hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Pszichológusok szerint ezek a tökéletes színek a lakás helyiségeiben

Bár sokszor szinte észre sem vesszük, a színek képesek a mindennapjainkat befolyásolni. Nem mindegy, milyen színű ruhában indulunk el reggel a munkába és az sem, milyen árnyalatot választunk otthonunk falaira, lakásdekorációnak. Nézzük, a szakértők szerint mi lenne az ideális a különböző helyiségekben!

Konyha

A pszichológusok szerint jó, ha egy kis sárgát csempészünk a konyhánkba, ez a szín ugyanis elősegíti a szerotonin termelődését a szervezetünkben, ez pedig fokozza az étvágyat.

Dolgozósarok

A szakértők azt mondják, a piros szín produktívabbá, motiváltabbá és gyorsabbá teszi az embereket, ezért jó ötlet, ha a dolgozósarkok kialakításánál ezt is számításba vesszük.

Hálószoba

A hálószobába a kék a megfelelő választás. Ez a szín megnyugtat, ellazít és pihentet. Használjuk bármelyik árnyalatát, saját magunkon fogjuk érezni pozitív hatásait.

Előszoba

A szakértők szerint a lakás bejáratának, az előszobának semlegesnek kell lennie, ezért válasszuk a szürke színt. Egyszerű, mégis elegáns, és a különböző kiegészítőkkel igazán egyedivé tehető.

staircase-2227584_1920.jpg

Alkotószoba

Ha van a lakásunkban olyan hely, ahol szívesen alkotunk vagy kézműveskedünk, érdemes bevetnünk a lila árnyalatait, ez a szín ugyanis kreatív lendületet ad.

Nappali

A nappaliba a szakértők a narancssárgát ajánlják, mert melegséget kölcsönöz és lelkessé tesz, így a helyiség ideálissá válik egy-egy nagy baráti beszélgetéshez is.

Gyerekszoba

Ha még kicsik a gyerekek, érdemes zöldre festeni a gyerekszoba falait. Szakértők szerint ez megnyugtatja a babákat és jó hatással van a fejlődésükre, óvodákban is gyakran alkalmazzák.

Nagyobb helyiségek

Bár a rózsaszínt általában nőies színnek tartják, azoknak a helyiségeknek a falait, amelyek nagyobbak és sok ember elfér bennük, érdemes ilyen árnyalatúra festeni. A pink ugyanis megtöri a feszültséget, megszünteti a konfliktusokat és harmóniát teremt.

office-2616705_1920.jpg

Forrás: Brightside.me
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Stílusos otthonok
Otthon mediterrán stílusban
A mediterrán stílus évek óta töretlen népszerűségnek örvend, lakóházak tömkelegét ihlette meg az olasz, görög és spanyol vidékek hangulata. Ennek ...

Inspiráló helyiségek
Egy kis hazai thai
Amikor útra kelünk és csodás tájakon járunk, mindannyiunkban megszületik a vágy, hogy egy pici szeletét hazahozzuk a felfedezett országoknak. Úgy ...

Inspiráló helyiségek
Tedd otthonodat palotává!
Ahogy az első hóvirág kidugja fejét a téli végi tájban, jelezve a jó idő közeledtét, úgy jelenik meg a tavasz egy-egy kiegészítőn az otthon minden ...

Inspiráló helyiségek
Családostul egy kis manzárdban
Katiék egy Budapest környéki faluból folyamatosan ingáztak a gyerekek óvodája és különórái miatt, így egyre több időt utaztak. Végül úgy döntöttek, ...

Stílusos otthonok
5 módja annak, hogyan frissítsd fel a lakásod
Ahogy Kinga élete változik, úgy alakul át otthona is. Meg-megújuló környezete pontos lenyomata személyiségének. Egyedi bútorkülönlegességeihez ugyan ...

Praktikus ötletek
Otthonszépítés takarékosan
A rendelkezésünkre álló kevéske pénzt csupán a legfontosabbakra, kisebb-nagyobb javításokra költsük inkább. A szép, jól karbantartott helyiségeket ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek