Lazacpisztráng
Adagonként 15 dkg lazacpisztráng
A lazacpisztrángot előmelegített serpenyőben, bőrével lefelé ropogósra sütjük. Félrehúzzuk a tűzről, megfordítjuk a halat, és a még meleg serpenyőben további 2-3 percig pihentetjük. A pisztrángnak nem kell túl nagy hőbehatás, különben kiszáradhat.
Kápiamártás
5 kápiapaprika, 1 üveg paradicsomlé, 2 gerezd fokhagyma, só, bors
A kápiapaprikákat megsütjük, majd egy üvegedényben letakarjuk fóliával, hogy a gőzben megpuhuljon a héjuk, és könnyen lehúzhassuk. Eltávolítjuk a magokat is. Fokhagymával és paradicsomlével mártás sűrűségűre turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Szőlősaláta
250 g fehér szőlő, 250 g piros szőlő, 1 üveg magozott olívabogyó, 1 cs. madársaláta, 1 dl vinaigrette, 1 csipet bors
A negyedekre vágott szőlőszemeket összekeverjük a felkarikázott olívabogyóval és a madársalátával, majd ráöntjük a vinaigrette öntetet, ami olaj és ecet 1/3–2/3 arányú keverékéből és egy csipetnyi borsból áll.
Citrusgél
1 dl citromlé, 1 dl narancslé,
0,5 dl lime-lé, 3 g kappa zselésítőpor
A citrusleveket felforraljuk a zselésítőporral, kihűtjük, majd botmixer segítségével gél állagúra turmixoljuk. Tálaláskor ezzel a fanyar zselével, valamint lazackaviárral és mikrozöldségekkel koronázhatjuk meg a pisztrángot.
Recept: Barhó Szabolcs Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat