Dió mousse
1 dl tej, 2 dl tejszín, 3 tojássárgája, 60 g kristálycukor, 20 dkg darált dió, 4 lapzselatin, 3 dl tejszín
A tej, tejszín, tojássárgája és cukor felhasználásával angolkrémet főzünk, majd összeturmixoljuk darált dióval és finom szitán átszűrjük. Még melegen hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatint és szobahőmérsékletűre hűtjük. Belekeverjük a felvert tejszínt, majd habzsákból szilikonformába töltjük és kifagyasztjuk. Ezt vonjuk be fehér csokival.
Fehércsoki-glazúr
50 g víz, 100 g glükózszirup, 100 g cukor, 3,5 g lapzselatin, 65 g sűrített tej, 100 g fehér csoki
A vizet, a szirupot és a cukrot gyorsforralóban 103 fokig forraljuk. Hozzáadjuk a jeges vízbe áztatott, kinyomkodott lapzselatint, a sűrített tejet és a fehér csokit. Az egész keveréket szobahőmérsékletűre hűtjük, habzsákba töltjük és bevonjuk vele a fagyos dió mousse-okat. Kiengedés után tálalásig a hűtőbe tesszük.
Szőlő mousse otellózselében
Ez a mousse dió helyett szőlőpürével készül. Kisebb, gömb formájú szilikonba töltjük a masszát és kifagyasztjuk. A bevonáshoz 4 dl otellószőlő-levet felforralunk 3 g kappazselével. A fagyott mousse golyócskákat fogpiszkálóra szúrjuk és belemártjuk a meleg zselébe, majd tálalásig hűtjük.
Mandulás morzsa
100 g fehérliszt, 100 g mandulaliszt, 100 g vaj, 100 g porcukor
Az alapanyagokat összekeverjük, majd sütőpapírra reszeljük. 165 fokon 8 percig sütjük. Kihűlés után válik ropogóssá. A tálaláshoz a morzsán kívül eperkaviárt, bébibazsalikom leveleit és szőlőszeleteket is használhatunk.
Recept: Barhó Szabolcs Fotó: Kaunitz Tamás
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat