Recept
20 dkg ricotta, 10 dkg mascarpone, 7 dkg porcukor, 1 lime, 1,5 dl tejszín, 1,5 zselatinlap, 1/2 csokor kapor, 4 sárgabarack, levendulavirág, só, barna cukor
A ricottát szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a lime levét, a héját reszelve. Csipet sót, a mascarponét, a felolvasztott zselatint, a finomra vágott kaprot is beletesszük, és ezt lazítjuk a felvert tejszínhabbal. Legalább két órán át hűtőszekrényben pihentetjük. A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk és forró serpenyőbe helyezzük. Megszórjuk barna cukorral és néhány levendulavirággal. Addig forgatjuk, rázogatjuk, amíg a cukor szépen rákaramellizálódik. Tálalásig félretesszük, amíg szoba-hőmérsékletűre nem hűl.
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat