régi időket idéz, ami az anyagot és a technológiát illeti, ma már a legjobbat választhatjuk. Az Antheus kád például innovatív TitanCeram anyagból készül, rendkívül strapabíró, mégis, könnyed, nőies és elegáns, ugyanakkor kiegyensúlyozott arányainak köszönhetően tartós szépséget képvisel a fürdőszobában. A szabadon álló kádaknál – ha a faltól messzebb helyezzük el – fontos, hogy a kádtöltés szabadon álló kádtöltő csapteleppel történik, ami a padlóhoz van rögzítve, így a vízbekötés és a szifon máshol kap helyet, mint a normál kádaknál.

Legénylakásomban mindössze egy parapetfal választja el egymástól az ágyat és a fürdőt, ezért olyan fürdőszobabútort keresek, ami nem válik el hangsúlyosan a lakástól. Zömmel fabútoraim vannak, modernek és visszafogottak, ezekhez illő férfias fürdőszobabútorra vágyom. 

A fürdőszobabútorok, illetve mosdómegoldások mára nem szabnak határt semmilyen elképzelésnek. Ha a fürdőt is szobaszerűen rendeznénk be, akkor a bútor és a mosdótál egybeépítésével létrejövő mosdószekrény a legstílusosabb választás. Harmonikus egységet alkotnak, ráadásul egy vékony peremű mosdó teljesen belesimul a bútorba, így szinte észrevehetetlen. Ha mégis hangsúlyozni szeretnénk, akkor különleges csapteleppel megtehetjük. A legfontosabb mégis a magas minőség, hiszen a fürdőszobabútornak bírnia kell a vizet és a párát. Ami pedig a színeket illeti, a sötét tónusú bútor mindenképpen férfias, némelyikhez rejtett LED szalagot is lehet választani, így garantáltan elegáns és szobához illő lesz a végeredmény.

fotó: bluebellgray, buro binnenhuis, 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Összehajtható zuhanykabin
A tervezők a legkisebb lakásokra is gondolnak. Íme egy ötletes megoldás arra, hogyan lehet helytakarékossá tenni a zuhanyfülkét.

Hírek
Lélekmelegítők a hűvös nyárra
Ha melegségre vágysz, ágyneműkkel és puha törölközőkkel készülj az idei nyárra. Már kapthatóak az idei év őszi-téli kollekcióinak legújabb ...

Praktikus ötletek
Tolóajtó, a helytakarékos
Ajtóra szükség van. Ez vitán felül áll, de mi a helyzet akkor, ha otthonunk nem bővelkedik a négyzetméterekben, vagy az ajtót csak nagyon előnytelen ...

Praktikus ötletek
A vízmelegítő is lehet szép
Néhány éve még szinte kizárt volt, hogy egy fürdőszobában a vízmelegítő nem csak praktikus eszköz, ha nem esztétikus elem is legyen. Az utóbbi néhány ...

Dekor
Kisméretű kád SPA-élménnyel
Kis helyen is elfér, mégis felér egy pezsgőfürdő élményével az új mini fürdőkád. Egyszemélyes luxus kis lakásokba.

Inspiráló helyiségek
5 tipp, hogyan lesz praktikus a mini
Mitől lesz egy kis modern lakás más, mint a többi? Hogyan rendezkedhetünk be komfortosan a szoba méretű térben? A garzonok kialakítása jóval több ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek