hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Szakértőnk válaszol a stílusos fürdőszobáról

A fürdőszoba különleges berendezési lehetőségeiről kérdeztük Filo Zsófi fürdőszobadesignert, aki édesapjával alapította meg a FiloSzaniter Fürdőszoba Stúdiót Budapesten.

Két kislányom van és szeretném, ha a fürdés és a fürdőszoba szerethetőbb lenne számukra, éppen ezért színesebbé tenném a helyiséget. Mivel dobhatnám föl a szokásos kiegészítőkön túl?

Szanitereket jó esetben hosszabb időre vásárol az ember, ezért ha túl karakteresek, akkor az évek múlásával unalmassá válhatnak. A mosdótállal azonban kivételt tehetünk, mert egy színes darab izgalmas fókuszpontja lehet fürdőnek. A Villeroy egyik legújabb termékcsaládja, az Artis mosdó tizenötféle színt kínál ehhez, kifinomult árnyalatait a párizsi életforma és a város négy évszak során bekövetkező változásai inspirálták. A mosdótál formája – ami lehet ovális, kerek, szögletes és téglalap – további lehetőségeket rejt, így egy púder rózsaszínű gömbölyded mosdótál tökéletes alapdarabbá válhat egy csajos fürdőszobában.

edca7e91f91ff3267f3fbee134abae56.jpg
Romantikus hangulatú fürdőt szeretnék, és arra gondoltam, hogy egy lábas kád elegáns és nőies megoldás lehetne. Milyen típusút érdemes választani, és milyen szempontokat kell szem előtt tartani a helyiség tervezésénél, ha ilyen kádat szeretnék?

Egy lábas kád, legyen klasszikus stílusú vagy modern design darab, mindig különleges hangulatot ad a fürdőszobának. Bár a formájuk régi időket idéz, ami az anyagot és a technológiát illeti, ma már a legjobbat választhatjuk. Az Antheus kád például innovatív TitanCeram anyagból készül, rendkívül strapabíró, mégis, könnyed, nőies és elegáns, ugyanakkor kiegyensúlyozott arányainak köszönhetően tartós szépséget képvisel a fürdőszobában. A szabadon álló kádaknál – ha a faltól messzebb helyezzük el – fontos, hogy a kádtöltés szabadon álló kádtöltő csapteleppel történik, ami a padlóhoz van rögzítve, így a vízbekötés és a szifon máshol kap helyet, mint a normál kádaknál.

23ed862de678fa7b473d14f288ddf9f2.jpg

Legénylakásomban mindössze egy parapetfal választja el egymástól az ágyat és a fürdőt, ezért olyan fürdőszobabútort keresek, ami nem válik el hangsúlyosan a lakástól. Zömmel fabútoraim vannak, modernek és visszafogottak, ezekhez illő férfias fürdőszobabútorra vágyom. 

A fürdőszobabútorok, illetve mosdómegoldások mára nem szabnak határt semmilyen elképzelésnek. Ha a fürdőt is szobaszerűen rendeznénk be, akkor a bútor és a mosdótál egybeépítésével létrejövő mosdószekrény a legstílusosabb választás. Harmonikus egységet alkotnak, ráadásul egy vékony peremű mosdó teljesen belesimul a bútorba, így szinte észrevehetetlen. Ha mégis hangsúlyozni szeretnénk, akkor különleges csapteleppel megtehetjük. A legfontosabb mégis a magas minőség, hiszen a fürdőszobabútornak bírnia kell a vizet és a párát. Ami pedig a színeket illeti, a sötét tónusú bútor mindenképpen férfias, némelyikhez rejtett LED szalagot is lehet választani, így garantáltan elegáns és szobához illő lesz a végeredmény.

fotó: bluebellgray, buro binnenhuis, hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Színes, izgalmas és variálható az új fürdőszoba
Letisztult, de nem ingerszegény, alkalmazkodóképes ugyanakkor karakteres. Íme egy igazán jól sikerült design fürdőszobabútorba ...

Praktikus ötletek
A vízmelegítő is lehet szép
Néhány éve még szinte kizárt volt, hogy egy fürdőszobában a vízmelegítő nem csak praktikus eszköz, ha nem esztétikus elem is legyen. Az utóbbi néhány ...

Dekor
Pasztell színek a fürdőben
Lehet férfias és romantikus nőies, de mindenképpen pasztell tónusok jelennek meg a fürdőben a legújabb trend szerint.

Inspiráló helyiségek
Elegáns érzékiség – érzéki elegancia
„A fekete nekem maga az elegancia. Elegancia pedig jöhet minden mennyiségben” – ez volt Rita válasza, mikor rákérdeztünk otthona markáns színeinek ...

Dekor
Mosdóhoz csatlakozó zuhanyzó kis fürdőkbe
Egy kis fürdőszobába a legegyszerűbb, helytakarékos megoldásra van szükség, ami ezúttal egy olasz márkától érkezett. Íme a mosdóból kivezethető ...

Dekor
Öt trendi zuhanyfüggöny
A zuhanyfüggöny egy olyan virágzó műfaj, ami képes követni a változó trendeket, ugyanakkor a lakás egyik legintimebb részét teheti szerethetővé, ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek