hirdetés
hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szürkeharcsa halászlé

A szürkeharcsa különösen jó választás a halászléhez. Aki kóstolta már, meggyőződhetett róla, hogy fehér, tömör, ruganyos húsa jobb még a legjobb ördöghalnál is, az ízét pedig nem cserélnénk el a tengeri halakéval sem. Kiváló harcsapaprikásként és grillezve is ínycsiklandó.

Halászlé

3 db 3 kg-os szürkeharcsa csontja, 6 salotta hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 10 kápia paprika, 1 kg ökörszív
paradicsom, 10-10 piros és sárga koktélparadicsom, 5 l víz, 2 szál citromverbéna, 1 szál babérlevél, 3 szál citromos kakukkfű, 2 citromnád, pirospaprika, 1 akasztói ponty

A halcsontok felét 220 Celsius-fokon megsütjük a félbevágott hagymákkal, fokhagymákkal. A kápia paprikát 230 Celsius-fokon 15-20 percig sütjük. Egy tálba téve lefóliázzuk. Ha kihűlt, lehúzzuk a megfeketedett héját, eltávolítjuk a magjait. Nagy edényben a paradicsom feléhez hozzátesszük a halcsontokat és a hagymákat, a paprikahúst, felöntjük vízzel. Jöhetnek a friss fűszerek, a pirospaprika, majd alacsony hőfokon megfőzzük.
Leszűrjük, beletesszük a pontyszeleteket, és lassan, gyöngyözve a felére visszaredukáljuk a levest. Friss citrom- és narancshéjat teszünk bele és fél óra múlva leszűrjük. A paradicsomok másik felét darabokra vágjuk, sózzuk, és ha kell, kevés cukrot szórunk rá. 0,5 cl verjus hozzáadásával összeturmixoljuk. Pamut konyharuhán átcsepegtetjük, a halleveshez öntjük.

karacsonyi_suti-1170x1755.jpg
Töltött tészta

250 g liszt, 2 tojás, 30 ml víz, 5 g só, 20 g bonitopehely, vaj, 1 szürkeharcsafilé
Gyúrt tésztát készítünk a halpehellyel, és pihentetjük. A halfilét egy órára 10%-os sóoldatba tesszük, majd földaraboljuk. Bekenjük vajjal, sózzuk, borsozzuk. Betekerjük a 2 milliméteresre kinyújtott tésztába és 4 percig főzzük gyöngyöző vízben. Tálalás előtt az egyik oldalát megpirítjuk fokhagymás vajban.

CÍMKÉK: halászlé harcsa


hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Fényes jövő: egy napfényes gödöllői otthon
Napfényes terek, tapétacsodák és művészi lámpák köszöntik a tavaszt Nóráék gödöllői otthonában. Az új életre kelt ház igazi ékszeresládika, tele ...

Stílusos otthonok
Stílusos előszobák, közlekedők
Amikor a vendégek belépnek otthonunkba, először az előszobát pillantják meg. Ha szeretnénk jó benyomást kelteni, érdemes a berendezésére nagyobb ...

Dekor
Gyűjtőszenvedély: Benedict Winterrel beszélgettünk
Műkincsek, aukciók: egyeseknek hobbi, másoknak kiváltság. Benedict Winter maga is a szép tárgyak szerelmese, aki a Christie's aukciósház Privát ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Receptek
A nemzetközileg elismert séf a magyarországi Bocuse d'Or döntőjén is villantott
Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa 2. helyezést ért el a magyarországi Bocuse d'Or döntőjén.

Receptek
Sült csirke rizibizivel
A rizs jó pár ezer év óta szerepel az ázsiai emberek étlapján, a feltételezések szerint Kínában, a Gyöngy-folyó mentén már tizenkétezer évvel ezelőtt ...

Receptek
Lazacfilé tárkonyos borsóval, béarni mártással
Hozzávalók 70 dkg lazacfilé, 30 dkg borsó, 3 dkg krémsajt, fél csokor tárkony, 8 dkg vaj, 1 dl fehérbor, 1 fej salottahagyma, egész bors, 2 ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek