hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Paradicsomos „tejberizs” bazsalikomfagylalttal

Paradicsomos „tejberizs” 
40 dkg Arborio rizottórizs, 1 l para­di­csom­lé, 5 ek. kristálycukor, 1 rúd vanília, 1 üveg paradicsomlekvár
Hasonlóan készítjük, mint a tejberizst, csak tej helyett paradicsomlevet használunk. Miután megfőtt a rizs, kihűtjük, és tálalás előtt elkeverjük paradicsomlekvárral, hogy szaftos legyen. A lekvárhoz 2,5 kg tisztított, érett paradicsomot, 0,5 kg cukrot és 2 rúd vaníliát két-három órán át főzünk.

Bazsalikomfagylalt
600 g tej, 400 g tejszín, 18 dkg kristály­cukor, 12 tojássárgája, 1 rúd vanília, 1 csokor friss bazsalikom
A friss bazsalikom kivételével a többi alapanyagból sűrű angol­krémet főzünk vízgőz felett (83 Celsius-fokig melegítve), majd még melegen összeturmixoljuk a száráról lecsipkedett bazsalikomlevelekkel. Elkészíthetjük fagylaltgépben, vagy egyszerűen kifagyasztjuk tégelyben.

Málnás tuile
20 dkg vaj, 40 g kristálycukor, 50 g málnapüré, 20 g liszt
A szobahőmérsékletű vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a málnapürét, valamint a lisztet. Vékonyan szilikonlapra kenjük, majd 100 Celsius-fokon egy óra alatt megsütjük. Kihűlés után válik ropogóssá.

2017070516078_OK.jpg


Recept: Barhó Szabolcs Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Mákos guba pezsgőhabbal
Készíts mákos desszertet az ünnepekre!

Receptek
Mogyorós-diós krémes aszúfagylalttal
A dió és a mogyoró igazi karácsonyi csemege. Készíts belőlük ínycsiklandó desszertet az ünnepekre!

Receptek
Kapros ricottamousse karamellizált levendulás barackkal
Fogj néhány friss, érett barackot és készíts belőlük isteni desszertet

Receptek
Csokis piskóta céklabonbonnal
Egy ínycsiklandó finomságra vágysz? Készítsd el Sárközi Ákos receptjét!

Receptek
Grillezett csicsóka mousse meggyes Sacher-tortával és sörfagylalttal
Csicsóka mousse  300 g csicsóka, 1 l tej, 6 g zselatinlap, 250 ml habtejszín, 1 vaníliarúd, 2 tojássárgája, 40 g cukor A ...

Receptek
Spárga rebarbarával és karamellel
Ínycsiklandó desszert szokatlan hozzávalóval.







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek