Hozzávalók: 1,5 kg marhaoldalas leinazva, 10 szem egész bors, 3 szem hosszú bors, 1 fej vöröshagyma félbevágva, 1 fej fokhagyma keresztben félbevágva, 1 köteg petrezselyem szára, 2 sült, piros kápiapaprika kicsumázva, kimagozva, 3 fej barna csiperke, 4 l víz (sült csirkéből készült alaplevet is használhatsz), 4 dl vörösbor (szekszárdi merlot), nitritsó
Az oldalast zsírján erősen lepirítjuk, nitritsóval meghintjük, majd az előkészített zöldségekkel, a sült kápiával és a többi hozzávalóval, valamint a kellő mennyiségű vízzel és vörösborral felöntve kuktafazékban készítjük el a forrástól számított 90 perc alatt. Szezonális zöldségekkel, friss párolt babbal és karottával tálaljuk.
Fotó: Burger Barna, Bakcsy Árpád, Sebestyén László, Recept: Lutz Lajos, Gyurik Gábor
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat