hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Préselt nyúlcomb karalábéfőzelékkel

Készítsd el Sárközi Ákos tavaszi receptjét friss, vitaminokban gazdag csírával. 
 

Hozzávalók 1 kg filézett nyúlcomb, 1 dl tejszín, 100 g bébiparaj, 15 dkg vaj, 1 szál póréhagyma, 2 karalábé, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 4-5, napon szárított paradicsom, 5 dkg friss bazsalikomcsíra, vízitormacsíra és korianderzöld, 15 dkg vaj, 1 csomag retek, só, bors, rózsabors

A nyúlcombokat téglalap alakúra vágjuk, a leeső részeket pedig nyersen összeturmixoljuk egy deciliter tejszínnel, sóval és borssal. (Ez a húskrém fogja majd össze a rétegeket.) Klopfolóval ütögessük meg kicsit a combokat, hogy egyforma legyen a vastagságuk. Egy tepsit kibélelünk folpackkal, és belerétegezzük a húst. Először a combokat fektetjük bele, sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a húskrémmel – ezt ismételgetjük, a középső rétegbe pedig frissen mosott nyers parajlevelet is teszünk. A folpackot teljesen ráhajtjuk a rakott nyúlra, és alaposan körbefóliázzuk az egész tepsit.
Gőzpárolós sütőben – vagy 1-2 liter vízzel felöntött tepsibe téve –, 110 fokon 1,5-2 órán keresztül sütjük. Még melegen lesúlyozva kihűtjük. Ha tehetjük, egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben préselődni a húst, másnap szeleteljük körbe, és tálalás előtt pirítsuk meg minden oldalát. A főzelékhez serpenyőben kevés vajon üvegesre pároljuk a póréhagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott karalábét, felöntjük a tejjel és a tejszínnel, puhára pároljuk, sóval és rózsaborssal ízesítjük. Amikor a karalábé még ress, a tűzről lehúzva kicsit pihentetjük, csak a tálalásnál jön hozzá az aszalt paradicsom és a csírák. A mártáshoz a főzelék fűszeres levét szűrőn lecsöpögtetjük és összeturmixoljuk friss korianderrel. A húst a karalábéfőzelékre helyezve frissen szeletelt retekkel tálaljuk.

2016122101670.jpg

SZÖVEG: FÜZESI ZSUZSA FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS RECEPT: SÁRKÖZI ÁKOS



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Inspiráló helyiségek
Teremtett csoda: egy varázslatos debreceni kert
Húsz éve, laikusként döntötte el Anikó, hogy az egyszerű udvarból nagybetűs kertet varázsol. Kitartása, kíváncsisága és növényszeretete sokszínű ...

Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Trendi szőnyegek 2024-ben
Egy szoba nem lehet teljes szőnyeg nélkül - állítják a lakberendezők. Nem véletlenül, hiszen a dekoratív elem egyrészt zónákra osztja a belső teret, ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Három tipp a fűszernövények és csírák gondozásához
Itt a tavasz, így nem is lehetne tökéletesebb alkalmat találni a termesztéshez. Íme néhány kezdő tipp a Bonami.hu szakértőitől, melyek olyan ...

Receptek
Gyöngytyúk fűszeres répamártásban
A gasztronómia játék, amibe bőven belefér az alapanyagok kombinálása. Izgalmas párost alkot például a mediterrán vidékeken érő narancs és a ...

Receptek
Gerslirizottó véres hurkával
Panírozott hurkagolyók 25 dkg házi véres hurka, 2 tojás, 10 dkg panko morzsa A véres hurkát kiszedjük a bélből, és alaposan összegyúrjuk, hogy ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek