hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Tapéta személyre szabottan

Fontos, hogy hazaérve érezzük: ez az én otthonom, az én stílusom, amely tükrözi az egyéniségemet. Egy jól kiválasztott tapétával elérhetjük a kívánt hatást.

Milyen falburkolatokkal lehet megteremteni egy kislakásban a vizuális nyugalmat, ugyanakkor az egyediséget?

Ha a tapéta egyedi tervek alapján készül, a termék saját életúttal rendelkezik, ez az alkotója, tervezője szellemi terméke – mindez garancia a különlegességre. A vizuális nyugalom megteremtéséhez kérjünk tanácsot, egy-egy beszélgetés sokat segít, hiszen szubjektív szempontokról esik szó.

A lakás melyik helyiségében jelenhet meg leginkább ez az egyediség?

Tapétát az otthonunk bármely helyiségébe tehetünk, a fürdőszobákban elhelyezett poszterek, tapéták különleges hangulatot biztosítanak. A mosható alapanyagok lehetővé teszik a vizes helyiségek dekorálását is. A hálószobák tapétái személyesebbek, többet elárulhat rólunk.

A tapeta_elonyei_3.jpg

A tapéták kiválasztásánál mi a legfontosabb szempont, amit szem előtt kell tartanunk?

Mérlegelnünk kell, hogy milyen stílushoz szeretnénk igazodni, milyenek a térben elhelyezett bútorok, és azok megvilágítása. Ismernünk kell a tér funkcióját is a színek megválasztásához. Nem mindegy, hogy otthonos, nyugodt hangulatot szeretnénk, vagy éppen a figyelemfelkeltés a célunk.

Hogyan kerülhető el, hogy a minta úgymond agyonnyomja a teret?

Kis terekbe elég csak egy falat, illetve falszakaszt dekorálni tapétával. Vigyáznunk kell a nagy mintákkal és az élénk színekkel, melyek túl nagy hangsúlyt helyeznek az adott falra, s ez csökkentheti a térérzetünket. Tapasztalatom, hogy a kortárs művészet finom motívumai és halványabb színei nyugalmat sugárzó lakótereket eredményeznek.

tapety_na_stenu_ikea_styl_Vliestapete-Scandinja (1).jpg

Ha valaki nem tudja eldönteni, hogy a sokféle mintából melyiket válassza, mit hívhat segítségül?

Válasszunk személyiségünkhöz illő stílust és színvilágot! A mai trendben a természet elemei meghatározóak, növény- és levélmintákból hatalmas a választék, divatosak a kaktuszok, a trópusi hangulat. A kézzel festett vagy rajzolt minták, a finom ecsetvonások, a szép vonalvezetés és az árnyalatok játéka mind kellemes, meleg hangulatot

Fontos kérdés, hogy milyen alapanyagot válasszunk. Hálószobába, illetve gyerekeknek a vlies, azaz gyapot- vagy gyapjúrostos tapétát, közintézményekbe jól tisztítható vinyl tapétát ajánlunk.

SZÖVEG: BODA ILDIKÓ ENTERIŐR: DARABOS GYÖRGY FOTÓ: Kika, Otthontérkép, Anro

CÍMKÉK: tapéta


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Klasszikus és modern egy otthonban
Lakberendező vendéglátónk otthona valódi bizonyíték arra, hogy a hagyományos és új berendezési tárgyak nem csak jól megférnek egymás mellett, hanem ...

Dekor
A szék is lehet sikkesen francia
Kényelem, trend és egy kis pikantéria egyben. Fodros szék, megnyerő formával, divatos színekben. Íme a francia design legújabb remeke.

Praktikus ötletek
Vastagabb a pénztárca hőszigetelés után
Ki ne szeretne kevesebb rezsit fizetni? Ha jól hőszigetelt otthonban élünk, akkor akár 40-50 százalékkal kevesebb fűtési és hűtési energiát is ...

Inspiráló helyiségek
Tárolókkal, tágasan
Egy kisgyerekes családban bizony sok holmi összegyűlik. Edina és Csaba számára így az egyik legfontosabb lakberendezési szempont az volt új budai ...

Dekor
Mobil- és tablet-tartó párna
A mobil és tablet-tartó párna lehetővé teszi. hogy kényelmesen nézhessünk filmet vagy videót, esetleg tévéműsort kedvenc eszközeinken.

Dekor
Modern kőedények és kőlábasok
Kőedények és kőlábasok nem a kőkorszakból, hanem a legújabb kor vívmánya szerint a modern konyhák impozáns tartozékaként.Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek