Ha szívesen kísérletezel, akkor ideje más szemmel nézni a lángosra. Mert ez az egyszerű sült tésztaétel a feltétek variálásával egyszerűen megunhatatlanná válik. Olyan, mintha a mi magyar pizzánk lenne.
Lángos
Hozzávalók: 0,4 dl tej, 1 bistrokanál cukor, 1 dkg élesztő, 1,5 dl kefir, 200 g liszt, 2 bistrokanál só, pirospaprika, 1 tojás, a tetejére reszelt érlelt juhsajt
A tejben felfuttatjuk a cukrot és az élesztőt, majd a kefirrel együtt hozzáadjuk a liszthez. Elkeverjük, sózzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a tojást. Egyneműre dagasztjuk, majd 2-3 órán át pihentetjük. Kézzel kihúzzuk ujjnyi vékonyságúra, majd egy kiszúró segítségével kerek lángosformákat készítünk. 175-180 Celsius-fokos olajban ropogósra sütjük. Meghintjük a tetejét juhsajttal.
Sült hagyma
Hozzávalók: 4 fej édes hagyma, 1,2 dl szőlőmagolaj, só, verjus
A hagymát megpucoljuk és hajszálvékony szeletekre vágjuk. Serpenyőben, közepes lángon, olajon pirítjuk, ameddig picit elkezd barnulni. Sózzuk és aranybarnára pirítjuk. Amikor kész, leszűrjük, lecsepegtetjük ésösszekeverjük kevés verjus-vel, ami pikáns, savanykás ízt ad a hagymának.
Tálaláskor hajszálvékonyra szeletelt, hat hónapos érlelésű mangalicaszalonnát fektetünk a még meleg lángosok tetejére, majd meghintjük sült hagymával és színes ehető virágokkal.
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat