hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Mangalicaszűz paradicsomsalátával és rántott burgonyával

Mangalicaszűz
Adagonként 1 mangalicaszűz, olívaolaj, rozmaring
A mangalicaszüzeket lehártyázzuk, majd eltávolítjuk a fejét és a farkát. Olívaolajjal és finomra vágott rozmaringgal bepácoljuk, és szorosan betekerjük folpackba, hogy megtartsa a hengeres formáját. 60 Celsius-fokos Sous Vide kádba helyezzük 40 percre, illetve 80 Celsius-fokos sütőben, vízfürdőben is elkészíthetjük. Jeges vízben kihűtjük és tálalás előtt serpenyőben körbepirítjuk, majd 3-4 percre 180 Celsius-fokos sütőbe tesszük. Szeletelés előtt pihentessük öt percig.

Paradicsomsaláta
25-25 dkg piros, sárga és fekete koktélparadicsom, 1 üveg tárkonyos mustár,
1 csomag újhagyma, 2 dl vinaigrette (ecet és olaj 1/3:2/3 arányú keveréke)
A színes paradicsomokat negyedeljük, majd összekeverjük a vékony karikákra vágott újhagymával, a tárkonyos mustárral és a vinaigrette öntettel. Tálalásig tartsuk hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Paradicsom chutney
1,5 kg negyed cikkekre vágott paradicsomból kevés cukorral, csilivel és fehér balzsamecettel sűrű szószt főzünk. Turmixoljuk és átszűrjük.

Rántott burgonya
4 nagyobb burgonya, 2 dl tej, 2 dl tejszín, só, bors, cukor, pankó morzsa, zsír
A burgonyahasábokat sóval, borssal és cukorral ízesített tej és tejszín keverékében megabáljuk. Kihűtve pankó morzsába forgatjuk, majd bő zsírban megsütjük.

2017070516066_OK.jpg

Recept: Barhó Szabolcs Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Spárgás csirkemell parajos burgonyafőzelékkel
Spárgás csirkemell 4 csirkemellfilé (kb. 60 dkg), 12 leforrázott zöld spárga, olaj, só, bors A megformázott csirkemellet felszúrjuk és ...

Receptek
Fehér paradicsomleves citromfüves mangalicafasírttal
A mangalica húsa finoman márványozott, szinte szétolvad a szájban, mára felkerült a világ legjobb éttermeinek az étlapjára. Sertés ez, a ...

Receptek
Borban párolt mangalicapofa
Párolt mangalica sült kacsával és lencsés parajfőzelékkel párosítva.










Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek