hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Gyöngytyúk fűszeres répamártásban

A gasztronómia játék, amibe bőven belefér az alapanyagok kombinálása. Izgalmas párost alkot például a mediterrán vidékeken érő narancs és a kiskertjeinkben növő sárgarépa, amelyek már a színükkel jókedvre hangolnak bennünket.

Hozzávalók 1 kg gyöngytyúkmell, 1 dl tejszín, 2 csokor petrezselyemzöld, só, bors

Gyöngytyúk zöld burokban
A mellfiléket megtisztítjuk és eltávolítjuk a bőrét. Téglalap alakúra vágjuk, és a leeső húsrészeket összeturmixoljuk a tejszínnel és a petrezselyemmel. Sóval, borssal fűszerezzük. Egy háztartási fóliát kiterítünk az asztalra, majd a petrezselymes zöld húskrémet vékonyan elkenjük, hogy téglalap alakot kapjunk. Rátesszük a sóval és borssal meghintett, formázott filéket. Szorosan feltekerjük, majd alufóliába is becsomagoljuk. 80 fokos vízfürdőbe tesszük 20 percre, majd tálalás előtt körbepirítjuk.

Fűszeres répamártás 
1 kg sárgarépa, 1 csillagánizs, 1-2 csili, 1 fahéj, 1 csomag citromfű, 0,2 dl tejszín, vaj, só, bors
A répát megtisztítjuk egy kefe segítségével, majd meghámozzuk. A leeső héjból kevés alaplevet készítünk a csillagánizs, a csili, a fahéj, meg a citromfű hozzáadásával. A répát karikákra vágjuk. Két maréknyit sós vízben roppanósra főzünk, a többit pedig vajban puhára pároljuk az alaplével. Turmixoláskor hozzáadjuk a tejszínt, és ha szükséges, ízesítjük sóval, borssal. 

Narancszselékockák
8 narancs, 4 lapzselatin
Jeges vízbe áztatjuk a zselatinlapokat, majd a narancs levét kifacsarjuk és felforraljuk. Ehhez rakjuk az áztatott, majd kinyomkodott zselatint. Hűtőbe tesszük, és ha kissé megszilárdult, habbá verjük (30 perc), majd jégkockaformában ismét dermesztjük.

2017082401357.jpg
Receptek: Sárközi Ákos Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás

CÍMKÉK: főétel répa tyúk


hirdetés
Legnépszerűbb témák
Hírek
Megjelent az OTTHON magazin májusi száma
Talán a hirtelen betoppanó nyárias idő és a hónap ünnepei – a gyereknap és az anyák napja – vezéreltek minket abban, hogy májusi lapszámunk igazán ...

Inspiráló helyiségek
Teremtett csoda: egy varázslatos debreceni kert
Húsz éve, laikusként döntötte el Anikó, hogy az egyszerű udvarból nagybetűs kertet varázsol. Kitartása, kíváncsisága és növényszeretete sokszínű ...

Dekor
Színes falak, vidám otthonok
Ha szeretnéd otthonodat vidámabbá tenni, nem kell minden helyiséget átfestened. Olykor már egy-egy kisebb falszakasz színének megváltoztatása is ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Receptek
Grillezett sügér feketegyökérrel és rebarabrával
A legtöbb családban jobbára csak karácsonyi fogásként készül halétel, mégis konokul tartjuk: hal nélkül nincs ünnep. És milyen jó, hogy nem engedünk ...

Receptek
Pácolt lazacfilé ropogós répával
Az egyik nagyon messziről, míg a másik csak a közeli piacról érkezik. Sárközi Ákos szerint azonban a narancs és a répa ízvilága annyira jól ...

Receptek
Marha stefánia sóban sült céklával
Az egyik legszebb színű zöldségünk a cékla. Szuperétel, tele vitaminnal. A mélyvörös és kerek változat a legelterjedtebb, de érdemes a sárga ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek