Hozzávalók 1 kg gyöngytyúkmell, 1 dl tejszín, 2 csokor petrezselyemzöld, só, bors
Gyöngytyúk zöld burokban
A mellfiléket megtisztítjuk és eltávolítjuk a bőrét. Téglalap alakúra vágjuk, és a leeső húsrészeket összeturmixoljuk a tejszínnel és a petrezselyemmel. Sóval, borssal fűszerezzük. Egy háztartási fóliát kiterítünk az asztalra, majd a petrezselymes zöld húskrémet vékonyan elkenjük, hogy téglalap alakot kapjunk. Rátesszük a sóval és borssal meghintett, formázott filéket. Szorosan feltekerjük, majd alufóliába is becsomagoljuk. 80 fokos vízfürdőbe tesszük 20 percre, majd tálalás előtt körbepirítjuk.
Fűszeres répamártás
1 kg sárgarépa, 1 csillagánizs, 1-2 csili, 1 fahéj, 1 csomag citromfű, 0,2 dl tejszín, vaj, só, bors
A répát megtisztítjuk egy kefe segítségével, majd meghámozzuk. A leeső héjból kevés alaplevet készítünk a csillagánizs, a csili, a fahéj, meg a citromfű hozzáadásával. A répát karikákra vágjuk. Két maréknyit sós vízben roppanósra főzünk, a többit pedig vajban puhára pároljuk az alaplével. Turmixoláskor hozzáadjuk a tejszínt, és ha szükséges, ízesítjük sóval, borssal.
Narancszselékockák
8 narancs, 4 lapzselatin
Jeges vízbe áztatjuk a zselatinlapokat, majd a narancs levét kifacsarjuk és felforraljuk. Ehhez rakjuk az áztatott, majd kinyomkodott zselatint. Hűtőbe tesszük, és ha kissé megszilárdult, habbá verjük (30 perc), majd jégkockaformában ismét dermesztjük.
Receptek: Sárközi Ákos Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat