hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Marha stefánia sóban sült céklával

Az egyik legszebb színű zöldségünk a cékla. Szuperétel, tele vitaminnal. A mélyvörös és kerek változat a legelterjedtebb, de érdemes a sárga vagy fehér fajtákat is kipróbálni. 

Hozzávalók

1 kg marhahús, 1 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 3 salotta hagyma, 1 bébi sonkahagyma, 1 babérlevél, 3 csillagánizs, 2 fahéj, két szál kakukkfű, 1 szál rozmaring, 2-3 l kacsazsír, 3 sárga cékla, 2 piros cékla, 2 cl fehér balzsamecet, 6 cl olívaolaj, 2 édesburgonya, 1 ek. pirított tökmag, só, tört bors

A hártyáitól megtisztított marha stefániát tört borssal fűszerezzük, forró serpenyőben körbepirítjuk, félretesszük.
A sárgarépát, a hagymákat, a babérlevelet, a csillagánizst, a zöldfűszereket és a fahéjat olvasztott kacsazsírba rakjuk, belehelyezzük a körbepirított húst, és 120 fokos sütőben megpároljuk.
A céklákat alaposan megmossuk (nem hámozzuk meg), leitatjuk róluk a vizet, sóval és kevés olajjal alufóliába csomagoljuk. Sütőben 160-180 fokon 40-50 percig sütjük. Még melegen meghámozzuk, a kívánt formára vágjuk és marináljuk. Ehhez összeöntjük a fehér balzsamecetet és az olívaolajat, majd habverővel krémes marinálólevet készítünk a meleg cékláknak. Ropogós textúraként az édesburgonyát meghámozzuk, és kis kockákra vágva enyhén sós vízben puhára pároljuk. Melegen, a főzővízzel együtt le tur mixoljuk, és a masszát szilikonlapra terítjük.
Megszórjuk pirított tökmaggal, és 160 fokos sütőben ropogósra sütjük.

2016122101538.jpg

szöveg: FÜZESI ZSUZSA fotó: KAUNITZ TAMÁS recept: SÁRKÖZI ÁKOS



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Hírek
Megjelent az OTTHON magazin májusi száma
Talán a hirtelen betoppanó nyárias idő és a hónap ünnepei – a gyereknap és az anyák napja – vezéreltek minket abban, hogy májusi lapszámunk igazán ...

Inspiráló helyiségek
Teremtett csoda: egy varázslatos debreceni kert
Húsz éve, laikusként döntötte el Anikó, hogy az egyszerű udvarból nagybetűs kertet varázsol. Kitartása, kíváncsisága és növényszeretete sokszínű ...

Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Receptek
Kacsarilette csicsókakrémmal és házi tésztával
Kacsarilette 4 kacsacomb, 0,5 kg kacsazsír, 1 sárgarépa, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 sonkahagyma, 2 szál rozmaring, 2 szál kakukkfű, 1 csomag snidling, 3 ...

Receptek
Báránygerinc sóban sült céklasalátával és salsa verdével
A top BBQ húsféléknek tartott sertés- és marhahúson kívül a csontos báránygerinccel is érdemes megpróbálkozni. Nem kell filézni, csak a húsosabb ...

Receptek
Pácolt lazacfilé ropogós répával
Az egyik nagyon messziről, míg a másik csak a közeli piacról érkezik. Sárközi Ákos szerint azonban a narancs és a répa ízvilága annyira jól ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek