hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Csokoládéhab kakukkfüves gyümölcsökkel és diómorzsával

Az ünnepi vacsora elmaradthatatlan része a desszert. Készítsd el ezt az isteni édességet karácsonyra!

IMG_3129_ok.jpg

Diómorzsa
125 g finomliszt, 75 g kristálycukor, 50 g dió, 3 g sütőpor, 10 g vaj, 1 tojás, 1 tojásfehérje, 1 g őrölt fahéj, 1 g só
Fehércsokoládé-hab
100 g fehér csokoládé, 1 tojássárgája, 20 g kristálycukor, fél rúd vanília, 30 g tejszín (30%-os), 3 g zselatin, 250 g tejszín (30%-os)
Tejcsokoládéhab
100 g tejcsokoládé (53%-os), 1 tojássárgája, 20 g kristálycukor, fél rúd vanília, 30 g tejszín (30%-os), 3 g zselatin, 250 g tejszín (30%-os)
Gyümölcsréteg
20 g gránátalma, 20 g passiógyümölcs, 20 g ribizli, 20 g datolyaszilva, 20 g kumquat (narancsféle), 20 g áfonya, 20 g fekete szeder, 1 lime, 50 g barna cukor, 1 dl ásványvíz, 2 szem szegfűszeg, 2 szál kakukkfű

A diós tésztát tepsiben, 1 cm vastagságúra nyújtva 12-15 percig sütjük 180°C-on, majd miután kihűlt, morzsásra törjük, és 80°C-os sütőben 20-25 percig szikkasztjuk. A csokoládéhabokhoz habüstben, vízgőz fölött a csokoládét a tojássárgájával, cukorral, vaníliával és a kisebb rész tejszínnel, valamint a beáztatott és kinyomkodott zselatinnal felfőzzük, majd átszűrve lehűtjük, és hozzákeverjük a nagyobb rész habbá vert tejszínt. A gyümölcsökhöz a lime héjából, levéből, cukorral és kevés szénsavmentes ásványvízzel szirupot főzünk, melyben a tépkedett kakukkfűvel és a szegfűszeggel a gyümölcsöket megforgatjuk. Tálaláskor a krémeket rétegezve poharakba töltjük, morzsával és gyümölcsökkel halmozzuk.

TIPP
A kakukkfű mentával, bazsalikommal, illetve más fűszerekkel is pótolható, de akár el is hagyható.

SZÖVEG: SALAMON CSABA FOTÓ: MARTON BÁLINT, RECEPT: FRIDECZKY ANDRÁS, 

CÍMKÉK:


Legnépszerűbb témák
Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Dekor
Az olajfák alatt: interjú a Napsütötte Toszkána írójával
A Napsütötte Toszkána nemcsak Frances Mayes leghíresebb könyvének címe, de az élete része is: itt születnek csodás történetei.

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Hálószoba
8 tanács a jó alvásért
Az álmatlanság és a rossz alvási szokások, az elalvási rutin hiánya egyre jelentősebb egészségügyi problémát jelentenek.

Hírek
Megjelent a Kislakás különszám!
A kevesebb néha több: a már-már közhelyes megállapítás új értelmet nyer napjainkban, amikor egyre töben választanak (kényszerből vagy tudatosan) kis ...

Megoldjuk
Megfelelő tájolás az optimális napenergia hasznosításért
Bolygónkon fogytán vannak a hagyományos, fosszilis energiaforrások, ráadásul ezek nagymértékű felhasználása a klímaváltozás egyik oka. Épp ezért ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek