hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Szakértőnk válaszol a zuhanykabinokról

Az üveg zuhanykabinok gyártásában több évtizede sikeres Dual Glass Kft. képviselőjét, Lakatos Ritát arról kérdeztük, milyen lehetőségek kínálkoznak arra az esetre, ha a szabvány kabin nem megoldás

Nagyon tetszenek azok a légies és modern zuhanyfalak, amelyek szinte csak egy üvegfalból állnak, azonban nem tudom, hogy elég stabil-e egy ilyen konstrukció. Mivel tehető biztonságossá az üvegfal?
Az üveg zuhanyfalak és -kabinok biztonságát alapvetően az üveg minősége határozza meg. A minimum 8 milliméter vastag, edzett (hőkezelt) üvegből gyártott darabok abszolút megbízhatóak, azonban a szerelvényeken és a konstrukción is sok múlik. A keret nélküli üveg zuhanykabinokat ezért rézöntvényekkel csatlakoztatjuk a falhoz, illetve a padlóhoz vagy a zuhanytálcához. A zuhanyfalat a falon két ponton, valamint az üveg alsó és felső távolabbi sarkánál is kimerevítjük. Ha a nagy üvegfalhoz 90 fokban egy keskeny elemet rögzítünk, még megmarad a nyitott zuhanytér, de kevesebb esélyt adunk a víz kifröccsenésének. A keret nélküli konstrukció mindezekkel könnyed és elegáns marad, miközben a rögzítés maximális stabilitást ad.

maax-factory-rough-sh6036cnr-reveal-ch.jpg

Szűkös helyen, a fal és a fürdőkád között tudjuk csak kialakítani a zuhanykabint, és az sem könnyíti meg a helyzetet, hogy nem fér el egy hagyományos, kifelé nyíló ajtó. Milyen megoldást javasolnak? 
Az egyedi gyártásban rejlő legnagyobb erő, hogy méretpontosan tervezhetjük és építtethetjük meg a zuhanykabint. Ha megtaláltuk a helyét, különféle lehetőségek kínálkoznak a helytakarékos ajtók kialakítására is. Léteznek olyan zsanérok, amelyekkel kifelé és befelé egyaránt nyitható a kabinajtó – a belépőnyílás minimum 55 centiméter legyen –, de ha ez nem fér el, akkor megoszthatjuk az ajtót, így két kisebb elemnek kisebb a nyílásigénye. Látványos és praktikus megoldást ígér a belapozható ajtó, ahol a két szárny egymásra lapozódik, jellemzően a falra. Keret nélküli tolóajtós kivitelt azonban csak akkor válasszunk, ha a fix és a toló részt számítva minimum 110 centiméter széles lehet a zuhanykabin.

Régóta tetszenek az üveg zuhanykabinok, de attól tartok, hogy csak állandó tisztítással és vízkőtelenítéssel lehet szép. Létezik olyan speciális üveg, ami megoldja ezt a kérdést?
Habár ismerünk olyan üveget, amit gyárilag keményfém-bevonatos vízlepergető réteggel láttak el, de ez hazánkban nem kapható. Hasonlóan jó víztaszító hatást érhetünk el azonban a Nanossimo vízlepergető bevonattal, amit minden esetben javasolunk a zuhany­kabin beépítése során, de akár utólag is felpolírozható az üvegre. A bevonaton egyszerűen legördülnek a vízcseppek – így nem marad cseppfoltos az üveg –, ám a víz keménységétől függően, kb. 2-3 évente érdemes megújítani. Fontos tudni azt is, hogy ez a technológia sem mentesít bennünket az üveg tisztántartásától, azonban jelentős mértékben megkönnyíti a takarítást. 

CÍMKÉK: zuhanykabin


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Farönk-poharak üvegből
Az üveg és az organikus formák ritkán találkoznak egymással, de íme egy jól sikerült, színvonalas kísérlet üvegpoharakra.

Praktikus ötletek
Az IKEA is LED-re vált
Az IKEA 2015 szeptemberéig a teljes világítási termékválasztékát LED-esre cseréli. Mivel a LED olyan fényforrás, amely működéséhez 85%-kal kevesebb ...

Világítás
Mesés design lámpákkal hosszabítsd meg a nappalokat
Szerethető forma, gyermeki báj és némi nőiesség. Ezekkel a kis asztali százszorszép lámpákkal könnyedén megnövelheted a napos órák számát a ...

Hírek
Délibáb ihlette tükörház
A tükröződő felületek helyzetbe hozva pompás látványokat hoznak létre. Ezúttal egy egész farm ház kapott tükrös homlokzatot. 

Dekor
Minihűtőt rejt a kültéri kisülés
A jó idő közeledtével igazán hasznos kiegészítő lehet egy olyan sokoldalú bútordarab, amiben még az italok is hűtöttek maradnak, miközben ...

Kislakás
Tökéletes kislakás Taipeiben
Ebben az apró kis lakásban egy pár lakik a cicájával, méghozzá a legnagyobb kényelemben. A kislakást az A Lentil Design álmodta újra Taipei ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek