hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Paradicsomos „tejberizs” bazsalikomfagylalttal

Paradicsomos „tejberizs” 
40 dkg Arborio rizottórizs, 1 l para­di­csom­lé, 5 ek. kristálycukor, 1 rúd vanília, 1 üveg paradicsomlekvár
Hasonlóan készítjük, mint a tejberizst, csak tej helyett paradicsomlevet használunk. Miután megfőtt a rizs, kihűtjük, és tálalás előtt elkeverjük paradicsomlekvárral, hogy szaftos legyen. A lekvárhoz 2,5 kg tisztított, érett paradicsomot, 0,5 kg cukrot és 2 rúd vaníliát két-három órán át főzünk.

Bazsalikomfagylalt
600 g tej, 400 g tejszín, 18 dkg kristály­cukor, 12 tojássárgája, 1 rúd vanília, 1 csokor friss bazsalikom
A friss bazsalikom kivételével a többi alapanyagból sűrű angol­krémet főzünk vízgőz felett (83 Celsius-fokig melegítve), majd még melegen összeturmixoljuk a száráról lecsipkedett bazsalikomlevelekkel. Elkészíthetjük fagylaltgépben, vagy egyszerűen kifagyasztjuk tégelyben.

Málnás tuile
20 dkg vaj, 40 g kristálycukor, 50 g málnapüré, 20 g liszt
A szobahőmérsékletű vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a málnapürét, valamint a lisztet. Vékonyan szilikonlapra kenjük, majd 100 Celsius-fokon egy óra alatt megsütjük. Kihűlés után válik ropogóssá.

2017070516078_OK.jpg


Recept: Barhó Szabolcs Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Szőlő és dió mousse mandulás morzsával
Itt egy pompás finomság receptje!

Receptek
Kapros ricottamousse karamellizált levendulás barackkal
Fogj néhány friss, érett barackot és készíts belőlük isteni desszertet

Receptek
Grillezett csicsóka mousse meggyes Sacher-tortával és sörfagylalttal
Csicsóka mousse  300 g csicsóka, 1 l tej, 6 g zselatinlap, 250 ml habtejszín, 1 vaníliarúd, 2 tojássárgája, 40 g cukor A ...

Receptek
Édes ünnep - Gyümölcsös gesztenyerózsák
A gesztenyepüré, a mákos sütemények és a mézeskalács tipikus karácsonyi desszertek. De cseppet sem unalmasak, ha a Michelin-csillagos Borkonyha ...

Receptek
Spárga rebarbarával és karamellel
Ínycsiklandó desszert szokatlan hozzávalóval.

Receptek
Vérnarancsos répamousse macaronnal
A répa desszertekben is feltűnhet, főképp, ha arra gondolunk, hogy ez az egyik leggyakoribb konyhai alapanyag.   







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek