hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Miből készüljön a télikert?

A hideg, téli napokon nehéz olyan helyet találni, ahol otthonos kényelemben, kellemes melegben ülve közel érezhetjük magunkat a természethez. Egy télikert azonban remek lehetőséget kínál arra, hogy zöld környezetben tölthessük az időt, még ha odakint hidegebb is van.

télikert, fa, alumínium, műanyag, Inoutic

 télikert, fa, alumínium, műanyag, Inoutic

A télikert a 19. században élte fénykorát, és elsősorban a tehetősek kiváltsága volt. Népszerűsége egészen a 20. századig tartott, majd egy időre picit feledésbe merült. Mára azonban a divatnak és a fejlett technológiának köszönhetően ismét közkedveltté és nem utolsó sorban megfizethetővé vált. Ma már minden igényt kielégítő megoldások állnak rendelkezésünkre, így álmaink télikertje remek helyet biztosít reggelikhez, különböző összejövetelekhez, de remek helyszín relaxációra, olvasáshoz, de akár munkahelyként is funkcionálhat.

télikert, fa, alumínium, műanyag, Inoutic 

Milyen előnyei vannak?

A télikertek egyik legpraktikusabb tulajdonsága, hogy évszaktól függetlenül sokkal több fényt biztosítanak a növények számára. Ezáltal több oxigént képesek termelni, ez pedig közérzetünkre is jótékony hatással van. Tökéletes megoldást jelentenek lakóterünk bővítésére, akár még a teraszunkat is átalakíthatjuk, amit így a téli hónapokban is hasznossá tehetünk. Sőt, a lakóépülethez hozzáépített télikert a fűtési költségeket is csökkenheti, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy alacsony hőátbocsátási tényezővel rendelkező profilt válasszunk.

télikert, fa, alumínium, műanyag, Inoutic 

Mire ügyeljünk?

Az ideális télikert titka a megfelelő tájolás, a jó elhelyezés ugyanis szerepet játszhat házunk zajszigetelésében is. Mielőtt belevágunk az építkezésbe, érdemes felkeresni egy szakembert, aki segít kiválasztani a megfelelő formát és stílust, és gondoskodik a zökkenőmentes kivitelezésről. Emellett már a tervezésnél gondoljunk a páralecsapódásra is, mely ellen több módon védekezhetünk: a megfelelő nyílászárók kiválasztása mellett érdemes az üvegezés mentén padlófűtést vagy konvektorokat telepíteni, amik segítenek a levegőt szárazon tartani.

télikert, fa, alumínium, műanyag, Inoutic 

Milyen nyílászárót válasszunk?

Télikertek készülhetnek műanyagból, fából és alumíniumból is. A fa elegáns és természetes, de nehezen viseli a magas páratartalmat, az alumínium tartós, viszont nagyon költséges. Ár-érték arányban a PVC nyílászárók bizonyulhatnak a legjobb választásnak, amit az is bizonyít, hogy manapság 10 télikertből közel 9 műanyagból készül. Az Inoutic nyílászárói a legmodernebb technológiai eljárással készülnek, megbízhatók, kiválóan szigetelik a hőt és tartósan ellenállnak az UV terhelésnek. A hagyományos fa ablakokkal ellentétben nem igényelnek különösebb karbantartást, és még a télikert egyedi stílusához is szabhatjuk őket. A széles szín- és dekorválasztéknak köszönhetően a fehér profil helyett akár a faerezetű vagy épp a manapság nagyon divatos szürke fóliákat is választhatjuk.

 télikert, fa, alumínium, műanyag, Inoutic

További információ: www.inoutic.huhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
A műfű a nyár slágere
Műfűvel barátságosabbá és zöldebbé varázsolhatsz számos olyan felületet, ami a lakókörnyezeted része, így az erkélyt, a balkont, a teraszt is ...

Dekor
Fekete-fehér, matt és fényes porcelán készlet
Modern mégis organikus formák, amelyek minden része a kontrasztra épül, legyen az felület vagy szín. Karakteres porcelánok következnek.

Dekor
Egymillió dolláros laptop
A világ legdrágább laptopja egy angol luxusmárka terméke. Nem a teljesítmény viszi a pálmát, de van, akinek többer ér, hogy egy gyémánt-gombbal lehet ...

Világítás
Organikus formák, modern lámpabúrák
Természet ihlette organikus formák, amelyek lámpabúraként születnek újjá. Egy egész lámpacsalád következik.

Megoldjuk
Környezettudatos design tapéták
Manapság nem elég, ha szép és mutatós, egy tapéta környezetbarát is kell, hogy legyen, de az új kollekcióban akadnak mágneses felületet képező vagy ...

Gyerekszoba
Tanulószoba iskolásoknak
Az iskolakezdéssel egyidőben a gyerekszoba is némi átalakításra szorulhat. A leendő elsősök megkapják első íróasztalukat, a felsőbb osztályosokét ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek