hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Spárga rebarbarával és karamellel

Ínycsiklandó desszert szokatlan hozzávalóval.

Alapkrém
4 egész tojás, 6 dkg cukor, 1 mk. citromlé
Cukorszirup
10 dkg cukor, 0,5 dl víz

Spárgamousse
15 dkg forrázott spárga, 1/2 adag cukorszirup,
10 dkg tejszínhab, 2 lapzselatin, 1 mk.
citromlé, 3 szál kakukkfű, 1/3 alapkrém
A spárgát átfőzzük a cukorsziruppal és turmixoljuk. Hozzáadjuk a beáztatott lapzselatint és a kakukkfüvet. Az alapkrémhez vízgőz felett habosra keverjük a hozzávalókat. Harmadát a kihűlt spárgához adjuk a citromlével és a tejszínhabbal. Formába töltjük, 2-3 órára behűtjük.

sparga Bagatell_Kecskemet_22_flat_ok.jpg

Karamell
1/3 alapkrém, 6 dkg cukor,
10 dkg tejszínhab, 1 dl tejszín, 1 tk. vaj
A cukrot barnára olvasztjuk, vajjal és tejszínnel
karamellt készítünk. Amikor meghűlt,
az alapkrémmel és a habbal kihűtjük.
Rebarbarás mascarponekrém
1/3 adag alapkrém, 1/2 adag cukorszirup,
15 dkg rebarbara, 6 dkg tejszínhab, 2 lapzselatin,
10 dkg mascarpone
A tisztított rebarbarát darabolás után cukorszirupban főzzük, hozzátesszük az áztatott lapzselatint. Ha kihűlt, az alapkrém, tejszínhab és a mascarpone kerül bele, majd jól kidermesztjük.
Tálalás:
A habokat és a krémet elhelyezzük a tányéron, karamellmártással tálaljuk, virágzó kakukkfűvel díszítjük. Ha módunkban áll, eperszószt is adhatunk hozza.

FOTÓ: SEBESTYÉN LÁSZLÓ RECEPT: KECSKEMÉTI KRISZTIÁN ÉS KOVÁCS SÁNDOR 



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Inspiráló helyiségek
Teremtett csoda: egy varázslatos debreceni kert
Húsz éve, laikusként döntötte el Anikó, hogy az egyszerű udvarból nagybetűs kertet varázsol. Kitartása, kíváncsisága és növényszeretete sokszínű ...

Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Megoldjuk
Két levendulás finomság, amit idén nyáron ki kell próbálnod: recept
Beh Mariann kertészmérnök, biotechnológus blogol, könyvet ír, workshopokat tart. A fűszernövények nevelése a szenvedélye, gyümölcse pedig a ...

Receptek
Fűszeres csokimousse-torta az ünnepekre
A tökéletes mézeskalács titka a jó minőségű, átszitált fehér liszt, a begyúrt tészta pihentetési ideje és a megfelelően előmelegített sütő. A ...

Receptek
Édes ünnep - Gyümölcsös gesztenyerózsák
A gesztenyepüré, a mákos sütemények és a mézeskalács tipikus karácsonyi desszertek. De cseppet sem unalmasak, ha a Michelin-csillagos Borkonyha ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek