Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Így tisztítsd a hűtőt helyesen - Takarítás lépésről lépésre

A hűtő leolvasztása, kitakarítása a házi munkák részét képezi, sokan mégis halogatják, mert túl macerásnak tartják. Kisebb tisztítást havonta, teljes körűt pedig évente kétszer érdemes lenne elvégezni ahhoz, hogy megszabaduljunk a jégrétegtől, a baciktól és a kellemetlen szagoktól. Nézzük, hogyan kell kitakarítani!

Kipakolás

Áramtalanítsd a hűtőt és tegyél alá valamilyen edényt vagy szivacsot, ami felfogja az időközben lecsöpögő vizet. Ürítsd ki a hűtőt, és közben szelektálj: ha esetleg van benne lejárt szavatosságú, romlott ételt, azoktól mindenképp szabadulj meg. Ha van hűtőtáskád, pakold abba bele az élelmiszert, hogy ne romoljanak meg, míg végzed a takarítást. Ezt követően távolítsd el a kivehető részeket a hűtőből.

huto.jpg

A takarítás

Töröld át a hűtő belsejét, a polcokat és a rekeszeket is. Hogy milyen tisztítószert használj hozzá? A legjobb, ha langyos vizet keversz el ecettel vagy szódabikarbónával. Az ecet segít a kellemetlen szagok elűzésében és a fertőtlenítésben. Arra figyelj, hogy a jég lekaparásához semmiképp ne használj fém eszközöket, azok ugyanis megsérthetik a hűtő belsejét. Kerüld továbbá a vegyszereket, a bennük lévő mérgező anyagok ugyanis később érintkezhetnek az étellel.

cleaning-268068_1920.jpg

Jöhet a visszapakolás

Ha ez megvan, konyhai papírtörlővel töröld az egészet szárazra és pakold vissza az élelmiszert. Tipp: ha szeretnénk elkerülni a kellemetlen szagokat a hűtőben, helyezz az egyik sarkába egy kis tálkában szódabikarbónát vagy sóval töltött citromot.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Átalakítás
Víz nélkül tisztít az LG mosógépe
Bár a víz nélkül működő mosógép még fejlesztés alatt áll, az idén bemutatott modell már víz és tisztítószer nélkül frissíti fel a ...

Átalakítás
Függőleges konyha
Nem csak helytakarékos, de maximálisan környezettudatos is a szuper modern Vertikális Konyha koncepciója.  

Dekor
Beton borhűtő kis helyekre
Betonból készült bortartók, amelyek hűtésre is alkalmasak, ráadásul akár a földön vagy a konyhapulton is megállják a helyüket.

Átalakítás
A guruló minikonyha akár a hálóban is elfér
Az egyre gyorsuló életritmushoz igazodva, és a gyakran változó kis lakások adottságait figyelembe véve született meg a guruló minikonyha ötlete, amit ...

Étkezők és konyhák
Intelligens hűtő
Az új hűtőkkel szemben támasztott követelményeknek nem könnyű megfelelni. Vannak, akik a külalakot tartják a legfontosabbnak, miközben egyre több ...

Praktikus ötletek
Borhűtők
Az ünnepi vendégségek közeledtével érdemes feltölteni az italkészleteket is. Ezek egyik legmutatósabb tárolóhelye a borhűtő, amiből rengetegféle ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek