Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Édes ünnep - Gyümölcsös gesztenyerózsák

A gesztenyepüré, a mákos sütemények és a mézeskalács tipikus karácsonyi desszertek. De cseppet sem unalmasak, ha a Michelin-csillagos Borkonyha cukrászai kaparintják meg a klasszikus alapanyagokat, mert ők úgy tartják, hogy karácsonyi csodák a konyhában is születhetnek.
 

Sacher piskóta
Tíz darabhoz: 9 tojás, 100 g szoba­hő­mér­sék­letű vaj, 100 g marcipán, 130 g étcsokoládé, 120 g kristálycukor, 70 g liszt, fél csomag sütőpor
A tojásokat szétválasztjuk. A vajat és a marcipánt gépi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. Egy edényben vizet forralunk, a vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét, és a marcipános keverékbe öntjük. A szoba­hő­mér­sék­letű tojásfehérjéket habbá verjük, és két részletben beleszórjuk a kristálycukrot. A tojásfehérjehab egyharmadát energikus mozdulatokkal a csokoládés masszába dolgozzuk, a maradékot pedig spatulával óvatosan beleforgatjuk. Elkeverjük benne a sütőporos lisztet is. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, eltávolítjuk a piskóta aljáról a sütőpapírt, és egy nagyobb méretű pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat szúrunk ki belőle.

Pirosgyümölcs-zselé
80 g fekete ribizli, 120 g áfonya, 2 ek. cukor, 3 zselatinlap 
A zselatinlapokat 10 percre jéghideg vízbe áztatjuk. A gyümölcsöket leturmixoljuk, és átpasszírozzuk egy kis lyukú szűrőn. A selymes püréhez öntjük a cukrot, és forráspontig melegítjük, majd belekeverjük a kicsavart zselatinlapokat. Kocka szilikonformába töltjük (a jégkockatartó is megfelelő), és néhány órára mélyhűtőbe tesszük. Miután megfagyott, kinyomkodjuk a szilikonból, és egyet-egyet a piskótakorongok közepére helyezünk.

Gesztenyepüré
500 g gesztenyepüré, kevés tejszín
A gesztenyepürét kevés tejszínnel krémes állagúra keverjük. Habzsákba töltjük, és csillag alakú nyomócsővel gesztenyerózsákat alkotunk a piskóták tetejére. Habbá vert tejszínnel és ehető virágokkal tálalhatjuk.

2017102504318_OK.jpg

Recept: Béres Anett, Lovász Zsolt Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Vérnarancsos répamousse macaronnal
A répa desszertekben is feltűnhet, főképp, ha arra gondolunk, hogy ez az egyik leggyakoribb konyhai alapanyag.   

Receptek
Tejberizsmousse rebarbarával és eperrel
Tejberizsmousse 125 g rizottórizs, 1 l tej, 100 g kristálycukor, csipet só, 200 g tejszín habbá verve A rizst a tejjel, a cukorral és a ...

Receptek
Kapros ricottamousse karamellizált levendulás barackkal
Fogj néhány friss, érett barackot és készíts belőlük isteni desszertet

Dekor
Fonott felületek, természetes design
Natúr színek, fonott paravánok, kaspók és egyéb kiegészítők, amelyek mind egy olyan kollekcióhoz tartoznak, amelynek középpontjában egy egyszerű ...

Receptek
Csokis piskóta céklabonbonnal
Egy ínycsiklandó finomságra vágysz? Készítsd el Sárközi Ákos receptjét!

Receptek
Mákos guba pezsgőhabbal
Készíts mákos desszertet az ünnepekre!







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek