hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Szőnyegválasztási tippek és praktikák

Amennyiben új szőnyeget szeretnél vásárolni, számos szempontod lehet a választáskor. Cikkünkben ezeket foglaljuk össze, és tippeket is adunk a legmegfelelőbb darab kiválasztásához.

 szőnyeg, választás, színek, minták, méretek, forma, szálhosszúság, Diego

 

A szőnyeg lakásunk egyik legfőbb fókuszpontja is lehet, érdemes tehát körültekintően választani, az alábbi szempontok figyelembevételével. Választhatsz szín, mintázat, méret, forma, szálhosszúság szerint, illetve azt is érdemes figyelembe venned, hogy melyik helyiségbe választasz szőnyeget.

 

Színek szerint

A szőnyeg színének kiválasztása során szem előtt tarthatod kedvenc színedet, színeidet, választhatsz a szoba, vagy a berendezési tárgyak színeivel harmonizáló szőnyeget, valamint olyat is, amely éles kontrasztot alkot azokkal, szinte kiugrik a térből. A színek, mint tudjuk, különböző hatással vannak ránk, befolyásolják közérzetünket, mindennapjainkat. Alapvetően a pasztellszínek nyugalmat árasztanak, míg a színes, élénk szőnyegek serkentenek, energiával töltenek fel.

szőnyeg, választás, színek, minták, méretek, forma, szálhosszúság, Diego 

Mintázat szerint

Egy látványos mintázatú, élénk színű szőnyeg feldobhatja a szoba egyhangúságát, ugyanakkor már meglévő, nagy mintás darabjaid mellé válassz visszafogottabb, akár egyszínű szőnyeget. A mai szőnyegkínálat igen gazdag: kaphatók a sokak által kedvelt modern vonalvezetésű darabok, az örök klasszikus mintázatok, a megunhatatlan virágos és indamintás, valamint a körökkel és csíkokkal játszó retró darabok, illetve természetesen a gyerekszőnyegek között is igen gazdag a választék. A mesefigurás szőnyegek mellett a kicsik imádni fogják az állatos, hercegnős, vonatos szőnyegeket, valamint a nagyobbak például az angol zászlós, vagy a poszterhatású szőnyegeket.

 szőnyeg, választás, színek, minták, méretek, forma, szálhosszúság, Diego

 

 

 

 

Méret szerint

A szőnyegek ma már számos méretben kaphatók, és ha nem méred fel előre a terepet, bizony meglepetésként érhet, hogy a szőnyeg mérete mégsem passzol az elképzeléseidhez. Az ideális méret kiválasztása érdekében mérd le előre a már meglévő bútorokat, vagy a szőnyeg tervezett helyét. A szőnyeg úgy mutat szépen, ha például a nappaliban a dohányzóasztal alatt van, vagy épp összeköti kanapét a szemben lévő fotelekkel. Étkezőben nagyon fontos, hogy az étkezőgarnitúra méretéhez igazodjon. Hálószobában teheted az ágy két oldalára, vagy az ágy végébe is.

szőnyeg, választás, színek, minták, méretek, forma, szálhosszúság, Diego

szőnyeg, választás, színek, minták, méretek, forma, szálhosszúság, Diego 

Forma és szálhosszúság szerint

A formák közül általában elsőre a téglalap alakú jut eszünkbe, pedig ennél már bővebb a választék. Választhatsz például négyzet alakú szőnyeget, illetve nagyon divatosak most a kör alakú szőnyegek, amelyek lendületet vihetnek egy letisztult vonalvezetésű térbe. A szálhosszúságot is érdemes figyelembe venni, nappaliba, hálószobába választhatsz puha, hosszú szálú szőnyeget, míg közlekedőkbe, előszobába, étkezőbe inkább a rövidebb szálúak mellett dönts.

szőnyeg, választás, színek, minták, méretek, forma, szálhosszúság, Diego 

Helyiség szerint

Nappaliba kényelmes, barátságos, azonban könnyen tisztítható szőnyeget válassz, hiszen ez a lakás legforgalmasabb helyisége. Az étkezőben is fontos a strapabírás, ide célszerűbb rövidebb szálú szőnyeget választani. A hálóba viszont igazán puha, süppedős szőnyeg való, amelyre kellemes érzés rálépni ébredés után. Gyerekszobába kedves mintázattal ellátott, puha, ugyanakkor strapabíró, és könnyen tisztítható szőnyeget válassz. Fontos az is, hogy meleg legyen, hiszen a kicsik sokat játszanak a földön.

szőnyeg, választás, színek, minták, méretek, forma, szálhosszúság, Diego

szőnyeg, választás, színek, minták, méretek, forma, szálhosszúság, Diego

 

Ha már tudod a szempontjaidat, nézz körül a Diego weboldalán, ahol biztosan megtalálod te is a kedvencedet!(x)hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Optikai csalódás a nappaliban
Más szemszögből nézve más képet mutatnak. Extrém szőnyegek következnek.

Dekor
Fotorealisztikus szőnyegek tarolnak Milánóban
Szemkápráztató extravagáns szőnyegek következnek, amelyek fotorealisztikus képeket jelenítenek meg igazán valósághű feldolgozásban.

Dekor
Talp alá való rugalmas szőnyeg fából
Gumi talpra rögzített fa csempék. Szabadalmaztatott design mindazoknak, akiknek sokat kell egy helyben állniuk.

Inspiráló helyiségek
Szőnyeg szőtte mesék
Zsóka és István együtt jártak egyetemre, biológus-mérnöknek tanultak, és évekig analizálták hazánk vizeinek titkait. Majd egy utazásról szőnyegekkel ...

Dekor
A fonott szőnyegek új generációja
A nyolcvanas években szinte minden háztartásban megtalálhatóak voltak a natúr színű fonott gyékényszőnyegek. Bár a technika nem változott, a forma ...

Dekor
Újrahasznosításból luxus termék
Az újrahasznosítás magasiskolája, amelynek eredményeként minőségi és esztétikus bőrszőnyegek születtek.Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek