Báránygerinc
6 báránygerinc, rozmaring, só, bors
A báránygerinceket megtisztítjuk, sóval, borssal és egy kevés rozmaringgal bepácoljuk. Grillen médiumra sütjük – ehhez oldalanként kb. 2-3 percre van szükség –, majd alufólia alatt pihentetjük. Tálaláskor a parázs fölött átforgatva ismét felforrósítjuk.
Céklasaláta
400 g tojásfehérje, 2 kg finom tengeri só, 1 csokor rozmaring, 1 csokor kakukkfű, 2 ek. egész fekete bors, 1 kg sárga cékla, 1 csokor újhagyma, 2 zöld alma, olívaolaj, fehér balzsamecet, frissen őrölt bors
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a tengeri sót. Belekeverjük a durvára vágott friss rozmaringot, a kakukkfüvet és az egész borsot. Egy habos, szemcsés masszát kapunk, amibe héjastól belemártjuk a megmosott és megszárított sárga céklákat. Tepsibe helyezve a grillrácsra rakjuk, és lecsukott fedéllel, 180°C-on egy óra alatt puhára sütjük, ez idő alatt a sókéreg megkeményedik és megbarnul. Ha kihűlt, feltörjük, a céklákat meghámozzuk és felkockázzuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a zöld almát apró darabokra vágjuk és olívaolajjal, fehér balzsamecettel és frissen őrölt borssal salátát készítünk.
Salsa verde
1-1 csokor petrezselyem, snidling, újhagyma, koriander, bazsalikom, 1/2 csokor menta és tárkony, 1 ek. mustármag, 1 ek. kapribogyó beáztatva és lecsepegtetve, 3 csemegeuborka, 150 ml olívaolaj
A zöldfűszereket finomra vágjuk, a kapribogyót és a csemegeuborkát is összeaprítjuk, majd az egészet elkeverjük olívaolajjal.
Szöveg: Füzesi Zsuzsa Recept: Both Lőrinc Fotó: Kaunitz Tamás
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek