hirdetés
hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A nemzetközileg elismert séf a magyarországi Bocuse d'Or döntőjén is villantott

Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa 2. helyezést ért el a magyarországi Bocuse d'Or döntőjén.

Ugyanitt került megrendezésre a Sirha Budapest Desszert Verseny, ahol Vaszilovics Ádám (Hunguest Hotel Pelion) és Szőke Adrienn (Hunguest Hotel Helios) cukrászaink szintén ezüstérmet szereztek.

3528.img_5.jpg.w.jpg

A magyar Bocuse történetének talán legkiélezettebb versenye zajlott szerdán Budapesten, hiszen 6 profi csapat indult a dicsőségért, kettő Michelin-csillagos szakmai sztár is szerepelt a mezőnyben. A több mint 5 órás megmérettetésen végül Veres István, a budapesti Babel étterem séfje nyerte a nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét, így ő képviselheti az országot a májusi európai döntőn. Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa a 2. helyezés mellett két különdíjat is bezsebelt: a S.Pellegrino fenntarthatósági különdíját, illetve a legjobb halételnek járó díjat. Az ezüstérem értékét csak tovább növeli, hogy a dobogósok közül ő volt az egyetlen szállodából érkezett séf, aki nem a’la carte konyhán dolgozik. Az idén első ízben felajánlott fenntarthatósági díjjal a takarékos alapanyag-felhasználást és a szelektív hulladékgyűjtést, valamint a nem újrahasznosítható műanyagok használatának minimalizálást jutalmazták. Kelemen Roland az elismerés birtokában elutazhat a március 28-30. között Ljubljanában zajló European Food Summitra, amelyen a világhírű szlovén séf, Ana Roš is részt vesz. A rendezvény a fenntartható élelmiszerhasználatról szóló diskurzus egyik legfontosabb platformja.

3529.bocuse_dor_orszagos_selejtezo_2019_veresistvan.w.jpg

A fiatal szakács 2010-től 2013-ig hajdúszoboszlói szállodában töltötte tanulóéveit, 2013 óta dolgozik az Aqua-Solban szakácsaként.

Kelemen Roland 2018-ban részt vett a Luxemburgban megrendezett Gasztronómiai Világbajnokságon (EXPOGAST CULINARY WORD CUP), valamint 2016-ban az erfurti Szakács Olimpián; mindkét megmérettetésről ezüstéremmel tért haza.

A versenyen munkáját Fenyő Nándor (szakácstanuló, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola, Debrecen) segítette, felkészülését Vomberg Frigyes séf, Németh László (Hunguest Hotel Aqua-Sol executive séf), valamint Dinnyés Csaba (Hunguest Hotels Központ) koordinálta.

A Hunguest Hotels szállodalánc eddig is kiemelt figyelmet fordított a környezetvédelemre és a fenntartható fejlődésre, ezért is nyerte el számos szállodája a Zöld Hotel megtisztelő címet. A tulajdonos Opus Global Nyrt. menedzsmentje ennek fényében is külön gratulál Kelemen Rolandnak és csapatának a 2. helyezéshez és a fenntarthatósági különdíjhoz. 

A képek forrása: Magyar Bocuse d’Or Akademia/Fekete Antonio



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Stílusos előszobák, közlekedők
Amikor a vendégek belépnek otthonunkba, először az előszobát pillantják meg. Ha szeretnénk jó benyomást kelteni, érdemes a berendezésére nagyobb ...

Dekor
Gyűjtőszenvedély: Benedict Winterrel beszélgettünk
Műkincsek, aukciók: egyeseknek hobbi, másoknak kiváltság. Benedict Winter maga is a szép tárgyak szerelmese, aki a Christie's aukciósház Privát ...

Inspiráló helyiségek
Virágos rét tálalva: Halmos Monikával beszélgettünk
Andersen egyik meséjében a virágok bált rendeztek, rózsalányok keringőztek jácintifjakkal. Ilyennek képzeltük Halmos Monika, a Rózsakunyhó ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Megoldjuk
Hűtőhasználati útmutató a pazarlás csökkentésére
Hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programjában, hogy segítsen az ...

Hírek
Karácsony a SPAR-nál
Bőséges kínálattal és számos újdonsággal készül a SPAR az idei karácsonyi szezonra és a szilveszterre. Az áruházlánc széles ünnepi áruválasztékkal, ...

Hírek
Csökkent az élelmiszerpazarlás a magyar háztartásokban
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) negyedik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése szerint a magyar háztartásokban 2016 óta 27 ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek