hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Báránygerinc sóban sült céklasalátával és salsa verdével

A top BBQ húsféléknek tartott sertés- és marhahúson kívül a csontos báránygerinccel is érdemes megpróbálkozni. Nem kell filézni, csak a húsosabb oldalát pirítsd elő a grillen, majd megfordítva csukd rá a fedőt, ezáltal egyenletesen sül a hús, és remek ízek szabadulnak fel a csontok körül. 

Báránygerinc 
6 báránygerinc, rozmaring, só, bors 
A báránygerinceket megtisztítjuk, sóval, borssal és egy kevés rozmaringgal bepácoljuk. Grillen médiumra sütjük – ehhez oldalanként kb. 2-3 percre van szükség –, majd alufólia alatt pihentetjük. Tálaláskor a parázs fölött átforgatva ismét felforrósítjuk.

Céklasaláta
400 g tojásfehérje, 2 kg finom tengeri só, 1 csokor rozmaring, 1 csokor kakukkfű, 2 ek. egész fekete bors, 1 kg sárga cékla, 1 csokor újhagyma, 2 zöld alma, olívaolaj, fehér balzsamecet, frissen őrölt bors
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a tengeri sót. Belekeverjük a durvára vágott friss rozmaringot, a kakukkfüvet és az egész borsot. Egy habos, szemcsés masszát kapunk, amibe héjastól belemártjuk a megmosott és megszárított sárga céklákat. Tepsibe helyezve a grillrácsra rakjuk, és lecsukott fedéllel, 180°C-on egy óra alatt puhára sütjük, ez idő alatt a sókéreg megkeményedik és megbarnul. Ha kihűlt, feltörjük, a céklákat meghámozzuk és felkockázzuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a zöld almát apró darabokra vágjuk és olívaolajjal, fehér balzsamecettel és frissen őrölt borssal salátát készítünk.

Salsa verde
1-1 csokor petrezselyem, snidling, újhagyma, koriander, bazsalikom, 1/2 csokor menta és tárkony, 1 ek. mustármag, 1 ek. kapribogyó beáztatva és lecsepeg­tetve, 3 csemegeuborka, 150 ml olívaolaj
A zöldfűszereket finomra vágjuk, a kapribogyót és a csemegeuborkát is összeaprítjuk, majd az egészet elkeverjük olívaolajjal.

2017041310921.jpg

Szöveg: Füzesi Zsuzsa Recept: Both Lőrinc Fotó: Kaunitz Tamás 



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Ratatouille, a francia lecsó
A lecsó padlizsánnal és cukkinivel feltuningolva is nagyszerű étel. Készítsd el a receptet te is!

Receptek
Gyöngytyúk fűszeres répamártásban
A gasztronómia játék, amibe bőven belefér az alapanyagok kombinálása. Izgalmas párost alkot például a mediterrán vidékeken érő narancs és a ...

Receptek
Lazacfilé tárkonyos borsóval, béarni mártással
Hozzávalók 70 dkg lazacfilé, 30 dkg borsó, 3 dkg krémsajt, fél csokor tárkony, 8 dkg vaj, 1 dl fehérbor, 1 fej salottahagyma, egész bors, ...

Receptek
Lélekmelegítő fogások
Hideg, téli napokon egy tányér gőzölgő leves mindennél fenségesebb. Felmelegít, jókedvre derít és feltölt energiával, legyen az egy sűrű, tartalmas ...

Receptek
Vendégváró finomságok
Itt az idő, hogy újból átadd magad a mikulásvárás örömének: rendezz a télapó tiszteletére partit, és hívj meg mindenkit, aki kedves a szívednek. ...

Receptek
Hátszín füstölt gombával és pirított retekkel
Szinte érezni az eső áztatta föld és az avar illatát a konyhában – erre csakis az erdei gombák képesek, és akkor még nem is bolondítottuk meg az ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek