hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Kacsamájnyalóka szőlőchutney-val

A szőlő igazi fúziós gyümölcs. Kitűnő dióval, mogyoróval és mandulával, sajtok kísérőjeként ízbombává válik, de remek a kacsamájhoz, sőt a lazachoz is. Akár szokatlanabb formákban is a tányérunkra kerülhet, például pikáns chutney-ként.

Kacsamáj
1 kacsamáj, 2 dl tejszín, 2 ek. rebarbara- vagy sárgabaracklekvár, 1 dl tokaji aszú, só, bors, a mázhoz: 4 dl ecetes­uborka-lé, 4 g kappa zselésítőpor
A kisebb darabokra vágott kacsamájat 150 fokon 15 percig sütjük. Leszűrjük a zsírját, és amikor a máj szoba­hő­mér­sék­le­tűre hűlt, krémes állagúra turmixoljuk a hozzávalókkal együtt. Fagylaltformába öntve fapálcikával megdermesztjük. Miután megfagyott, kétszer-háromszor belemártjuk a kappazselével felforralt ecetesuborka-lébe – ezzel egy savanykás, csillogó mázat kap a kacsamájnyalóka, amit tálalásig a hűtőben tartunk.

Chutney
0,5 kg reszelt alma, 75 g reszelt lila hagyma, 2 kápiapaprika megsütve, héj nélkül, apróra vágva, 150 g mazsola, 1 csili felaprítva, 1 fokhagyma apróra vágva, 1 ek. reszelt gyömbér, 1,5 ek. mustár­mag, 1 ek. currypor, 1 dl fehér balzsamecet, 2 dl szőlőlé, 100 g barnacukor, 1 kk. só
A bar­na­cu­kor­ból karamellt készítünk, majd az összes előkészített alapanyagot ráhelyezzük és két órán keresztül főzzük. Ha túlságosan elpárolog belőle a folyadék, akkor szőlőlével pótolhatjuk. A fel nem használt chutney-t befőttként eltehetjük.

2017070515963_OK.jpg

Szőlősaláta
250-250 g fehér és piros szőlő, 1 cs. snidling, 4 ek. mazsola 
A szőlőszemeket elfelezzük, és ha szükséges, kimagozzuk. Összekeverjük finomra vágott, friss snidlinggel és a mazsolával. A tálalás stílusos díszét, a rozé gélt 2 dl rozébor, 2 dl szőlőlé és 4 g agar-agar zselé felforralt, majd kihűtött keverékéből készíthetjük el.

Recept: Barhó Szabolcs Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás



Legnépszerűbb témák
Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

Dekor
Az olajfák alatt: interjú a Napsütötte Toszkána írójával
A Napsütötte Toszkána nemcsak Frances Mayes leghíresebb könyvének címe, de az élete része is: itt születnek csodás történetei.

Stílusos otthonok
Nagyvilági hangulat: négy kozmopolita lakás
Különböző kultúrák találkozása, multikulti hangulat: ez jellemzi a kozmopolita otthonokat. Ha téged is vonz ez a lakberendezési irány, kukkants be a ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Receptek
Sült harcsa vajmártásban, bodzavirággal
Szereted a halételeket? Itt egy ízletes recept!

Receptek
Tojáskrém füstölt sonkával és zöldkoszorúval
Amikor a negyvennapos böjtöt követően húst veszünk magunkhoz, vagyis húsvétkor biztosan kerül az asztalra sonka és tojás. 

Receptek
Gyöngytyúk fűszeres répamártásban
A gasztronómia játék, amibe bőven belefér az alapanyagok kombinálása. Izgalmas párost alkot például a mediterrán vidékeken érő narancs és a ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek