hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Borban párolt mangalicapofa

Párolt mangalica sült kacsával és lencsés parajfőzelékkel párosítva.

Mangalicapofa
4 mangalicapofa, 10 dkg vaj, szőlőmagolaj, 1 kisebb
zellergumó, 2 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma,
2 fej fokhagyma, 3 babérlevél, 4 szál friss kakukkfű,
1 ek. paradicsompüré, 8 dl vörösbor, só
A mangalicapofákat vajban megpirítjuk, majd kivesszük a lábasból, a pörzsanyaghoz szőlőmagolajat öntünk, ezután a feldarabolt zellert és a sárgarépát barnára pirítjuk benne. A vöröshagymát és fokhagymát félbevágjuk (három gerezdet félreteszünk), majd a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt hozzáadjuk a zöldségekhez. Belekanalazzuk a paradicsompürét, amivel még 1-2 percig pirítjuk, majd felengedjük vörösborral, felforraljuk, sóval ízesítjük. Visszatesszük a pofákat és fedő alatt készre pároljuk. Amikor a hús megpuhult, kiemeljük a szószból, majd rászűrjük a levét, de nem passzírozzuk.

Lencse és paraj
20 dkg zöld lencse, 3 mogyoróhagyma, 12 dkg vaj,
2 ek. szőlőmagolaj, 2 szál angol zeller, 1 sárgarépa,
4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 dl
vörösbor, 30 dkg friss parajlevél, só, fehér bors
A lencsét 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk, majd finomra vágjuk a mogyoróhagymát, 4 dkg vaj és szőlőmagolaj keverékén megpároljuk. Apróra vágott angol zellert, sárgarépát és egy gerezd finomra vágott fokhagymát, petrezselymet adunk hozzá. Felengedjük vörösborral, sóval ízesítjük, szép lassan fedő alatt készre pároljuk. A parajt megtisztítjuk, 3 gerezd felaprított fokhagyma és 8 dkg vaj keverékén főzelékké pároljuk.

0120703_GLB_0075vmi_ok.jpg

Kacsamáj
20 dkg hízott kacsamáj, só, bors
A kacsamájat kierezzük, felszeleteljük, majd fél órára visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt sóval, borssal ízesítjük, és forró serpenyőben, zsiradék nélkül mindkét oldalát megpirítjuk.

SZÖVEG: CSÍKI SÁNDOR FOTÓ: BURGER BARNA, GLÓDI BALÁZS, RECEPT: GYURIK GÁBOR, RUPRECHT JÓZSEF



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Hírek
Megjelent az OTTHON magazin májusi száma
Talán a hirtelen betoppanó nyárias idő és a hónap ünnepei – a gyereknap és az anyák napja – vezéreltek minket abban, hogy májusi lapszámunk igazán ...

Inspiráló helyiségek
Teremtett csoda: egy varázslatos debreceni kert
Húsz éve, laikusként döntötte el Anikó, hogy az egyszerű udvarból nagybetűs kertet varázsol. Kitartása, kíváncsisága és növényszeretete sokszínű ...

Dekor
Trendi szőnyegek 2024-ben
Egy szoba nem lehet teljes szőnyeg nélkül - állítják a lakberendezők. Nem véletlenül, hiszen a dekoratív elem egyrészt zónákra osztja a belső teret, ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Inspiráció
Frissítsd fel az otthonod tavaszias dekorációval
A tavasz beköszöntével nem csak mi magunk vágyunk a megújulásra, hanem az otthonunknak is szüksége van a felfrissülésre. Üde színekkel és izgalmas ...

Hírek
Megoldás rosaceára hajlamos arcbőrre
Jó hír a natúrkozmetikumok szerelmeseinek: megérkezett a SCHÜSSLER arckréme rosaceára hajlamos bőrre.

Receptek
Lágytojás-fészek zöldalmaraguval
Újítsd meg a húsvéti menüt, próbáld ki Puskás csaba sous chef receptjét. 








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek