hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Céklarizottó

A világ legkedveltebb előétele, főétele, desszertje, sokak számára egyszerűen a napi betevő: a rizs. Ismerünk hosszú szemű, pergő fajtát, nagyra tartjuk a basmatit, szívesen főzzük a jázmin illatút és persze a rizottórizst is. 

Hozzávalók 500 g lazac, 1 kg cékla, 50 g salotta, 100 ml száraz fehérbor, 500 g rizottórizs, 200 g vaj, 100 g mascarpone, tengeri só, bors

A lazacot csipesszel kiszálkázzuk, filéz-zük, majd durva tengeri sóba forgatva két órára a hűtőbe tesszük. A céklát zöldségcentrifugán átengedjük, levét felmelegítjük. Az apróra vágott salottát kevés vajon az apránként hozzáadott borral puhára dinszteljük, majd belekeverjük a rizst. Amikor már üveges, kislángon al dentére főzzük, közben a meleg céklalevet folyamatosan hozzáöntjük. Sózzuk és borsozzuk, végül beletesszük a maradék vajat és a mascarponét. A rizottót tányérokba merjük, majd elrendezzük rajta a lemosott, leitatott és csíkokra vágott lazacot. Keta kaviárral, illetve párolt céklakarikákkal és hagymával díszíthetjük.

ceklas-rizotto-pulykamellel.jpg


Szöveg: Salamon Csaba Fotó: Bakcsy Árpád, Kaunitz Tamás, mindmegette, Recept: Nagy Attila – Graf Étterem, Bicsár Attila, Kiss Dorina

CÍMKÉK: cékla rizotto


Legnépszerűbb témák
Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

Dekor
Az olajfák alatt: interjú a Napsütötte Toszkána írójával
A Napsütötte Toszkána nemcsak Frances Mayes leghíresebb könyvének címe, de az élete része is: itt születnek csodás történetei.

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Receptek
Báránygerinc sóban sült céklasalátával és salsa verdével
A top BBQ húsféléknek tartott sertés- és marhahúson kívül a csontos báránygerinccel is érdemes megpróbálkozni. Nem kell filézni, csak a húsosabb ...

Receptek
Tök és cékla, a nyerő páros
Külön-külön is színesek és ízletesek, de együtt, egy tányérra komponálva megsokszorozzák az élményt. A cékla és a sütőtök ráadásul sülve, főve, ...

Receptek
Gerslirizottó véres hurkával
Panírozott hurkagolyók 25 dkg házi véres hurka, 2 tojás, 10 dkg panko morzsa A véres hurkát kiszedjük a bélből, és alaposan összegyúrjuk, hogy ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek