Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Báránygerinc sóban sült céklasalátával és salsa verdével

A top BBQ húsféléknek tartott sertés- és marhahúson kívül a csontos báránygerinccel is érdemes megpróbálkozni. Nem kell filézni, csak a húsosabb oldalát pirítsd elő a grillen, majd megfordítva csukd rá a fedőt, ezáltal egyenletesen sül a hús, és remek ízek szabadulnak fel a csontok körül. 

Báránygerinc 
6 báránygerinc, rozmaring, só, bors 
A báránygerinceket megtisztítjuk, sóval, borssal és egy kevés rozmaringgal bepácoljuk. Grillen médiumra sütjük – ehhez oldalanként kb. 2-3 percre van szükség –, majd alufólia alatt pihentetjük. Tálaláskor a parázs fölött átforgatva ismét felforrósítjuk.

Céklasaláta
400 g tojásfehérje, 2 kg finom tengeri só, 1 csokor rozmaring, 1 csokor kakukkfű, 2 ek. egész fekete bors, 1 kg sárga cékla, 1 csokor újhagyma, 2 zöld alma, olívaolaj, fehér balzsamecet, frissen őrölt bors
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a tengeri sót. Belekeverjük a durvára vágott friss rozmaringot, a kakukkfüvet és az egész borsot. Egy habos, szemcsés masszát kapunk, amibe héjastól belemártjuk a megmosott és megszárított sárga céklákat. Tepsibe helyezve a grillrácsra rakjuk, és lecsukott fedéllel, 180°C-on egy óra alatt puhára sütjük, ez idő alatt a sókéreg megkeményedik és megbarnul. Ha kihűlt, feltörjük, a céklákat meghámozzuk és felkockázzuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a zöld almát apró darabokra vágjuk és olívaolajjal, fehér balzsamecettel és frissen őrölt borssal salátát készítünk.

Salsa verde
1-1 csokor petrezselyem, snidling, újhagyma, koriander, bazsalikom, 1/2 csokor menta és tárkony, 1 ek. mustármag, 1 ek. kapribogyó beáztatva és lecsepeg­tetve, 3 csemegeuborka, 150 ml olívaolaj
A zöldfűszereket finomra vágjuk, a kapribogyót és a csemegeuborkát is összeaprítjuk, majd az egészet elkeverjük olívaolajjal.

2017041310921.jpg

Szöveg: Füzesi Zsuzsa Recept: Both Lőrinc Fotó: Kaunitz Tamás 




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Sült csirke rizibizivel
A rizs jó pár ezer év óta szerepel az ázsiai emberek étlapján, a feltételezések szerint Kínában, a Gyöngy-folyó mentén már tizenkétezer évvel ezelőtt ...

Receptek
Kápia, tv, kaliforniai paprika
A lecsót, a töltött vagy grillezett paprikát nyári ételnek tartjuk, pedig a finom szabadföldi paprika szezonja szeptemberben tetőzik. Jöhet a ...

Receptek
Spárga rebarbarával és karamellel
Ínycsiklandó desszert szokatlan hozzávalóval.

Receptek
Balatoni fogas sütőtökkel
Külön-külön is színesek és ízletesek, de együtt, egy tányérra komponálva megsokszorozzák az élményt. A cékla és a sütőtök ráadásul sülve, főve, ...

Receptek
Tojáskrém füstölt sonkával és zöldkoszorúval
Amikor a negyvennapos böjtöt követően húst veszünk magunkhoz, vagyis húsvétkor biztosan kerül az asztalra sonka és tojás. 

Receptek
Pácolt gombasaláta magvas ropogóssal
Jóllehet máig a csiperke számít a legnépszerűbb fajtának, merj kísérletezni. Csiperkéből van például barna is, aminek intenzívebb, enyhén dióra ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek