Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Nyári paplanok

A nyári hőség beköszöntével a szekrény mélyére száműzzük a nehéz gyapjúpaplant és előkerülnek a vékony, könnyed darabok. De milyet válassz, ha még a legforróbb estéken is komfortosan szeretnéd érezni magad?

MILYEN AZ IDEÁLIS NYÁRI PAPLAN?

Alapvetően két tulajdonságot veszünk figyelembe egy paplan értékelésénél: a hőszigetelő és a párát, nedvességet kezelő képességét. Mindkettő fontos, ám nyáron egyértelműen az utóbbi lép az első helyre. Figyeljünk a kiszáradási képességre is, hiszen a párolgás hűti a paplant.

0162088250_2_7_4.jpg

• A paplan huzatból és töltetből áll. Előbbi általában jól nedvesedő, hidrofil anyagokból készül, ami nem különbözik a téli és nyári paplanok esetén. A nyári klímához megfelelő töltetanyagok viszont nagyon is eltérnek a téliektől.

0164088500_7_1_1.jpg

• A hideg hónapokban a paplantöltettől nagy terjedelmességet, úgynevezett töltőerőt várunk, hogy sok levegőt tudjon bezárni a jó hőszigetelés érdekében. Ezzel szemben nyárra olyan töltet kell, amelyik nem emelkedik nagyon, laposan kiterjedt, polarizált, egyúttal nedvességfelvevő.

0658088064_7_1_1.jpg

• Ha a természetes anyagokra szavazunk, akkor jó választás az antibakteriális bambusz töltet, ami különösen jó hőkiegyenlítő hatású, és poratkára allergiások számára is kiváló. A fehérített len hasonló tulajdonságokkal bír, gyorsan szárad, jó nedvességfelvevő. A vadselyem szálból igazán könnyű paplanok válnak, az alapanyagot ezekhez vadon élő hernyók gubóiból nyerik.

0629088500_7_1_1.jpg

Nyáron különösen fontos, hogy az ágyneműt reggel ne tegyük el azonnal az ágyneműtartóba, mert ott nem tud megfelelően kiszáradni. A higiénia érdekében a legmelegebb hónapokban használhatunk „encasing” huzatot a matracon és párnán, hogy a testünkkel közvetlenül érintkező rétegeket ritkábban kelljen tisztítani. Ne idegenkedjünk a szintetikus töltetanyagoktól! Ezek a szálak pont azokat a tulajdonságokat állítják szolgálatunkba, amikre a vegyészek megtervezték.

0052088701_7_1_1.jpg

szöveg: MÁTYÁS LARA fotó: h&m home, zarahome
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Minden, amit a tökéletes hálószobai textíliákról tudni kell
Életünk több mint egyharmadát alvással töltjük, ezért nagyon fontos, hogy ne hanyagoljuk el a hálószoba megfelelő kialakítását sem az otthonunk többi ...

Dekor
Ágyneműből tároló
Esetleges formák kajla csücskökkel. A hálószoba hangulatához és intimitásához illő darabokat ágyneműk ihlették.

Gyerekszoba
Dizájnos cukiságok gyerekeknek
Őzek és katicák, színes falevelek között éneklő madárkák - az erdő és a természet bájos motívumai elevenednek meg a gyerekeknek szánt kollekcióban. ...

Hálószoba
Tavaszváró ágyneműk
Addig is, amíg megérkezik az igazi tavasz, íme néhány igényes ágynemű művészi igénnyel tervezett geometrikus mintákkal pizsamás ...

Dekor
Új alapanyag a láthatáron
Újrahasznosítás, környezettudatos szemléletmód és kísérletezőkedvű fiatalok együtt - mindez új alapanyag felfedezéséhez vezetett.

Hírek
Lélekmelegítők a hűvös nyárra
Ha melegségre vágysz, ágyneműkkel és puha törölközőkkel készülj az idei nyárra. Már kapthatóak az idei év őszi-téli kollekcióinak legújabb ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek